Overslaan en naar de inhoud gaan

Title

Online Open Week: 1 t/m 7 februari 2021

Binnenkort ga jij je nieuwe school kiezen…

En dat is nog helemaal niet zo makkelijk. Kies je de school waarvoor je het minst ver hoeft te fietsen, de school waar je vrienden en vriendinnen heen gaan... of vind je iets anders véél belangrijker? Welke school het ook gaat worden; de komende jaren speelt een groot deel van je leven zich af op deze nieuwe plek.

Een eerste indruk van die nieuwe plek krijg je tijdens onze Online Open Week van 1 tot en met 7 februari 2021. 

Nieuwsgierig naar het programma? Vanaf 1 februari kun je alles op de speciale pagina bekijken! We helpen je graag met het kiezen van de school die het best bij jou past,

Naar de Open Week

Samen alles eruit halen wat erin zit!

Stephan Gobel Drachtster Lyceum

Wie ben ik? 

Hallo! Ik ben Stephan Göbel, schoolleider van de eerste en tweede klassen op Het Drachtster Lyceum. Van oorsprong ben ik docent geschiedenis en Duits. In mijn vrije tijd ben ik voorzitter van een scoutinggroep, waar ik jarenlang jongeren heb begeleid.

Dit vind ik belangrijk
Meiden en jongens uitdagen zich persoonlijk te ontwikkelen, niet alleen op cognitief, creatief en sportief gebied, maar ook door de vorming van hun persoonlijkheid. Als leidinggevende streef ik samen met het team van docenten en mentoren naar het realiseren van een optimale, uitdagende, veilige en kwalitatief goede leeromgeving voor alle leerlingen en medewerkers binnen de schoolorganisatie.

Hier gaat mijn hart sneller van kloppen
Van mensen - leerlingen, collega’s en ouders - die hun eigen verwachtingen weten te overtreffen en verantwoordelijkheid durven nemen voor zichzelf, voor elkaar en voor de wereld om hen heen. Samen alles eruit halen wat erin zit.
 

Contact opnemen

De kinderen voelden zich welkom

Renate

Ik ben Renate Westerink, moeder van  Douwe Boersma die dit jaar in 6 VWO zit.  We hebben nog twee kinderen, Jildou die twee jaar geleden haar VWO-diploma  gehaald heeft op Het Drachtster Lyceum en Thomas die in 4TL zit op de VHS. Samen met mijn man Arjen Dirk, Douwe en Thomas woon ik in Drachten. Ik werk als zelfstandig adviseur en manager in de zorg.

Onze kinderen hebben zelf voor deze school gekozen. Zowel Jildou als Douwe waren naar aanleiding van de Open Dagen 
enthousiast over Het Drachtster Lyceum. Ze voelden zich op Het Drachtster welkom en de sfeer in de school sprak hen aan. Ook hadden zij goede verhalen gehoord van bekenden over Het Drachtster Lyceum.

Ik word blij van de persoonlijke  betrokkenheid van docenten en leiding van de school. De teamleiders kennen de leerlingen goed en denken actief mee wanneer ze niet helemaal goed in hun vel zitten of hun schoolprestaties minder zijn dan verwacht.

Thuis bij Singelland

Online voorlichtingsavonden op maandag 16 en 19 november gemist?
Bekijk hier de presentatie

Presentatie bekijken

Oriëntatiemiddag

Tijdens een Oriëntatiemiddag neem je een kijkje in onze school en doe je mee met verschillende lessen en activiteiten. Je juf of meester kan jou of je hele klas hiervoor opgeven. Maar je kunt je ook aanmelden via de link hieronder. 

  • woensdag 25 november 2020

Natuurlijk houden wij ons ook aan de coronamaatregelen. Zolang jij naar de basisschool kunt blijven gaan, kan de Oriëntatiemiddag vast ook gewoon doorgaan. Je kunt je binnenkort op deze pagina aanmelden voor een Oriëntatiemiddag. Als de situatie verandert, melden we dat hier op onze website en op de Facebookpagina van OSG Singelland. Ook informeren we je juf of meester wanneer je samen met je klas naar een Doe Middag komt.

Graag tot ziens op het Drachtster Lyceum!
 

Aanmelden

Persoonlijk contact

Liever persoonlijk contact? Natuurlijk kunt u ook altijd een persoonlijk gesprek aanvragen. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer Stephan Göbel.

Stephan Gobel

 

Contact opnemen

Online Open Week

1 t/m 7 februari 2021

De Open Dag was superleuk

Janna Pultrum leerling Het Drachtster Lyceum

Mijn naam is Janna Pultrum en ik ben 13 jaar oud. Ik hou erg van bewegen en sporten.  Ik zit in klas H2A.

Ik heb voor het Drachtster Lyceum gekozen omdat ik van andere mensen gehoord heb dat de school goed en leuk is en mijn  stiefvader zat hier ook op school. Ik ben ook naar de Open Dag geweest en het was  superleuk, er was veel te doen en de  docenten waren allemaal super aardig. Mijn favoriete vak is tehatex, dat is techniek, handvaardigheid en textiel. 

Ik vind Het Drachtster Lyceum leuk omdat het een super gezellige school is met veel activiteiten. Het schoolfeest van vorig jaar was ook super vet! Ook vind ik het heel goed van het Drachtster Lyceum dat we bijles hebben als we ergens extra hulp bij nodig hebben of als we iets lastig vinden. 

 

 

Uitdagende lessen

In een sfeer van leren en presteren

Met begeleiding wanneer je het (even?) nodig hebt

Met gebruik van Chromebook

magister

Met Magister heb je altijd toegang tot je agenda, huiswerk, cijfers, studiewijzers en digitaal lesmateriaal. Gewoon op je mobiel of op je computer. Via Magister kan de school snel en efficiënt met jou communiceren. En jij bent via Magister altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen. En je ouders? Die krijgen een eigen account en zijn zo altijd op de hoogte van je behaalde resultaten en je rooster.

Download hieronder de folder voor een kennismaking met Magister. 

 


Voor wie?
Voor leerlingen die nieuwsgierig zijn en graag na de middelbare school verder willen leren aan een hbo of universiteit.


Onderwijsaanbod


Klas 1-5
havo, atheneum & gymnasium
 
Klas 6
atheneum & gymnasium


 Matrix Lyceum
havo & vwo passend onderwijs

 

 

Wat biedt het Matrix Lyceum?


Passend onderwijs voor havo & vwo-leerlingen met een specifieke ondersteuningsbehoefte op het gebied van leren en gedrag. Het Matrix Lyceum is een samenwerking tussen RENN4 en Singelland. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer.

Open dag: Woensdag 3 februari 2021
Je bent van harte welkom!