Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Nieuws

Nieuwsoverzicht

den haag
Geplaatst op

Alle havo 4 en vwo 4 leerlingen moesten op 13 februari vroeg op, want zij gingen op excursie naar Den Haag voor het vak maatschappijleer. In Den Haag hebben zij bij ProDemos het programma Van wens naar wet gevolgd. Hier hoorde natuurlijk een bezoek aan de Tweede Kamer bij. 

mep
Geplaatst op

Van 7 tot en met 9 februari hebben negen leerlingen uit havo 4 en vwo 4 deelgenomen aan het MEP (Model European Parliament) Fryslân. Samen met vier andere scholen werkten de leerlingen drie dagen aan resoluties over Europese vraagstukken, zoals kunstmatige intelligentie, gendergelijkheid en koolstoflekkage. 
 

pws
Geplaatst op

Op 6 februari mochten de examenleerlingen de resultaten van hun profielwerkstuk tonen tijdens de jaarlijkse PWS-markt. Het atrium, de hal, de mediatheek en de verbindende gang waren met marktkraampjes ingericht. Ouders, grootouders, medeleerlingen en medewerkers van onze school en andere belangstellenden liepen langs de kraampjes en lieten zich door de examenleerlingen informeren over hun PWS. Hiervoor hadden de leerlingen een vorm gekozen die zich het beste leent bij het onderwerp van hun PWS. Sommigen hadden posters en folders gemaakt, anderen weer quizzen, testopstellingen, onderzoekjes, maquettes, video’s en proeverijen.

concert
Geplaatst op

Tijdens de Open Dag van onze school presenteerden de leerlingen die muziek als examenvak hebben gekozen, zich in het atrium voor het eerst. Een week later stonden ze opnieuw op het podium, nu in de mediatheek, die voor deze gelegenheid was omgebouwd tot concertzaal. De muzikanten speelden niet alleen voor publiek, maar ook voor een PTA-cijfer, dat zou worden bepaald door een deskundige jury. Bert Noordenbos, de bevlogen docent muziek die de leerlingen met hart en ziel begeleidt, dirigeerde het orkest en was zichtbaar trots op ‘zijn’ muzikanten, maar ook op de school, die als enige in de regio muziek als examenvak aanbiedt. 

myanmar
Geplaatst op

In week 3 en 4 hebben alle brugklassen vragen kunnen stellen aan hun leeftijdgenoten in Myanmar. Dit kon via een videoverbinding die beschikbaar is gesteld door de organisatie Friendshifts, waar we woensdag 31 januari met een actiedag geld voor gaan inzamelen. Ter voorbereiding hebben de brugklasleerlingen nagedacht over wat ze willen vragen. De variatie was groot, van ‘wat is jullie favoriete kleur’ tot ‘hoe zie je klimaatverandering terug in Myanmar?’ Annemijn Rol, Fida Al Ammouri en Lara Abdalaziz uit B1C schreven een verslag over hun bevindingen.