Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Nieuws

Nieuwsoverzicht

sees
Geplaatst op 28-06-2022

Van 13 tot en met 22 juli 2022 wordt de succesvolle en grootste Nederlandse SEES-expeditie (Netherlands Scientific Expedition Edgeøya Spitsbergen) uit 2015 herhaald. Hendrik Elzinga, docent aardrijkskunde, zal hier als toerist deel van uitmaken. De expeditie bestaat uit 50 wetenschappers en 50 toeristen en heeft negen verschillende thema’s, waaronder biodiversiteit, ijsonderzoek, archeologie, natuurbeleving en vervuiling. Er wordt gereisd naar Edgeoya aan de zuidoostkant van Spitsbergen om daar de gevolgen van klimaatverandering waar te nemen. Voldoende reden om van Hendrik aan de vooravond van vertrek te vernemen hoe hij tegen dit avontuur aankijkt.

solar
Geplaatst op 27-06-2022

OSG Singelland Het Drachtster Lyceum heeft afgelopen zaterdag geschiedenis geschreven door de allereerste Elfstedentocht voor zonneboten te winnen. De top-3 (Leeuwarder Lyceum, Stellingwerf College en Het Drachtster Lyceum) kon de titel op de laatste dag nog binnenslepen. Zaterdag kwam het team als 6e over de finish en bleef daarmee de concurrentie met slechts een minuut voor en dat over een tocht van ruim 200 kilometer. 
 

IJssel
Geplaatst op 23-06-2022

De dynamiek van de rivieren in de groenblauwe delta is al jaren examenonderwerp bij het vak Aardrijkskunde. Het streven is elk jaar weer om voor leerlingen in de voorexamenklas H4 en V5 wonende in Drachten e.o. aanschouwelijk onderwijs te verzorgen over dit mooie onderwerp. De verbeelding / het kunnen voelen tot in je diepste vezels wat een rivier is / doe je alleen staande op de oeverwallen van de IJssel. 
 

plus
Geplaatst op 23-06-2022

Naast de gewone lessen en activiteiten werden dit jaar ook zogenaamde ‘pluskeuzelessen’ gegeven, waarvoor leerlingen zich vrijwillig konden opgeven. Enthousiaste collega’s lieten de leerlingen kennismaken met fotografie, mythologie, sterrenkunde, science, Italiaans, poëzie en het DLT (Drachtster Lyceum Toneel).

fjp
Geplaatst op 23-06-2022

De eeuwenoude statenzaal van het Provinciehuis in Leeuwarden zat, zoals gewoonlijk, vol discussies en ontevredenheid. Dit is natuurlijk niks nieuws, we zijn gewend aan het saaie beeld van politiek. Alleen was het vrijdag 10 juni ietsje anders. De zaal was nu namelijk gevuld met leerlingen! Deze leerlingen van verschillende scholen deden mee aan het Fries Jeugdparlement, een programma georganiseerd door de provincie zelf om jongeren enthousiast te maken over politiek. Hier zouden mensen van vier scholen worden verdeeld over vijf commissies en een persgroep om beslissingen te maken voor de rest van Friesland en te leren over het provinciaal bestuur.

De DigiMarge is de nieuwsbrief van Het Drachtster Lyceum. 

2021-2022

- Digimarge 5 - mei 2022

- Digimarge 4 - maart 2022

- Digimarge 3 - januari 2022

- Digimarge 2 - november 2021

- Digimarge 1 - september 2021