Overslaan en naar de inhoud gaan
Het Drachtster Lyceum

Welkom!

solar
Geplaatst op 20-09-2021

Het solarteam van Het Drachtster Lyceum is afgelopen zaterdag in Grou Nederlands kampioen geworden. Nadat het team voor de zomervakantie de wedstrijd in Franeker al had gewonnen won het nu weer en daarmee werd de nationale titel geprolongeerd. 

solar
Geplaatst op 13-09-2021

Zaterdag a.s. is in Grou de laatste fysieke wedstrijd van het seizoen 2021. Komt de hoofdprijs ook dit jaar naar Drachten? Er worden drie onderdelen gevaren. ‘s Ochtends wordt er om 10.30 een ‘time trail’ georganiseerd met massastart. In de middag zijn er de sprint/match race (14.00-14.45) en de slalom (14.45-15.30). Wil je ook langskomen om onze toppers aan te moedigen? En er wordt ook nog naar leerlingen gezocht die het systeem willen versterken.
 

dlt1
Geplaatst op 13-09-2021

Het nieuwe schooljaar is begonnen en dat betekent dat de productieleiding en coördinatoren van het Drachtster LyceumTheater ook weer in de startblokken staan. Dit jaar wordt een bijzonder jaar, want we gaan de honderdste voorstelling van het DLT op de planken zetten! Dinsdag 14 september zijn de audities en wordt traditiegetrouw bekend gemaakt welk stuk we gaan spelen. Aangezien de voorstelling vorig jaar niet doorging EN we dit jaar onze 100e voorstelling spelen zijn we van plan hier een geweldig feest van te maken! Zonder onze leerlingen lukt dat niet, dus we hopen op een grote opkomst bij de audities.

dl3
Geplaatst op 31-08-2021

Altijd spannend, de eerste dag op een nieuwe school. Alles is nieuw: de klasgenoten, de docenten, het gebouw... Toch wennen onze brugklassers altijd snel en weten ze hun weg al gauw te vinden in en buiten de klas. De introductieweek heeft ze daar een handje bij geholpen. Met allerlei leuke spelletjes en opdrachten leerden de brugklassers elkaar en de school goed kennen. Een aantal leerlingen deed dan ook enthousiast verslag. 
 

Aanmelden 2021-2022

Aanmelden kan vanaf dit jaar via ons nieuwe digitale aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling

Singelland ging door

Een terugblik op het afgelopen, bijzondere Singelland schooljaar 2019-2020. Kijkt u met ons mee?
 

Singellan ging door video

 

Bekijk de video