Overslaan en naar de inhoud gaan
Het Drachtster Lyceum

Welkom!

dlt
Geplaatst op 14-06-2021

Helaas hebben we moeten besluiten dat we Ella's Onrust niet kunnen gaan opvoeren. De omstandigheden zijn nog altijd niet zodanig dat we dit op een goede manier kunnen doen. We gaan een manier zoeken om met het gehele team het project nog wel goed af te sluiten, want dat zijn we natuurlijk aan elkaar verschuldigd. Ella's Onrust was wel degelijk de 99e voorstelling, ook al stond hij niet op de planken. Het was al veel meer dan alleen een concept. Het was een feestje en bovendien was het opnieuw voor heel veel mensen een geweldige en leerzame ervaring!
 

examen
Geplaatst op 14-06-2021

Niet lager dan een 4 en niet hoger dan een 8, schatte havo-leerling Arjan Hut zijn cijfer voor zijn geschiedenisexamen enkele weken geleden in de examenrubriek van Trouw in. Het werd ongeveer een 7. “Al mijn cijfers waren een 7 of hoger, maar in alle opwinding ben ik het exacte cijfer even vergeten”, zegt Arjan in een vervolg artikel in dagblad Trouw, nadat hij heeft gehoord dat hij is geslaagd.

sneeuwbal
Geplaatst op 10-06-2021

Prachtig zomers weer en toch een sneeuwballengevecht? Je zou kunnen denken dat je een zonnesteek hebt opgelopen als je donderdagochtend langs het gebouw van OSG Singelland Het Drachtster Lyceum liep. Maar dankzij de ‘droge sneeuwballen’, die burgemeester Jan Rijpstra kwam brengen namens Sportbedrijf Drachten, zal dit tafereel vaker te zien zijn. 

expo
Geplaatst op 03-06-2021

In mei werden de eindexamen werkstukken die de leerlingen voor tekenen en handvaardigheid hebben gemaakt geëxposeerd in de mediatheek. Niet alleen de kunstwerken zelf, maar ook het proces dat tot het eindresultaat heeft geleid werd tentoongesteld. We maakten een korte diavoorstelling om u een indruk te geven.  

Aanmelden 2021-2022

Aanmelden kan vanaf dit jaar via ons nieuwe digitale aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling

Singelland ging door

Een terugblik op het afgelopen, bijzondere Singelland schooljaar 2019-2020. Kijkt u met ons mee?
 

Singellan ging door video

 

Bekijk de video