Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Nieuws

Nieuwsoverzicht

Geplaatst op 21-03-2023

Maandag 13 en woensdag 15 maart bezochten 230 leerlingen uit havo en vwo 3 Herinneringscentrum Westerbork. De excursie maakte veel indruk op de leerlingen. Drie leerlingen vertellen over hun ervaringen.

wiskunde
Geplaatst op 20-03-2023

Vorige week stond het vak wiskunde in de schijnwerpers. Op dinsdag 14 maart werd er door de wiskundesectie een speurtocht door de school georganiseerd. Op verschillende plekken konden de leerlingen een (wiskundig) puzzeltje vinden. Gezamenlijk vormden de puzzeltjes de oplossing: kwadratisch. 

vertaalwedstrijd
Geplaatst op 15-03-2023

Donderdag 16 februari hebben vier leerlingen uit VWO 6 meegedaan aan het certamen septentrionale: een vertaalwedstrijd voor de klassieke talen. Deze wedstrijd wordt jaarlijks gehouden op de Lindenborg in Leek.

Derry
Geplaatst op 15-03-2023

Op 20 februari vertrokken leerlingen van Het Drachtster Lyceum met hun begeleiders naar Derry in Noord-Ierland, om daar een week lang muziek te maken met leerlingen van andere scholen. Het was niet de eerste keer dat de leerlingen elkaar troffen. Vorig jaar kwamen de leerlingen uit Polen, Ierland en Noord-Ierland Leeuwarden al bezoeken voor een muzikaal project. In het kader van internationalisering is het geweldig dat leerlingen uit verschillende landen elkaar kunnen ontmoeten met als hoogtepunt het toewerken naar een knallend en afsluitend optreden voor een stampvolle zaal.

solarteam
Geplaatst op 13-03-2023

De afgelopen weken heeft het solarteam weer ontzettend hard gewerkt: twee junior classes, werkmiddagen en de open dag. Tijdens de open dag konden geïnteresseerden vragen stellen over de boot. Tussendoor was Jeffrey Huang aan het programmeren. Jeffrey probeert een verbinding tot stand te laten komen tussen de boot en het team aan de wal. Met Open AI (Chat GPT) knutselt hij de code in elkaar om met de Raspberry Pi de data uit te lezen en door te sturen. Oscar Roelsma is druk bezig om de nieuwe motor te voorzien van een ‘laser gesneden’ stuurschijf. Dit betekent digitaal tekenen, contacten met de VHS en uiteindelijk uit laten snijden.