Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Nieuws

Nieuwsoverzicht

Geplaatst op 28-11-2022

Al sinds september zijn onze leerlingen heel druk bezig om nog één laatste keer een prachtige voorstelling neer te zetten in de Lawei. Verschillende middagen in de week wordt er gewerkt door de verschillende groepen om een grappige voorstelling neer te zetten.

 

 


 

Doe Middag
Geplaatst op 24-11-2022

Ruim 400 leerlingen uit groep 7 en 8 kwamen woensdag 23 november kennismaken met het voortgezet onderwijs op Het Drachtster Lyceum tijdens de Doe Middag. In lessen van 20 of 40 minuten konden ze ervaren hoe het is om van lokaal te wisselen, elk lesuur een nieuwe docent te hebben en om met z’n allen in het Atrium pauze te houden. Kortom, hoe het is om leerling van Het Drachtster Lyceum te zijn!

tec
Geplaatst op 23-11-2022

Het Techniek Expertise Centrum (TEC) is het regionale samenwerkingsverband van het landelijke project Sterk Techniek Onderwijs en richt zich met name op vmbo-scholen in de regio Zuidoost-Friesland. OSG Singelland werkt hierin samen met het Stellingwerf College, CSG Liudger, Gomarus, VSO de Zwaai, Friesland College en Friese Poort. De belangrijkste doelen zijn promotie voor techniekopleidingen en -profielen, het bevorderen van de doorstroom van vmbo naar mbo, samenwerken met externe organisaties en het delen van kennis, gereedschap en machines.

trex
Geplaatst op 22-11-2022

Na de herfstvakantie hebben de brugklassen de T. Rex in Natuurmuseum Fryslân bezocht. Met behulp van leuke afwisselende opdrachten zoals interactieve spellen, film en onderzoeksvragen aangeleverd door het museum (i.s.m. Naturalis), hebben de leerlingen geleerd over de T. Rex en de periode waarin het dier leefde. 

skjin wetter
Geplaatst op 22-11-2022

Onze brugklassers hebben dit jaar weer meegedaan aan het jaarlijkse Skjin Wetter. Van 8 oktober t/m 15 oktober vond de zesde editie van deze actie plaats in maar liefst zeven gemeenten.