Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zoek naar praktische info?

DLT speelt Olga's onrust

dlt
Geplaatst op 06-07-2024

Wie al langer aan het Drachtster Lyceum verbonden is kent het nog wel: 'Het kersttoneel'. Vanaf volgend schooljaar zijn de voorstellingen van het Drachtster LyceumTheater weer als vanouds in december in de Lawei. Het is dè voorstelling van het jaar voor en door onze eigen leerlingen en natuurlijk ook voor andere belangstellenden.Omdat we volgend schooljaar met werkweken beginnen, vonden de audities deze keer al voor de zomervakantie plaats. Meer dan zeventig leerlingen hebben hieraan meegedaan. Het is altijd lastig kiezen uit zoveel enthousiaste leerlingen, maar ook dit jaar hebben we weer een mooie cast en crew weten te selecteren. We hebben er veel zin in om er weer een spetterende voorstelling van te maken. Eén ding is zeker: we gaan knallen! Er nemen dit jaar ruim veertig enthousiaste leerlingen deel. Dat doen zij op allerlei manieren. Op het podium staan straks acteurs, muzikanten, zangers en dansers. Maar ook achter de schermen zijn veel leerlingen betrokken bij de voorstelling. Zij helpen bij het bouwen van het decor, de voorbereiding van de techniek, het maken van kapsels en bij de grime. We gaan tot en met december samen keihard aan de slag om een geweldige voorstelling voor jullie te maken. 

> Lees artikel

Solarteam blikt terug op het vijfde Nederlands Kampioenschap

st
Geplaatst op 05-07-2024

Het begon op 30 mei in Urk. Vol spanning ging het Solarteam naar de eerste wedstrijd van het seizoen. Voor sommige teamleden was dit hun allereerste keer, en hoe dichter ze bij Urk kwamen, hoe meer de spanning opliep. Toch hadden ze er erg veel zin in. Eenmaal aangekomen in Urk zette het team de tenten op en vond de algemene keuring plaats, die zeer belangrijk was omdat de punten hiervoor meetelden voor het klassement. De leden wisten alles goed te beantwoorden en haalden daarmee een perfecte score. Dat zorgde voor een geweldig begin van het weekend. Dat weekend werd alleen maar beter toen ze alle onderdelen van die racedag wonnen, waardoor ze met de eerste plaats in het klassement naar huis gingen. 

Een week later was de wedstrijd in Terneuzen. Voor deze wedstrijd vertrok het team al op donderdag. Het team had er weer veel zin in en dat was te merken in het busje. Ze hebben zelfs nog een afslag gemist door een navigatiefout, waardoor ze nog langs Antwerpen zijn gereden. Na een korte nacht volgde de keuring, wat voor wat stress zorgde binnen het team, omdat de organisatie enkele dingen afkeurde. Hier hadden ze niet op gerekend, maar met de hulp van enthousiaste ouders wisten ze de problemen op te lossen. Omdat de nieuwe aanpassingen nog niet getest waren, verliep de racedag zelf niet zoals gepland; de boot was iets langzamer dan normaal, wat leidde tot een vierde plek.

Dit was een teleurstelling, maar gaf het team extra motivatie voor de laatste wedstrijd. Tussen Terneuzen en Heusden zaten drie weken waarin het team hard werkte om de boot te verbeteren en veel te testvaren, waarbij het zelfs een haas redde tijdens een testvaart. Een week later kregen ze de keuringspunten van Urk terug, wat hen op een gedeelde eerste plaats met het Candea College bracht, hun grootste concurrent dit seizoen. Alles zou nu neerkomen op de laatste wedstrijd in Heusden. 

Wie pakt de winst?

> Lees artikel

Agenda

Geen items beschikbaar.

Persoonlijke rondleiding

Meer weten over onze school? Het is ook mogelijk om een persoonlijke rondleiding door de school aan te vragen. Stuur hiervoor een mail naar drachtsterlyceum@singelland.nl.
Er wordt dan contact met u opgenomen om een afspraak te maken. 

Maak kennis met onze school!

Ontdek Het Drachtster Lyceum. Kijk je met ons mee?

Alle informatie op een rijtje

Praktische informatie

Schoolgids
 

Ziekmeldingen 
U kunt als ouder/verzorger uw kind tussen 7:30 en 9:00 uur telefonisch ziek melden bij de school via (0512) 57 10 20. De betermelding van de leerling geschiedt doordat uw kind zich beter meldt bij de balie op de eerste dag van het herstel.

Vakanties

Zomervakantie  
22 juli t/m 3 september 2023  

Herfstvakantie   
21 oktober 2023 t/m 29 oktober 2023  

Kerstvakantie   
23 december 2023 t/m 7 januari 2024  

Voorjaarsvakantie   
17 februari t/m 25 februari 2024  

Goede Vrijdag  
29 maart 2024  

Tweede Paasdag   
1 april 2024  

Meivakantie   
27 april t/m 12 mei 2024  

Tweede Pinksterdag   
20 mei 2024  

Zomervakantie   
20 juli t/m 1 september 2024

Loop mee door onze school

Neem een kijkje in onze school met een virtuele tour!
 

Hoofd, Hart, Handen en Ruggengraat

hoofd hart handen

Met je hart

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Muziek maken? Een activiteit organiseren met je klas voor een goed doel? Dat zijn dingen die je echt met je hart doet. Omdat je ergens om geeft. Omdat dat jou als mens, of jouw omgeving mooier en beter maakt.

Met je hoofd

Dat zijn natuurlijk vooral de theoretische vakken. Talen, rekenen,geschiedenis, noem ze maar op. We dagen je uit om zoveel mogelijk uit jezelf te halen, dus: het hoogste niveau te halen dat bij jou past.

Met je handen

Ben jij meer praktisch ingesteld? Houd je van werken met hout of techniek of sta je graag achter potten en pannen? Praktijkvakken zijn er op alle scholen. Fijn om niet alleen dingen te weten, maar ook te kunnen!

Sta stevig in je schoenen

We leren je op Singelland om 'ruggengraat' te krijgen, zelfbewust te zijn. Je eigen keuzes te maken. Voor je mening te durven uitkomen. En ook: met teleurstelling te kunnen omgaan. Zo ben jij voorbereid op je toekomst.