Overslaan en naar de inhoud gaan
Title

We dagen je uit jouw talenten te ontdekken en te ontwikkelen! 

Marije Brouwer
Marije Brouwer, Teamleider brugklassen (leerjaar 1)

Mijn naam is Marije Brouwer, en ik ben teamleider van de eerste klassen op Het Drachtster Lyceum. Dat doe ik met heel veel energie en plezier. Ik ben van oorsprong docent geschiedenis, en heb altijd erg genoten van de lessen die ik in de onder- en bovenbouw bij ons op school gaf. Ik ben moeder van drie jongens en in mijn vrije tijd sport ik heel graag.

Dit vind ik belangrijk

Dat al onze leerlingen met plezier naar school gaan, omdat ze zich – samen met hun schoolgenoten – bij ons op allerlei manieren kunnen ontwikkelen. Natuurlijk door de lessen te volgen en zo kennis op te doen, maar ook door al die andere dingen die we hen aanbieden. Bijvoorbeeld op cultureel gebied ons prachtige DLT (Drachtster Lyceum Theater), het schoolkoor, de leesclub en de cultuurclub; op technisch gebied het Solarteam (Nederlands kampioen!) en de mogelijkheid om bijvoorbeeld pakketten technisch lego te lenen en hiermee aan wedstrijden mee te doen; op sportief gebied de schaaktoernooien of het deelnemen aan de Olympic Moves. Wij willen alle leerlingen de kans bieden hun (soms onvermoede) talenten te ontwikkelen.

Hier gaat mijn hart sneller van kloppen

De passie waarmee onze docenten hun lessen geven en de leerlingen zo goed mogelijk begeleiden. De betrokkenheid van ons OOP (het Onderwijs Ondersteunend Personeel) waardoor alles bij ons op school zo goed georganiseerd wordt. Maar vooral het plezier dat ik onder leerlingen zie als ik door onze kantine loop, hoe fijn ze het met elkaar hebben.

 

Contact opnemen

Persoonlijke rondleiding

Meer weten over onze school? Het is ook mogelijk om een persoonlijke rondleiding door de school aan te vragen. Stuur hiervoor een mail naar drachtsterlyceum@singelland.nl. Dan wordt contact met u opgenomen om een afspraak te maken. 

Kennismaking nieuwe leerlingen - dinsdag 18 juni 2024

Talent Event woensdag 28 februari en donderdag 29 februari 2024 
Open Dag woensdag 24 januari 2024 
Doe Middag woensdag 22 november 
Voorlichtingsavond woensdag 15 november - presentatie terugkijken
 


Klik hieronder voor het bekijken van de presentatie van de Voorlichtingsavond in 2023-2024 en /of neem contact op met mevrouw Marije Brouwer.

Wat kwam er o.a. aan bod?

  • Leerlingen aan het woord
  • Hoe ziet het voorgezet onderwijs er uit?
  • Hoofd, Hart, Handen en Ruggengraat
  • Welke vorm van vervolgonderwijs past bij mijn kind?
  • Wat heeft Singelland te bieden?
  • Onderwijs op Maat
  • Doorstroommogelijkheden
Bekijk de presentatie

Superleuk!

Interview met Sterre en Sinne over hun eerste maanden op Het Drachtster Lyceum

 

Het schooljaar is nu een paar maanden bezig, dus een mooi moment om de brugklasleerlingen Sterre en Sinne uit B1A te vragen hoe ze die eerste maanden hebben beleefd. 
 

Op die vraag geven Sterre en Sinnen een kort, maar duidelijk antwoord: “Superleuk!” Het schooljaar begon voor de leerlingen uit de brugklas met een introductieweek. Naast dat het nuttig was om de school en de klasgenootjes te leren kennen was het vooral leuk. “Het leukste aan de introductieweek vonden we de spelletjes”, roepen ze in koor. Maar als je op een nieuwe school komt bestaat de kans dat je nog niet zoveel mensen kent. “Dat was bij ons niet zo,” zegt Sinne, “omdat er ook leerlingen van onze basisscholen in onze klas zitten.” Sterre: “Maar ook met de andere leerlingen hadden we al snel contact. Onze klas werd al snel een eenheid.” In het voortgezet onderwijs krijgen leerlingen ook te maken met veel verschillende docenten. Sinne: “Het was wel raar om opeens zoveel verschillende docenten te hebben, maar dat went snel en nu weten we al niet meer beter. En ondanks dat het een groot gebouw is, konden we gelijk de lokalen al vinden.” 

Lees verder >

Het verhaal van Mats, Arenda en Romee

Het verhaal van ouder Saskia

Meer verhalen bekijken

Quiz: Wat weet jij van onze school?

