Overslaan en naar de inhoud gaan

Title

Voorlichtingsavonden 2021

Binnenkort starten de scholen van Singelland weer met Voorlichtingsavonden en Doe Middagen voor leerlingen en ouders /verzorgers uit groep  8.  Meer informatie volgt binnenkort op deze pagina.

Aanmelden
Aanmelden voor de voorlichtingsavonden kan binnenkort via onze website. 

Wat kan er aan bod komen?

  • Hoe ziet het voorgezet onderwijs er uit?
  • Hoofd, Hart, Handen en Ruggengraat
  • Welke vorm van vervolgonderwijs past bij mijn kind?
  • Wat heeft Singelland te bieden?
  • Onderwijs op Maat
  • Doorstroommogelijkheden

De kinderen voelden zich welkom

Renate

Ik ben Renate Westerink, moeder van  Douwe Boersma die dit jaar in 6 VWO zit.  We hebben nog twee kinderen, Jildou die twee jaar geleden haar VWO-diploma  gehaald heeft op Het Drachtster Lyceum en Thomas die in 4TL zit op de VHS. Samen met mijn man Arjen Dirk, Douwe en Thomas woon ik in Drachten. Ik werk als zelfstandig adviseur en manager in de zorg.

Onze kinderen hebben zelf voor deze school gekozen. Zowel Jildou als Douwe waren naar aanleiding van de Open Dagen 
enthousiast over Het Drachtster Lyceum. Ze voelden zich op Het Drachtster welkom en de sfeer in de school sprak hen aan. Ook hadden zij goede verhalen gehoord van bekenden over Het Drachtster Lyceum.

Ik word blij van de persoonlijke  betrokkenheid van docenten en leiding van de school. De teamleiders kennen de leerlingen goed en denken actief mee wanneer ze niet helemaal goed in hun vel zitten of hun schoolprestaties minder zijn dan verwacht.

Samen alles eruit halen wat erin zit!

Stephan Gobel Drachtster Lyceum

Wie ben ik? 

Hallo! Ik ben Stephan Göbel, schoolleider van de eerste en tweede klassen op Het Drachtster Lyceum. Van oorsprong ben ik docent geschiedenis en Duits. In mijn vrije tijd ben ik voorzitter van een scoutinggroep, waar ik jarenlang jongeren heb begeleid.

Dit vind ik belangrijk
Meiden en jongens uitdagen zich persoonlijk te ontwikkelen, niet alleen op cognitief, creatief en sportief gebied, maar ook door de vorming van hun persoonlijkheid. Als leidinggevende streef ik samen met het team van docenten en mentoren naar het realiseren van een optimale, uitdagende, veilige en kwalitatief goede leeromgeving voor alle leerlingen en medewerkers binnen de schoolorganisatie.

Hier gaat mijn hart sneller van kloppen
Van mensen - leerlingen, collega’s en ouders - die hun eigen verwachtingen weten te overtreffen en verantwoordelijkheid durven nemen voor zichzelf, voor elkaar en voor de wereld om hen heen. Samen alles eruit halen wat erin zit.
 

Contact opnemen

De Open Dag was superleuk

Janna Pultrum leerling Het Drachtster Lyceum

Mijn naam is Janna Pultrum en ik ben 13 jaar oud. Ik hou erg van bewegen en sporten.  Ik zit in klas H2A.

Ik heb voor het Drachtster Lyceum gekozen omdat ik van andere mensen gehoord heb dat de school goed en leuk is en mijn  stiefvader zat hier ook op school. Ik ben ook naar de Open Dag geweest en het was  superleuk, er was veel te doen en de  docenten waren allemaal super aardig. Mijn favoriete vak is tehatex, dat is techniek, handvaardigheid en textiel. 

Ik vind Het Drachtster Lyceum leuk omdat het een super gezellige school is met veel activiteiten. Het schoolfeest van vorig jaar was ook super vet! Ook vind ik het heel goed van het Drachtster Lyceum dat we bijles hebben als we ergens extra hulp bij nodig hebben of als we iets lastig vinden. 

 

Virtuele Rondleiding

Start de rondleiding!


De looproute van de virtuele rondleiding
Het Drachtster Lyceum is weliswaar groot, maar je leert er snel de weg kennen! Als je wilt zien welke route je loopt met de virtuele rondleiding, klik dan op de plattegrond hieronder!

Plattegrond downloaden

Quiz: Wat weet jij van onze school?

Als je op onderstaande button klikt krijg je 10 vragen over Het Drachtster Lyceum. De antwoorden kun je vinden door goed te kijken naar de verschillende filmpjes en berichten op de site.

Wie weet win jij dan wel de 'Full HD Action Cam' die wij verloten onder alle goede inzendingen. Deelnemen kan tot 28 februari. Eén deelname per leerling.

sat weet jij wat onze school

Naar de quiz

Escaperoom:
Maak kennis met Wiskunde D

Doe mee aan deze online escaperoom
en leer tegelijkertijd over coderingstheorie en wiskunde D!
 

escaperoom
Naar de online escaperoom

Maak kennis met onze vakken!


Bekijk hier meer vlogs

Onze school in het nieuws

Koninklijk echtpaar krijgt les Frysk

koninklijk echtpaar

Het Drachtster Lyceum 100 jaar

100 jaar DL

Persoonlijk contact

Liever persoonlijk contact? Natuurlijk kunt u ook altijd een persoonlijk gesprek aanvragen. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer Stephan Göbel.

Stephan Gobel

 

Contact opnemen

Aanmelden 2021-2022

Aanmelden kan vanaf dit jaar via ons nieuwe digitale aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling

Bekijk de video van onze school

Kerstgroet

In 2019 brachten de leerlingen van het Lyceumtheater een kerstlied uit.

Kerstgroet

magister

Met Magister heb je altijd toegang tot je agenda, huiswerk, cijfers, studiewijzers en digitaal lesmateriaal. Gewoon op je mobiel of op je computer. Via Magister kan de school snel en efficiënt met jou communiceren. En jij bent via Magister altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen. En je ouders? Die krijgen een eigen account en zijn zo altijd op de hoogte van je behaalde resultaten en je rooster.

Download hieronder de folder voor een kennismaking met Magister. 

 

 

"Ik vind deze school leuk, omdat er veel buitenschoolse activiteiten zijn, zoals sportclubs, de cultuurclub en het Lyceum Theater. Maar ook omdat de leerlingen en docenten je helpen. Als je ergens mee zit is er altijd iemand om mee te praten."

Mirthe
 

quote leerling Mirthe

Quote leerling Aukje

"Ik vind deze school leuk, omdat het heel gezellig is en alle vakken interessant zijn."

Aukje

"Je leert jezelf kennen op deze school, wat je leuk vindt en wat bij je past."

Isa

Quote leerling Isa