Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Nieuws

Nieuwsoverzicht

Geplaatst op 18-01-2022

Zit jij in groep 7 of 8? Ontdek de school die bij jóu past! Bekijk ons online programma én meld je aan voor een persoonlijke rondleiding op school. Jij bent er toch ook bij!? 👉 Meld je aan op: https://singelland.nl/open-dagen

Open Dagen Singelland

solar
Geplaatst op 18-01-2022

2022, een nieuw jaar en een nieuw seizoen voor de Young Solar Challenge! De Young Solar Challenge is een landelijk competitie tussen meer dan 30 teams, die een zonneboot bouwen. De afgelopen twee jaar heeft Het Drachtster Lyceum de nationale titel veroverd! 

dlt1
Geplaatst op 18-01-2022

Hoewel het leven soms stil lijkt te staan, zijn alle deelnemers van het DLT nog druk bezig met de repetities van het stuk ‘Jij bent het einde’. Na een korte stop voor de kerstvakantie zijn vorige week de repetities weer gewoon gestart. De onzekerheid over de coronamaatregelen is soms lastig, maar wij blijven de schouders eronder zetten en hopen dat we het stuk snel aan publiek kunnen laten zien. Of het allemaal gaat lukken zoals gepland moeten we afwachten. Zeker is dat we alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat het publiek de prachtige voorstelling “Jij bent het Einde” ook daadwerkelijk kan gaan zien.

afval
Geplaatst op 17-01-2022

Sinds enkele weken staat er een nieuw meubel in het Atrium van onze school. Het ziet er misschien niet nieuw uit, maar dat komt omdat het gemaakt is van afvalhout. Het meubel heeft vier vakken waarin pennen, doppen van flessen en spraypistolen (van bijvoorbeeld de keukenreiniger) kunnen. Het vierde vak is nog over, daarvoor hebben we nog niet helemaal een goede bestemming. Waarschijnlijk wordt dit vak gereserveerd voor batterijen. 

avonden
Geplaatst op 17-01-2022

De  Lyceum Leesclub heeft in december de debuutroman De avonden van Gerard Reve gelezen. We lazen synchroon met het boek en de start was op 22 december. Elke dag een hoofdstuk. Een aantal dagen voor 22e begon de voorpret, er werd informatie gedeeld over Reve en ook voorleesfragmenten, achtergrondinformatie, muziekfragmenten uit die tijd en we ‘liepen’ via een Streetview zelfs in de buurt van de Schilderskade 66 in Amsterdam waar de hoofdpersoon met zijn ouders woont.