Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Nieuws

Nieuwsoverzicht

dansteam
Geplaatst op

Vorige zomer werd Revolution, het dansteam voor en door leerlingen van het Drachtster Lyceum opgericht. 

polen
Geplaatst op

Mede dankzij de Erasmus-subsidie die OSG Singelland heeft gekregen konden de leerlingen uit vwo 4, die muziek als examenvak hebben gekozen, op uitwisseling naar Polen. Van zondag tot woensdag in Gdansk en daarna tot vrijdag in Warschau. Docenten Bert Noordenbos en Geke Spanninga waren als begeleiders mee. De enerverende en muzikale reis begon met een korte vliegreis en een lange treinreis. Onze leerlingen verbleven in een gastgezin en volgden een paar dagen de lessen op een Poolse middelbare school in Gdanks/Gdnyia.  We spraken met Thymion van Mirre en Hidde Herrema over hun ervaringen in Polen.
 

solar
Geplaatst op

Het solarteam is inmiddels al een aantal weken verder en de eerste race komt steeds dichterbij. Twee maanden geleden is de boot waterdicht gemaakt en met verf bespoten. Tijdens de meivakantie heeft het Solarteam hard gewerkt om de boot helemaal af te
maken voor de eerstvolgende race. Zo hebben ze de complete elektra in de boot bevestigd, het stuursysteem geïnstalleerd en de zonnepanelen op de boot gemonteerd, waardoor de boot vaarklaar was.

MEP
Geplaatst op

Van 13 tot 20 april 2024 mocht ik (Rian Rijpkema) Nederland vertegenwoordigen op een internationale MEP-conferentie in Estland als commissievoorzitter. Dit was mogelijk gemaakt door het vak maatschappijleer. Het MEP is een debatwedstrijd naar model van het Europees Parlement, het staat dan ook voor Model European Parliament. 

KNAG
Geplaatst op

De leerlingen van atheneum 3 kregen een unieke kans om de vluchtelingencrisis van dichtbij te ervaren. Als onderdeel van het Geofuture-project, getiteld "Voorbij Grenzen", werden ze meegenomen naar het Asielzoekerscentrum (AZC) in Drachten, waar het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) hen rondleidde.

Aanmelden

Aanmelden van een nieuwe leerling kan via ons digitaal aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling