Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zoek naar praktische info?

Steun en volg ons Alpe d'HuZes team!

Onvergetelijke Alpe d’HuZes voor Team Matrix Lyceum

Onvergetelijke Alpe d’HuZes voor Team Matrix Lyceum
Geplaatst op 06-06-2023

Na een week van lachen, saamhorigheid, enthousiasme, verdriet en veel plezier is Team Matrix Lyceum weer thuis. Vier leerlingen, vijf begeleiders en zes medewerkers hebben donderdag 1 juni een uitzonderlijke prestatie geleverd door de Alpe d'Huez (minimaal 1x & maximaal 6x) lopend of fietsend te beklimmen tijdens het Alpe d'HuZes. Het team heeft dankzij de ondersteuning vanuit OSG Singelland en RENN4, de hulp vanuit het bedrijfsleven, maar niet op de laatste plaats de geweldige ondersteuning van alle leerlingen en medewerkers van het Matrix Lyceum deze reis kunnen en mogen maken. Het Team Matrix Lyceum heeft een bedrag van €42.180,- kunnen overhandigen aan KWF Kankerbestrijding.

> Lees artikel

Indrukwekkende reis in Noord Frankrijk voor leerlingen Matrix Lyceum

Indrukwekkende reis in Noord Frankrijk voor leerlingen Matrix Lyceum
Geplaatst op 06-06-2023

Op maandag 8 mei zijn de leerlingen van klas 4 van het Matrix Lyceum, OSG Singelland, vertrokken naar Noord Frankrijk voor een bijzondere week. Tijdens hun verblijf bezochten zij museum War for peace. Romagne 14-18, dat is opgericht door Jean Paul de Vries.

> Lees artikel

Praktische informatie

Schoolgids

Ziek melden
Afmelden bij ziekte of ander verzuim graag tussen 8.00 en 8.30 uur ’s morgens, via de balie van Het Drachtster Lyceum.
Telefoonnummer 0512-571 020

Maak kennis met onze school!

Ontdek het Matrix Lyceum. Kijk je met ons mee?

Vakanties

Voorjaarsvakantie
25 februari t/m 5 maart 2023

Tweede Paasdag
10 april 2023

Koningsdag
27 april 2023

Meivakantie
23 april t/m 7 mei 2023

Bevrijdingsdag
5 mei (in de meivakantie) 2023

Hemelvaart (en dag erna)
18 mei en 19 mei 2023

Tweede Pinksterdag
29 mei 2023

Zomervakantie
22 juli t/m 3 september 2023

Alle informatie op een rijtje

Hoofd, Hart, Handen en Ruggengraat

Hoofd Hart handen en ruggengraat

Met je hart

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Muziek maken? Een activiteit organiseren met je klas voor een goed doel? Dat zijn dingen die je echt met je hart doet. Omdat je ergens om geeft. Omdat dat jou als mens, of jouw omgeving mooier en beter maakt.

Met je hoofd

Dat zijn natuurlijk vooral de theoretische vakken. Talen, rekenen,geschiedenis, noem ze maar op. We dagen je uit om zoveel mogelijk uit jezelf te halen, dus: het hoogste niveau te halen dat bij jou past.

Met je handen

Ben jij meer praktisch ingesteld? Houd je van werken met hout of techniek of sta je graag achter potten en pannen? Praktijkvakken zijn er op alle scholen. Fijn om niet alleen dingen te weten, maar ook te kunnen!

Sta stevig in je schoenen

We leren je op Singelland om 'ruggengraat' te krijgen, zelfbewust te zijn. Je eigen keuzes te maken. Voor je mening te durven uitkomen. En ook: met teleurstelling te kunnen omgaan. Zo ben jij voorbereid op je toekomst.