Als je op onderstaande button klikt krijg je 10 vragen over Het Drachtster Lyceum. De antwoorden kun je vinden door goed te kijken naar de verschillende filmpjes en berichten op de site.


sat weet jij wat onze school

Naar de quiz

'Lennart voelde zich gelijk aangetrokken tot de sfeer van de school'

Saskia de Groot

Ik ben Saskia de Groot, moeder van Lennart die nu in klas a2b zit en vorig jaar in de brugklas, klas b1c.

Ik ben 49 jaar en woon met mijn man en onze zoons Lennart (13) en Dinand (11) in Drachten. In mijn dagelijkse leven werk ik bij Revalidatie Friesland als fysiotherapeut op de Kinderrevalidatie. Naast het werken is fietsen mijn grote passie: zowel op de ATB als de racefiets vind ik het heerlijk om mijn energie kwijt te kunnen én weer energie op te laden. Binnen mijn werk op de Kinderrevalidatie proberen we altijd te kijken naar de totale ontwikkeling van het kind en de jongere. We werken met alle behandelaren, ouders en kind samen als team om te komen tot een zo optimale zelfontplooiing van het kind/ jongere, met als doel dat het kind zich zo zelfstandig mogelijk kan redden op alle levensgebieden. Voor mijn kind op de middelbare school is het eigenlijk niet anders. Ik vind het belangrijk om als ouder betrokken te zijn bij de school en op de hoogte te zijn van het reilen en zeilen rond de leerlingen en van de organisatie.

Lennart heeft voor deze school gekozen omdat hij zich op de Open Dag gelijk aangetrokken voelde tot de sfeer van de school. In de brugklas heeft hij slechts een korte periode nodig gehad om te wennen. En nog steeds is hij (en wij) blij met de schoolkeuze! Voor ons was het eerst natuurlijk ook wennen. De afstand tot school en bijvoorbeeld de mentor leek eerst best groot, maar bleek toch kleiner en toegankelijker te zijn dan we eerst dachten. Als je eenmaal je weg vindt, zijn de lijnen wel duidelijk waar je moet zijn als je iemand nodig hebt. Ik vind het prettig dat de school duidelijk is in wat het van de leerlingen verwacht en waaraan zij moeten voldoen. Het is fijn dat de school echt zijn best doet om de ouders te betrekken bij het wel en wee van de leerlingen en de organisatie. 

Mijn jongste zoon Dinand zit nu in groep 8, dus we gaan opnieuw naar de Open Dagen van de verschillende scholen. Ook hem willen we stimuleren de keuze te maken voor de school waar híj zich het prettigst voelt! We hebben in het brugklasjaar van Lennart een hele positieve ervaring gehad: doordat hij zich thuis voelde op de school waar hij voor gekozen heeft, heeft hij zich heel positief ontwikkeld. Dat zagen we in het leren en schoolprestaties terug en ook in zijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben benieuwd waar Dinand voor gaat kiezen. In ieder geval weten we wat we van het Drachtster Lyceum kunnen verwachten!
 

Escaperoom:
Maak kennis met Wiskunde D

Doe mee aan deze online escaperoom
en leer tegelijkertijd over coderingstheorie en wiskunde D!
 

escaperoom
Naar de online escaperoom

Marije Brouwer Het Drachtster LyceumPersoonlijk contact

Liever persoonlijk contact? Natuurlijk kunnen jullie ook altijd een persoonlijk gesprek aanvragen en contact opnemen met Marije Brouwer.

Contact opnemen

Bekijk de video van onze school

Aanmelden

Aanmelden van een nieuwe leerling kan via ons digitaal aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling

 

"Ik vind deze school leuk, omdat er veel buitenschoolse activiteiten zijn, zoals sportclubs, de cultuurclub en het Lyceum Theater. Maar ook omdat de leerlingen en docenten je helpen. Als je ergens mee zit is er altijd iemand om mee te praten."

Mirthe

magister

Met Magister heb je altijd toegang tot je agenda, huiswerk, cijfers, studiewijzers en digitaal lesmateriaal. Gewoon op je mobiel of op je computer. Via Magister kan de school snel en efficiënt met jou communiceren. En jij bent via Magister altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen. En je ouders? Die krijgen een eigen account en zijn zo altijd op de hoogte van je behaalde resultaten en je rooster.

Download hieronder de folder voor een kennismaking met Magister. 

 

"Ik vind deze school leuk, omdat het heel gezellig is en alle vakken interessant zijn."

Aukje

"Je leert jezelf kennen op deze school, wat je leuk vindt en wat bij je past."

Isa