Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zoek naar praktische info?

NOS maakt opnames op Drachtster

NOS op Drachtster
Geplaatst op 04-04-2024

Vanmiddag is de NOS op onze school op bezoek geweest om een item te maken over de dienstplichtbrieven die de leerlingen in hun zeventiende levensjaar ontvangen. De NOS heeft verschillende leerlingen geïnterviewd en docent Marc Engelen. Vanavond zal dit nieuwsitem in zowel het jeugdjournaal als het NOS journaal te zien zijn, en rond 17:30 zal een interview te horen zijn op radio 1.

> Lees artikel

Bedankfilmpje Friendshifts

dl
Geplaatst op 27-03-2024

De goede doelenactie voor Friendshifts, de stichting van oud-leerling Marieke van der Laan, heeft €12.500 opgeleverd. We kregen vanuit Myanmar een mooi bedankfilmpje.   

 

> Lees artikel

Agenda

Geen items beschikbaar.

Persoonlijke rondleiding

Meer weten over onze school? Het is ook mogelijk om een persoonlijke rondleiding door de school aan te vragen. Stuur hiervoor een mail naar drachtsterlyceum@singelland.nl.
Er wordt dan contact met u opgenomen om een afspraak te maken. 

Maak kennis met onze school!

Ontdek Het Drachtster Lyceum. Kijk je met ons mee?

Alle informatie op een rijtje

Praktische informatie

Schoolgids
 

Ziekmeldingen 
U kunt als ouder/verzorger uw kind tussen 7:30 en 9:00 uur telefonisch ziek melden bij de school via (0512) 57 10 20. De betermelding van de leerling geschiedt doordat uw kind zich beter meldt bij de balie op de eerste dag van het herstel.

Vakanties

Zomervakantie  
22 juli t/m 3 september 2023  

Herfstvakantie   
21 oktober 2023 t/m 29 oktober 2023  

Kerstvakantie   
23 december 2023 t/m 7 januari 2024  

Voorjaarsvakantie   
17 februari t/m 25 februari 2024  

Goede Vrijdag  
29 maart 2024  

Tweede Paasdag   
1 april 2024  

Meivakantie   
27 april t/m 12 mei 2024  

Tweede Pinksterdag   
20 mei 2024  

Zomervakantie   
20 juli t/m 1 september 2024

Loop mee door onze school

Neem een kijkje in onze school met een virtuele tour!
 

Hoofd, Hart, Handen en Ruggengraat

hoofd hart handen

Met je hart

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Muziek maken? Een activiteit organiseren met je klas voor een goed doel? Dat zijn dingen die je echt met je hart doet. Omdat je ergens om geeft. Omdat dat jou als mens, of jouw omgeving mooier en beter maakt.

Met je hoofd

Dat zijn natuurlijk vooral de theoretische vakken. Talen, rekenen,geschiedenis, noem ze maar op. We dagen je uit om zoveel mogelijk uit jezelf te halen, dus: het hoogste niveau te halen dat bij jou past.

Met je handen

Ben jij meer praktisch ingesteld? Houd je van werken met hout of techniek of sta je graag achter potten en pannen? Praktijkvakken zijn er op alle scholen. Fijn om niet alleen dingen te weten, maar ook te kunnen!

Sta stevig in je schoenen

We leren je op Singelland om 'ruggengraat' te krijgen, zelfbewust te zijn. Je eigen keuzes te maken. Voor je mening te durven uitkomen. En ook: met teleurstelling te kunnen omgaan. Zo ben jij voorbereid op je toekomst.