Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zoek naar praktische info?

Beating Heart Festival bruist van energie en talent!

Beating heart
Geplaatst op 22-03-2023

Gisteravond bruiste onze school van energie en talent tijdens het Beating Heart Festival!

Onze leerlingen hebben de afgelopen week keihard gewerkt om donderdagavond een prachtig cultureel festival neer te zetten. Drie dagen lang werd er door alle leerlingen hun best gedaan om Beating Heart tot een succes te maken. Er werd geoefend met dans, zang en theater, maar ook maakten leerlingen foto’s en kunstwerken die in exposities te zien waren. 

 

> Lees artikel

Muziek nu examenvak

muziek
Geplaatst op 22-03-2023

Een grote droom van docent muziek Bert Noordenbos komt volgend schooljaar uit: muziek wordt examenvak op de Singelland Scholen Het Drachtster Lyceum en de VHS. Daarmee is OSG Singelland de enige scholengemeenschap in de regio die dit aanbiedt. Dat het zijn droom is, zal de bevlogen docent niet ontkennen, maar het gaat hem vooral om de droom van leerlingen in vervulling te laten gaan. Bert Noordenbos: ‘De leerlingen uit de 3e klas riepen toen ik het grote nieuws vertelde verwonderd en bijna in koor: “Gaat het echt gebeuren?” Muziek is hun leven. Het is voor deze leerlingen prioriteit nummer één. Ze zijn zo gemotiveerd om beter te worden en te leren, dat werkt ook door in het plezier en hun motivatie bij andere vakken.’   

> Lees artikel

Persoonlijke rondleiding

Meer weten over onze school? Het is ook mogelijk om een persoonlijke rondleiding door de school aan te vragen.
 

Schakelklassen - Alle Visser
OOM BK en KT klassen - Sicco Gjaltema
TH klassen - Franca Lentz

Maak kennis met onze school!

Ontdek de VHS. Kijk je met ons mee?


 

Het verhaal van docent Jelte

Beating Heart Festival

De Aftermovie!

Tijdens het Beating Heart Festival bruist onze school van energie en talent! Leerlingen kunnen hun eigen talent ontdekken en laten zien. Leerlingen zijn ook betrokken bij het productieteam, bij de decorbouw en ook het licht en geluid niet te vergeten. Op 19 maart jl. kwam alles samen en werden er voor ouders, familieleden en belangstellenden diverse optredens gegeven; Freerunnen, dansen, muziek door de schoolband, rappen en een heuse musical. Ook waren de gemaakte werken in exposities te bewonderen. Bekijk hierboven de aftermovie!

Alle informatie op een rijtje

Praktische informatie

Schoolgids

Ziekmelden
Ziekmelding dient bij voorkeur ’s ochtends voor negen uur plaats te vinden via telefoonnummer (0512) 582 345.
 

Vakanties

Voorjaarsvakantie
25 februari t/m 5 maart 2023

Tweede Paasdag
10 april 2023

Koningsdag
27 april 2023

Meivakantie
23 april t/m 7 mei 2023

Bevrijdingsdag
5 mei (in de meivakantie) 2023

Hemelvaart (en dag erna)
18 mei en 19 mei 2023

Tweede Pinksterdag
29 mei 2023

Zomervakantie
22 juli t/m 3 september 2023

Hoofd, Hart, Handen en Ruggengraat

Hoofd hart handen ruggengraat

Met je hart

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Muziek maken? Een activiteit organiseren met je klas voor een goed doel? Dat zijn dingen die je echt met je hart doet. Omdat je ergens om geeft. Omdat dat jou als mens, of jouw omgeving mooier en beter maakt.

Met je hoofd

Dat zijn natuurlijk vooral de theoretische vakken. Talen, rekenen,geschiedenis, noem ze maar op. We dagen je uit om zoveel mogelijk uit jezelf te halen, dus: het hoogste niveau te halen dat bij jou past.

Met je handen

Ben jij meer praktisch ingesteld? Houd je van werken met hout of techniek of sta je graag achter potten en pannen? Praktijkvakken zijn er op alle scholen. Fijn om niet alleen dingen te weten, maar ook te kunnen!

Sta stevig in je schoenen

We leren je op Singelland om 'ruggengraat' te krijgen, zelfbewust te zijn. Je eigen keuzes te maken. Voor je mening te durven uitkomen. En ook: met teleurstelling te kunnen omgaan. Zo ben jij voorbereid op je toekomst.