Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zoek naar praktische info?

Superleuk!

esd
Geplaatst op 30-11-2023

Interview met Sterre en Sinne 

 

Het schooljaar is nu een paar maanden bezig, dus een mooi moment om de brugklasleerlingen Sterre en Sinne uit B1A te vragen hoe ze die eerste maanden hebben beleefd.  

Op die vraag geven Sterre en Sinnen een kort, maar duidelijk antwoord op: “Superleuk!” Het schooljaar begon voor de leerlingen uit de brugklas met een introductieweek. Naast dat het nuttig was om de school en de klasgenootjes te leren kennen was het vooral leuk. “Het leukste aan de introductieweek vonden we de spelletjes”, roepen ze in koor. Maar als je op een nieuwe school komt bestaat de kans dat je nog niet zoveel mensen kent. “Dat was bij ons niet zo,” zegt Sinne, “omdat er ook leerlingen van onze basisscholen in onze klas zitten.” Sterre: “Maar ook met de andere leerlingen hadden we al snel contact. Onze klas werd al snel een eenheid.” In het voortgezet onderwijs krijgen leerlingen ook te maken met veel verschillende docenten. Sinne: “Het was wel raar om opeens zoveel verschillende docenten te hebben, maar dat went snel en nu weten we al niet meer beter. En ondanks dat het een groot gebouw is, konden we gelijk de lokalen al vinden.” 

> Lees artikel

LEGO LEAGUE Challenge: leuk en leerzaam

lego
Geplaatst op 30-11-2023

Een interview met Silke en Noa

Met de LEGO LEAGUE Challenge worden leerlingen uitgedaagd om te denken als wetenschappers en technici. De leerlingen bouwen en programmeren hun eigen robot, die verschillende missies moet uitvoeren tijdens de robotwedstrijd. Dit jaar is de opdracht de kunstwereld opnieuw te bekijken, een thema dat mooi aansluit bij ons nieuwe vak ArTech. De leerlingen bedenken nieuwe manieren om kunst te creëren en verspreiden over de hele wereld. Silke en Noa uit havo 2 maken deel uit van één van de teams van Het Drachtster Lyceum. We spraken met hen bij de LEGO-tafel in de mediatheek over de challenge. 

> Lees artikel

Persoonlijke rondleiding

Meer weten over onze school? Het is ook mogelijk om een persoonlijke rondleiding door de school aan te vragen. Stuur hiervoor een mail naar drachtsterlyceum@singelland.nl.
Er wordt dan contact met u opgenomen om een afspraak te maken. 

Maak kennis met onze school!

Ontdek Het Drachtster Lyceum. Kijk je met ons mee?

Alle informatie op een rijtje

Praktische informatie

Schoolgids

Ziek melden
U kunt uw zoon/dochter telefonisch ziek melden via (0512) 57 10 20, of per mail via baliedl@singelland.nl. Als de afwezigheid langer dan één dag duurt moet dit dagelijks worden gemeld.

Vakanties

Zomervakantie  
22 juli t/m 3 september 2023  

Herfstvakantie   
21 oktober 2023 t/m 29 oktober 2023  

Kerstvakantie   
23 december 2023 t/m 7 januari 2024  

Voorjaarsvakantie   
17 februari t/m 25 februari 2024  

Goede Vrijdag  
29 maart 2024  

Tweede Paasdag   
1 april 2024  

Meivakantie   
27 april t/m 12 mei 2024  

Tweede Pinksterdag   
20 mei 2024  

Zomervakantie   
20 juli t/m 1 september 2024

Loop mee door onze school

Neem een kijkje in onze school met een virtuele tour!
 

Hoofd, Hart, Handen en Ruggengraat

hoofd hart handen

Met je hart

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Muziek maken? Een activiteit organiseren met je klas voor een goed doel? Dat zijn dingen die je echt met je hart doet. Omdat je ergens om geeft. Omdat dat jou als mens, of jouw omgeving mooier en beter maakt.

Met je hoofd

Dat zijn natuurlijk vooral de theoretische vakken. Talen, rekenen,geschiedenis, noem ze maar op. We dagen je uit om zoveel mogelijk uit jezelf te halen, dus: het hoogste niveau te halen dat bij jou past.

Met je handen

Ben jij meer praktisch ingesteld? Houd je van werken met hout of techniek of sta je graag achter potten en pannen? Praktijkvakken zijn er op alle scholen. Fijn om niet alleen dingen te weten, maar ook te kunnen!

Sta stevig in je schoenen

We leren je op Singelland om 'ruggengraat' te krijgen, zelfbewust te zijn. Je eigen keuzes te maken. Voor je mening te durven uitkomen. En ook: met teleurstelling te kunnen omgaan. Zo ben jij voorbereid op je toekomst.