Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Nieuws

Nieuwsoverzicht

lc
Geplaatst op 13-04-2021

Breng je stem uit op het beste profielwerkstuk!

LC Toptalent is uitgegroeid tot hét podium voor excellente scholieren. Ook dit jaar organiseert de Leeuwarder Courant op woensdag 21 april weer de jaarlijkse verkiezing van de beste profielwerkstukken van Friesland. Van alle ingestuurde werkstukken wordt door de jury een aantal genomineerd. Deze scholieren mogen een presentatie geven tijdens onze verkiezingsavond nieuwe stijl.

Publiekprijs
De mening van het publiek telt ook. Het werkstuk met de meeste stemmen krijgt tevens een podiumplek. Stemmen kan van 7 t/m 19 april op www.lc.nl/toptalent.nl .
 

ak
Geplaatst op 13-04-2021

Hybride lessen, online les, lockdown en ga zo maar door… Een jaar waar veel geannuleerd is en wordt, maar gelukkig was het mogelijk om deel te nemen aan de aardrijkskunde olympiade 2021. De landelijke wedstrijd waarbij jaarlijks duizenden leerlingen aan deelnemen om uiteindelijk mondiaal de strijd aan te gaan bij de iGeo.

Pieta
Geplaatst op 12-04-2021

Pieta Hartsuiker neemt na bijna 43 jaar afscheid van Het Drachtster Lyceum

Op 8 april heeft Pieta Hartsuiker, docent TeHaTex, afscheid genomen van Het Drachtster Lyceum. Na bijna 43 jaar les te hebben gegeven gaat zij van haar welverdiende pensioen genieten. Niet alleen was ze als docent verbonden aan onze school, maar ook als leerling. Pieta is bijna een halve eeuw nauw betrokken bij onze 101-jarige school geweest. Kortom, voldoende aanleiding om Pieta vlak voor haar afscheid te interviewen. 

rap
Geplaatst op 06-04-2021

Op woensdag 30 maart zijn de prijzen uitgereikt voor “Beste rap Singelland 2021.” Tussen de 500 raps uit klassen 1 t/m 3, ingeleverd door leerlingen van de VHS en Het Drachtster Lyceum, zaten bijzonder mooie presentaties. 
 

ecole
Geplaatst op 18-03-2021

Op donderdag 18 maart heeft gedeputeerde Klaas Fokkinga van provincie Fryslân op Het Drachtster Lyceum de officiële aftrap verricht van het ECOLE-project Kringlooplandbouw en biodiversiteit. ECOLE is een samenwerking tussen onderwijsinstellingen in Fryslân, Polen, Tsjechië en Slovenië.