Overslaan en naar de inhoud gaan
Het Drachtster Lyceum

Welkom

solar
Geplaatst op 23-01-2023

Het solarteam gaat weer een spannend jaar tegemoet, met nieuwe races en uitdagingen. We hebben er veel zin. Ons team is versterkt met  drie leerlingen, maar we kunnen uw hulp ook gebruiken. Onze Club van 100 bestaat drie jaar en is opgericht toen de school 100 jaar bestond. Mede dankzij de Club van 100 hebben wij onze begroting steeds sluitend gekregen. Ook dit jaar hopen we weer dat veel mensen ons willen steunen door lid te worden. Als het u leuk lijkt om het solarteam financieel te ondersteunen, en ons te helpen met onze reizen en onze boot te verbeteren, kunt u lid worden van de Club van 100 en ons daarmee sponsoren. U krijgt hiervoor o.a. een zeswekelijkse nieuwsbrief met updates over het solarteam. Via deze link kunt u betalen. Het enige wat u hoeft te doen is uw naam en email in te vullen, en natuurlijk het door u gekozen bedrag.

bc
Geplaatst op 23-01-2023

Naast de gewone lessen zijn er op Het Drachtster Lyceum dit jaar ook weer diverse pluskeuzelessen. De inschrijvingen voor de nieuwe ronde zijn net begonnen, dus uw zoon/dochter kan op www.schoolbord.info vinden wat deze keer het aanbod is. Het open atelier, bandcoaching, mediteren, sport en fotografie worden opnieuw aangeboden. Nieuw zijn schaken, escaperoom, de leesclub, lego mindstorms en biologisch practicum ontleden. Tien verschillende dingen dus om geheel vrijwillig uit te kiezen. 

dlt
Geplaatst op 23-01-2023
De laatste DLT voorstelling in de huidige vorm

Op donderdag 9 en vrijdag 10 februari wordt de voorstelling van het Drachtster LyceumTheater, Neus voor Liefde, opgevoerd in de Lawei. De leerlingen zijn al sinds september bezig om hier een prachtige voorstelling van te maken. 

Het stuk gaat over een jonge soldaat, sterk in elk gevecht. Maar hij is ook een romanticus en dichter. Het perfecte plaatje, zou je denken. Kat in ‘t bakkie. Helaas vindt hij zichzelf te lelijk om verliefd op te worden. Maar dan wordt hij zelf toch stapelverliefd. Hoe zorg je dan toch dat iemand je hoort? En wat maakt iemand nou eigenlijk een mooi mens? 

Natuurlijk is er ook voor ouders, verzorgers, familieleden en andere belangstellenden de mogelijkheid om deze voorstelling te bezoeken. Dit kan dan op donderdag 9 februari, we raden u aan de agenda daarvoor vrij te houden, want het wordt weer heel erg leuk! Kaarten zijn te koop via deze link

erasmus
Geplaatst op 19-01-2023

Mede dankzij de Erasmus-subsidie die OSG Singelland heeft gekregen zijn er veel boeiende en interessante projecten in ontwikkeling, waarbij onze leerlingen en medewerkers met internationale partners samenwerken. op onze site vindt u een overzicht van de projecten die inmiddels al van start zijn gegaan. 
 

Aanmelden

Aanmelden van een nieuwe leerling kan via ons digitaal aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling

Doorstroom HAVO naar TL

Zit jij nu in klas 1, 2, 3 of 4 Havo en overweeg je een doorstroom naar TL? Dan ben je van harte welkom kennis te komen maken met Singelland VHS.

Bekijk alvast onze website, Facebook en instagram én meld je aan voor een kennismaking en rondleiding op de VHS.

Aanmeldformulier

Vakanties

Zomervakantie
16 juli t/m 28 augustus 2022

Herfstvakantie
15 oktober 2022 t/m 23 oktober 2022

Kerstvakantie
24 december 2022 t/m 8 januari 2023

Voorjaarsvakantie
25 februari t/m 5 maart 2023

Tweede Paasdag
10 april 2023

Koningsdag
27 april 2023

Meivakantie
23 april t/m 7 mei 2023

Bevrijdingsdag
5 mei (in de meivakantie) 2023

Hemelvaart (en dag erna)
18 mei en 19 mei 2023

Tweede Pinksterdag
29 mei 2023

Zomervakantie
22 juli t/m 3 september 2023