Overslaan en naar de inhoud gaan
Singelland Family Run 2021
Geplaatst op 14-10-2021

Hij staat weer voor de deur: de jaarlijkse Singelland Family Run! De 12e editie is op 21 november. Schrijf je samen met je familie in vóór 20 november. Doe je dat minimaal twee weken van tevoren, dan ontvang je een persoonlijk startnummer.

Door op deze link te klikken ga je naar het inschrijfformulier en daar is ook alle benodigde informatie te vinden.

Er zijn dit jaar vier afstanden waaruit gekozen kan worden, dus altijd één die bij jou of jullie past. We beginnen dit jaar met de 5 km voor alle tweedeklassers van Het Drachtster Lyceum. De Fun2Run. Daarna volgen er nog drie runs waarvan twee over 2,5 km en een afsluitende run over 5 km.
Let op: 
Om je op te geven heb je een code nodig. De sportdocent van je school heeft deze code. Verder is het belangrijk dat jij jezelf en je familieleden opgeeft met je schoolmail. Doe je dat met een ander mailadres dan wordt de inschrijving mogelijk verwijderd. 
Ook is het belangrijk om te weten dat je per mail een bevestiging krijgt van de inschrijving. In deze mail staat aanvullende informatie en een belangrijke QR-code. Krijg je die niet, dan is er iets niet goed gegaan en moet je het opnieuw proberen.
 

Regenboogvlag
Geplaatst op 11-10-2021

Vandaag is het Coming-Outdag. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Ook bij ons is de welbekende regenboogvlag gehesen.

Deze fiets is ok
Geplaatst op 11-10-2021

Friese Fiets APK

Maandag 11 oktober 2021: alle  1e klassen en schakelklassen

Ook dit jaar organiseert Veilig Verkeer Nederland de campagne Friese Fiets APK. De Friese Fiets APK houdt in dat er op zo veel mogelijk scholen in het voortgezet onderwijs fietskeuringen uitgevoerd worden. Dagelijks fietsen grote aantallen leerlingen van en naar onze school. Helaas gebeurt dat nog te vaak op een ondeugdelijke fiets: geen werkende verlichting of reflectie en slechte remmen zijn de meest voorkomende gebreken.

Geplaatst op 04-10-2021

Let op!

 

Vandaag, maandag 4 Oktober, hebben we een online lesdag.

Dat houdt in dat leerlingen thuis les hebben en niet op school komen.

We doen dit om goed voorbereid te blijven, mocht er ooit een situatie komen die vraagt om afstandsonderwijs.

 

Uitnodiging

In november starten de scholen van Singelland met de Voorlichtingsavonden en Doe Middagen voor leerlingen en ouders /verzorgers uit groep 7 en 8.

Meer informatie en aanmelden

Uitnodiging voorlichtingsavond groep 7 en 8 Singelland

 

Bekijk de uitnodiging

Schoolgids VHS

Hier ontdekt u alles wat u over de VHS weten wilt.
Bekijken

Aanmelden 2021-2022

Aanmelden kan vanaf dit jaar via ons nieuwe digitale aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling