Overslaan en naar de inhoud gaan
Het Drachtster Lyceum

Welkom!

Online Open Week: 1 t/m 7 februari 2021

Binnenkort ga jij je nieuwe school kiezen…

En dat is nog helemaal niet zo makkelijk. Kies je de school waarvoor je het minst ver hoeft te fietsen, de school waar je vrienden en vriendinnen heen gaan... of vind je iets anders véél belangrijker? Welke school het ook gaat worden; de komende jaren speelt een groot deel van je leven zich af op deze nieuwe plek.

Een eerste indruk van die nieuwe plek krijg je tijdens onze Online Open Week van 1 tot en met 7 februari 2021. 

Nieuwsgierig naar het programma? Vanaf 1 februari kun je alles op de speciale pagina bekijken! We helpen je graag met het kiezen van de school die het best bij jou past,

Naar de Open Week
kerst
Geplaatst op 17-12-2020

Bekijk hier op Facebook de kerstgroet van Het Drachtster Lyceum, of hier op Instagram..

gebouwdl
Geplaatst op 17-12-2020

Zinnige vragen, bruikbare opmerkingen en opbouwende kritiek van ouders van leerlingen uit klas 1, 2 en 3. Die kwamen alle boven tafel tijdens de eerste bespreking tussen klassenouders en schoolleiding van het Drachtster Lyceum op donderdag 3 december. Namens het Ouderplatform was Anko Postma aanwezig, om van de klassenouders de ingebrachte punten te horen en waar mogelijk mee te nemen op de actielijst van het Ouderplatform. Na een inleiding over lopende zaken op school gingen de klassenouders in drie groepen (online) uiteen per leerjaar, om de vragen en opmerkingen van de ouders in te brengen. 

solar
Geplaatst op 14-12-2020

Het is alweer twee maanden geleden dat we Nederlands kampioen zijn geworden. De week na de wedstrijd hebben we onze prijs op school in ontvangst mogen nemen. Twee mensen van de organisatie kwamen onze prijs, de beachflag, persoonlijk aan ons overhandigen. De vlag is te bewonderen in de mediatheek. Hierna zijn we op een laag pitje verdergegaan maar er zijn wel wat dingen veranderd want we werken alweer richting de races van 2021. 

dlt
Geplaatst op 10-12-2020

Sinds begin september klinkt er alweer veel geluid uit de gymzalen en het muziek- en handenarbeidlokaal: van geschreeuw tot gehamer, van scheldwoorden tot gelach, gehuil en mooie liedjes. Op deze site heeft u kunnen lezen dat de voorbereidingen van het DLT in volle gang zijn. Inmiddels hebben we zelfs de eerste doorlopen al gehad. Alle deelnemers kwamen daarbij samen in de gymzaal om verschillende scènes te oefenen en zelfs het hele stuk al een keer door te spelen. Dit is altijd een spannend moment, omdat alle verschillende disciplines voor het eerst samenkomen. 
 

Online Open Week

1 t/m 7 februari 2021

Aanmelden voor schooljaar
2021 - 2022 kan via ons digitale aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling

Singelland ging door

Een terugblik op het afgelopen, bijzondere Singelland schooljaar 2019-2020. Kijkt u met ons mee?
 

Singellan ging door video

 

Bekijk de video