Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zoek naar praktische info?

Solarteam doet mee in de top

solar
Geplaatst op 06-06-2023

De afgelopen weekenden vonden in Den Helder en Akkrum de eerste twee races van de Young Solar Challenge plaats. Het solarteam van het Drachtster Lyceum behaalde bij beide wedstrijden een mooi resultaat. In het zonovergoten Den Helder had het solarteam dankzij de goede voorbereidingen beschikking over een betrouwbare boot en een goede sfeer. De ideale ingrediënten voor een topprestatie op het NK. Het solarteam heeft in Den Helder een tweede plek in het dagklassement weten te bemachtigen. Na terugkomst in Drachten ontplofte de Signal Appgroep met plannen om het de volgende wedstrijd in Akkrum nog beter te doen. Zijn er nog betere panelen? Wanneer gaan we de motor aanpassen?   

> Lees artikel

Romereis 2023

rome
Geplaatst op 06-06-2023

Het was een passend einde: met zijn allen in een heerlijk zonnetje naast de stromende Tiber, niet alleen de plek waar de fenomenale wereldstad Rome ooit begon, maar ook de rivier die centraal stond in de allereerste Latijnse tekst van de leerlingen. Toegegeven, het echte einde van de reis was het niet, maar wel de laatste presentatie van leerlingen, dus voor poëtische doeleinden zien we het maar even als het einde van de reis.

> Lees artikel

Persoonlijke rondleiding

Meer weten over onze school? Het is ook mogelijk om een persoonlijke rondleiding door de school aan te vragen. Stuur hiervoor een mail aan Stephan Göbel s.gobel@singelland.nl. Dan wordt contact met u opgenomen om een afspraak te maken. 

Maak kennis met onze school!

Ontdek Het Drachtster Lyceum. Kijk je met ons mee?

Alle informatie op een rijtje

Praktische informatie

Schoolgids

Ziek melden
Het is mogelijk om uw zoon/dochter ziek te melden via Magister. Dit kan zowel via de website als via de app. Telefonisch ziek melden kan ook via (0512) 57 10 20.

Vakanties

Voorjaarsvakantie
25 februari t/m 5 maart 2023

Tweede Paasdag
10 april 2023

Koningsdag
27 april 2023

Meivakantie
23 april t/m 7 mei 2023

Bevrijdingsdag
5 mei (in de meivakantie) 2023

Hemelvaart (en dag erna)
18 mei en 19 mei 2023

Tweede Pinksterdag
29 mei 2023

Zomervakantie
22 juli t/m 3 september 2023

Loop mee door onze school

Neem een kijkje in onze school met een virtuele tour!
 

Hoofd, Hart, Handen en Ruggengraat

hoofd hart handen

Met je hart

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Muziek maken? Een activiteit organiseren met je klas voor een goed doel? Dat zijn dingen die je echt met je hart doet. Omdat je ergens om geeft. Omdat dat jou als mens, of jouw omgeving mooier en beter maakt.

Met je hoofd

Dat zijn natuurlijk vooral de theoretische vakken. Talen, rekenen,geschiedenis, noem ze maar op. We dagen je uit om zoveel mogelijk uit jezelf te halen, dus: het hoogste niveau te halen dat bij jou past.

Met je handen

Ben jij meer praktisch ingesteld? Houd je van werken met hout of techniek of sta je graag achter potten en pannen? Praktijkvakken zijn er op alle scholen. Fijn om niet alleen dingen te weten, maar ook te kunnen!

Sta stevig in je schoenen

We leren je op Singelland om 'ruggengraat' te krijgen, zelfbewust te zijn. Je eigen keuzes te maken. Voor je mening te durven uitkomen. En ook: met teleurstelling te kunnen omgaan. Zo ben jij voorbereid op je toekomst.