Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Nieuws

Nieuwsoverzicht

Lotnik
Geplaatst op 02-10-2023

Een groep leerlingen uit vwo 5 is dankzij de Erasmus accreditatie op uitwisseling geweest naar Polen. Aardrijkskunde docenten Hendrik Elzinga en Wytze Pilat waren mee als begeleiders. De leerlingen hebben een prachtig reisverslag gemaakt van hun uitwisseling met het Poolse Lotnik Lyceum.

watersportdag
Geplaatst op 02-10-2023

Als onderdeel van de sportoriëntatie vond op woensdag 20 september weer de jaarlijkse watersportdag voor de examenklassen plaats. De leerlingen gingen op eigen gelegenheid wandelend, fietsend, met de pont, brommer of auto naar Eernewoude op deze prachtige dag. Na het palaver van schipper en skûtsjekenner Age Veldboom kon de dag dan echt beginnen. 

vrije dag
Geplaatst op 13-09-2023

Op dinsdag 19 september hebben alle leerlingen van de scholen van Singelland een lesvrije dag. De medewerkers van Singelland hebben een studie-/startdag.

ESD
Geplaatst op 05-09-2023

De leerlingen en het personeel van Het Drachtster Lyceum hebben op dinsdag 5 september het nieuwe schooljaar met een festival ingeluid. Daarmee is een nieuwe traditie geboren. 

Bio-IVN
Geplaatst op 10-07-2023

Vrijdag 30 juni was de afsluiting van een samenwerkingsproject tussen IVN Natuureducatie en de sectie Biologie. Leerlingen van Havo-4 hadden de opdracht gekregen om een plan te schrijven hoe het Nationaal Park Lauwersmeer aantrekkelijker gemaakt kon worden voor jongeren. Hiervoor hadden ze op school een introductie gekregen van gebiedsmedewerker Jorgen de Bruin van IVN (toevallig een oud-leerling van onze school). Ook zijn we op excursie naar het Lauwersmeer geweest om zelf te bekijken wat het gebied zo bijzonder maakt.