Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Nieuws

Nieuwsoverzicht

NOS op Drachtster
Geplaatst op

Vanmiddag is de NOS op onze school op bezoek geweest om een item te maken over de dienstplichtbrieven die de leerlingen in hun zeventiende levensjaar ontvangen. De NOS heeft verschillende leerlingen geïnterviewd en docent Marc Engelen. Vanavond zal dit nieuwsitem in zowel het jeugdjournaal als het NOS journaal te zien zijn, en rond 17:30 zal een interview te horen zijn op radio 1.

dl
Geplaatst op

De goede doelenactie voor Friendshifts, de stichting van oud-leerling Marieke van der Laan, heeft €12.500 opgeleverd. We kregen vanuit Myanmar een mooi bedankfilmpje.   

 

solar
Geplaatst op

Het Solarteam is afgelopen maanden druk bezig geweest met de bouw van de nieuwe boot. Het gaat al de goede kant op, maar er moet nog veel gebeuren. Daarom is er ook in de vakantie stevig doorgewerkt. De epoxy is nu in alle kieren aangebracht, de boot is zo goed als waterdicht. Op 25 maart wordt de boot gespoten met verf geleverd door hun hoofdsponsor Altac. Voordat de boot gespoten kan worden, moet de boot worden bedekt met glasweefselmatten en daarna goed opgeschuurd worden. Zo wordt de boot mooi glad en stevig en zal hij goed door het water heen kunnen snijden. 
 

dlt
Geplaatst op

Na een paar hectische maanden, waarin samen met het Fries Symfonie Orkest de mooie voorstelling “Alice voor Altijd” werd gemaakt, zijn deelnemers en coördinatoren weer een beetje tot rust gekomen. Nu komt de tijd van terugkijken. Een recensie van deze voorstelling heeft u in de vorige Digimarge kunnen lezen. Binnenkort gaan de deelnemers gezellig samen eten en de registratie van de voorstelling bekijken in de mediatheek.
Tegelijkertijd is het ook weer tijd om vooruit te kijken! Na de voorstelling zijn productieleiding en schoolleiding in gesprek gegaan. De voorstelling was een succes en liet zien hoe bijzonder zo’n project is, en wat het kan opleveren voor zowel de school als de leerlingen. Naar aanleiding van dit gesprek is besloten dat we het Drachtster LyceumTheater in ere gaan herstellen!
Na een jaar te hebben gewerkt met een ander format, gaan we terug naar waar we echt goed in zijn: een mooie voorstelling maken met wat wij zelf in huis hebben. En dat is heel veel!
 

dlk
Geplaatst op

Het Drachtster Lyceum Koor (DLK) is voortgekomen uit het Drachtster Lyceum Theater (DLT). Vier enthousiaste leerlingen die mee hebben gedaan aan de voorstelling van het DLT komen sinds de herfstvakantie elke week bij elkaar om te zingen onder leiding van dirigent en docent muziek Quirine Strijbosch. Ik interview Amber (B1D), Fiënne (ML1), Senna (A2B) en Fardau (A2B), de vier leden van het koor, en de antwoorden komen ook dikwijls in koor. Het gesprek vliegt als een aria van Donizetti alle kanten op. Toch krijg ik uiteindelijk antwoord op al mijn vragen.

Aanmelden

Aanmelden van een nieuwe leerling kan via ons digitaal aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling