Overslaan en naar de inhoud gaan
Het Drachtster Lyceum

Welkom!

Onze Online Open Week van 1 t/m 7 februari gemist? 

Geen probleem! Klik hieronder op de knop om terug te kijken. We helpen jou graag bij het kiezen van je nieuwe school!

Online Open Week
Naar de Open Week
uitreiking cheque aan voedselbanken
Geplaatst op 18-02-2021

Net als vorig jaar geeft OSG Singelland dit jaar een goed doel een extra steuntje in de rug. In plaats van het uitreiken van een tasje of een leuk aandenken aan de Open Dag bezochten leerlingen van Singelland dit jaar de Voedselbanken in de gemeenten Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Smallingerland met een cheque van € 500,-.  Lees verder en bekijk alle foto's.
 

glad
Geplaatst op 15-02-2021

In verband met de verwachte gevaarlijke gladheid (code rood) geven de scholen van Singelland maandag 15 februari alleen online les. De gebouwen zijn gesloten.

Voor praktijkschool De Venen gaan de lessen op school vanaf 12 uur wel door.

Leerlingen Het Drachtster Lyceum over het vak Fries bij Omrop Fryslân
Geplaatst op 11-02-2021

Op 10 februari kreeg Het Drachtster Lyceum Omrop Fryslân op bezoek. Zij spraken met leerlingen Jeska en Aukje over het vak Fries en waarom zij Fries als eindexamenvak hebben gekozen. Aanleiding voor dit gesprek was de campagne #DeromFrysk, waarmee leerlingen in het voortgezet onderwijs geïnspireerd worden om Fries als examenvak te kiezen. Er werden zowel opnames gemaakt voor de radio als voor de televisie. Aukje Boomsma werd over hetzelfde thema een week later geïnterviewd voor het NPO Radio 1 programma Stax & Toine. 

boeken
Geplaatst op 11-02-2021

Regelmatig wordt de collectie boeken uitgebreid en opgefrist. De bovenbouw collectie Nederlandse literatuur is voor een groot deel gebaseerd op de boeken die op de website Lezen voor de lijst staan. Voor de onderbouw zijn we nu ook bezig om de collectie uit te breiden met boeken die op Lezen voor de lijst staan. 

Aanmelden 2021-2022

Aanmelden kan vanaf dit jaar via ons nieuwe digitale aanmeldformulier tot en met 25 maart 2021.

Aanmelden nieuwe leerling

Singelland ging door

Een terugblik op het afgelopen, bijzondere Singelland schooljaar 2019-2020. Kijkt u met ons mee?
 

Singellan ging door video

 

Bekijk de video