Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zoek naar praktische info?

OPENING HERINRICHTING LOKAAL DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN

D&P1
Geplaatst op 06-06-2023

Op woensdag 8 maart was het zover: De officiële opening van het nieuwe praktijklokaal van het profiel Dienstverlening & Producten (D&P) op VO Surhuisterveen! In het nieuwe praktijklokaal krijgen de leerlingen van klas 3D&P en 4D&P; P wekelijks hun praktijklessen. 

> Lees artikel

LEERLING MARRIT BOETJE DOET MEE AAN FERSTIVAL

lezen
Geplaatst op 06-06-2023

FeRstival is een Friese voordrachtwedstrijd voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.  De organisatie zoekt jongeren van 12 tot 18 jaar die een gedicht van een Friese dichter  willen voordragen in het Fries. Marrit Boetje was een van de leerlingen van onze school  die dit wilde doen. Hoe dat is gegaan, beschrijft ze hier…...  

> Lees artikel

Persoonlijke rondleiding

Meer weten over onze school? Het is ook mogelijk om een persoonlijke rondleiding door de school aan te vragen. Vul ons  formulier in en wij nemen contact met jullie op om een afspraak te maken.  

Maak kennis met onze school!

Ontdek VO Surhuisterveen. Kijk je met ons mee?

Gouden Handen

Vier dagdelen per jaar hebben wij op school het programma "Gouden Handen". Je kunt dan op onze school ontdekken waar je misschien wel goed in bent of kan worden. We bieden verschillende
programma's aan zoals:

- Bouw en Voertuigentechniek
- Zorg en Welzijn / Dienstverlening
- ICT Programmeren

Elk schooljaar brengen we een flyer langs op de basisscholen in de buurt waarop uitgelegd wordt waar je jezelf voor kunt opgeven en hoe je dat kunt doen.
Mocht je meer informatie willen over ons programma "Gouden Handen" mag je ons altijd bellen. De nieuwe flyer kun je hieronder vinden.

Alle informatie op een rijtje

Praktische informatie

Schoolgids

Ziek melden
Als een leerling ziek is vinden we het fijn als de ouders/verzorgers dat op tijd laten weten (voor 9.00 uur). Dit kan met een telefoontje naar de administratie, op nummer (0512) 36 90 90.

Vakanties

Voorjaarsvakantie
25 februari t/m 5 maart 2023

Tweede Paasdag
10 april 2023

Koningsdag
27 april 2023

Meivakantie
23 april t/m 7 mei 2023

Bevrijdingsdag
5 mei (in de meivakantie) 2023

Hemelvaart (en dag erna)
18 mei en 19 mei 2023

Tweede Pinksterdag
29 mei 2023

Zomervakantie
22 juli t/m 3 september 2023

Hoofd, Hart, Handen en Ruggengraat

hoofd

Met je hart

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Muziek maken? Een activiteit organiseren met je klas voor een goed doel? Dat zijn dingen die je echt met je hart doet. Omdat je ergens om geeft. Omdat dat jou als mens, of jouw omgeving mooier en beter maakt.

Met je hoofd

Dat zijn natuurlijk vooral de theoretische vakken. Talen, rekenen,geschiedenis, noem ze maar op. We dagen je uit om zoveel mogelijk uit jezelf te halen, dus: het hoogste niveau te halen dat bij jou past.

Met je handen

Ben jij meer praktisch ingesteld? Houd je van werken met hout of techniek of sta je graag achter potten en pannen? Praktijkvakken zijn er op alle scholen. Fijn om niet alleen dingen te weten, maar ook te kunnen!

Sta stevig in je schoenen

We leren je op Singelland om 'ruggengraat' te krijgen, zelfbewust te zijn. Je eigen keuzes te maken. Voor je mening te durven uitkomen. En ook: met teleurstelling te kunnen omgaan. Zo ben jij voorbereid op je toekomst.