Overslaan en naar de inhoud gaan
Title

Voorlichting 2023-2024

Voorlichtingsavond woensdag 15 november 
Doe Middag woensdag 22 november 
Open Dag woensdag 24 januari 2024 
Talent Event dinsdag 6 februari 2024 


Klik hieronder voor het bekijken van de presentatie van de Voorlichtingsavond in 2022-2023 en /of neem contact op met mevrouw Marije Brouwer.
 

Wat kwam er o.a. aan bod?

  • Leerlingen aan het woord
  • Hoe ziet het voorgezet onderwijs er uit?
  • Hoofd, Hart, Handen en Ruggengraat
  • Welke vorm van vervolgonderwijs past bij mijn kind?
  • Wat heeft Singelland te bieden?
  • Onderwijs op Maat
  • Doorstroommogelijkheden

Bekijk de presentatie

Persoonlijke rondleiding

Meer weten over onze school? Het is ook mogelijk om een persoonlijke rondleiding door de school aan te vragen. Stuur hiervoor een mail aan Marije Brouwer, m.brouwer@singelland.nl . Dan wordt contact met u opgenomen om een afspraak te maken. 

Het verhaal van Mats, Arenda en Romee

Het verhaal van ouder Saskia

Meer verhalen bekijken

Maak kennis met onze vakken!

Tijdens de Oriëntatiemiddag neem je een kijkje in onze school en doe je mee met verschillende lessen en activiteiten. We hebben de Oriëntatiemiddag verplaatst naar woensdag 9 februari. Iedereen die zich had aangemeld voor de oorspronkelijke datum van 24 november, krijgt automatisch bericht over de Oriëntatiemiddag. Graag tot dan!


Bekijk hier de vlogs van alle vakkken

'Lennart voelde zich gelijk aangetrokken tot de sfeer van de school'

Saskia de Groot

Ik ben Saskia de Groot, moeder van Lennart die nu in klas a2b zit en vorig jaar in de brugklas, klas b1c.

Ik ben 49 jaar en woon met mijn man en onze zoons Lennart (13) en Dinand (11) in Drachten. In mijn dagelijkse leven werk ik bij Revalidatie Friesland als fysiotherapeut op de Kinderrevalidatie. Naast het werken is fietsen mijn grote passie: zowel op de ATB als de racefiets vind ik het heerlijk om mijn energie kwijt te kunnen én weer energie op te laden. Binnen mijn werk op de Kinderrevalidatie proberen we altijd te kijken naar de totale ontwikkeling van het kind en de jongere. We werken met alle behandelaren, ouders en kind samen als team om te komen tot een zo optimale zelfontplooiing van het kind/ jongere, met als doel dat het kind zich zo zelfstandig mogelijk kan redden op alle levensgebieden. Voor mijn kind op de middelbare school is het eigenlijk niet anders. Ik vind het belangrijk om als ouder betrokken te zijn bij de school en op de hoogte te zijn van het reilen en zeilen rond de leerlingen en van de organisatie.

Lennart heeft voor deze school gekozen omdat hij zich op de Open Dag gelijk aangetrokken voelde tot de sfeer van de school. In de brugklas heeft hij slechts een korte periode nodig gehad om te wennen. En nog steeds is hij (en wij) blij met de schoolkeuze! Voor ons was het eerst natuurlijk ook wennen. De afstand tot school en bijvoorbeeld de mentor leek eerst best groot, maar bleek toch kleiner en toegankelijker te zijn dan we eerst dachten. Als je eenmaal je weg vindt, zijn de lijnen wel duidelijk waar je moet zijn als je iemand nodig hebt. Ik vind het prettig dat de school duidelijk is in wat het van de leerlingen verwacht en waaraan zij moeten voldoen. Het is fijn dat de school echt zijn best doet om de ouders te betrekken bij het wel en wee van de leerlingen en de organisatie. 

Mijn jongste zoon Dinand zit nu in groep 8, dus we gaan opnieuw naar de Open Dagen van de verschillende scholen. Ook hem willen we stimuleren de keuze te maken voor de school waar híj zich het prettigst voelt! We hebben in het brugklasjaar van Lennart een hele positieve ervaring gehad: doordat hij zich thuis voelde op de school waar hij voor gekozen heeft, heeft hij zich heel positief ontwikkeld. Dat zagen we in het leren en schoolprestaties terug en ook in zijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben benieuwd waar Dinand voor gaat kiezen. In ieder geval weten we wat we van het Drachtster Lyceum kunnen verwachten!
 

Samen alles eruit halen wat erin zit!


Wie ben ik? 
Hallo! Ik ben Marije Brouwer, schoolleider van de brugklas op Het Drachtster Lyceum. Van oorsprong ben ik docent geschiedenis. 

Meiden en jongens uitdagen zich persoonlijk te ontwikkelen, niet alleen op cognitief, creatief en sportief gebied, maar ook door de vorming van hun persoonlijkheid. Als leidinggevende streef ik samen met het team van docenten en mentoren naar het realiseren van een optimale, uitdagende, veilige en kwalitatief goede leeromgeving voor alle leerlingen en medewerkers binnen de schoolorganisatie.

Hier gaat mijn hart sneller van kloppen
Van mensen - leerlingen, collega’s en ouders - die hun eigen verwachtingen weten te overtreffen en verantwoordelijkheid durven nemen voor zichzelf, voor elkaar en voor de wereld om hen heen. Samen alles eruit halen wat erin zit.
 

Contact opnemen

Virtuele Rondleiding

Start de rondleiding!

Quiz: Wat weet jij van onze school?

Als je op onderstaande button klikt krijg je 10 vragen over Het Drachtster Lyceum. De antwoorden kun je vinden door goed te kijken naar de verschillende filmpjes en berichten op de site.


sat weet jij wat onze school

Naar de quiz


De looproute van de virtuele rondleiding
Het Drachtster Lyceum is weliswaar groot, maar je leert er snel de weg kennen! Als je wilt zien welke route je loopt met de virtuele rondleiding, klik dan op de plattegrond hieronder!

Plattegrond downloaden

Escaperoom:
Maak kennis met Wiskunde D

Doe mee aan deze online escaperoom
en leer tegelijkertijd over coderingstheorie en wiskunde D!
 

escaperoom
Naar de online escaperoom

Marije Brouwer Het Drachtster LyceumPersoonlijk contact

Liever persoonlijk contact? Natuurlijk kunnen jullie ook altijd een persoonlijk gesprek aanvragen en contact opnemen met Marije Brouwer.

Contact opnemen

Bekijk de video van onze school

Aanmelden

Aanmelden van een nieuwe leerling kan via ons digitaal aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling

 

"Ik vind deze school leuk, omdat er veel buitenschoolse activiteiten zijn, zoals sportclubs, de cultuurclub en het Lyceum Theater. Maar ook omdat de leerlingen en docenten je helpen. Als je ergens mee zit is er altijd iemand om mee te praten."

Mirthe

magister

Met Magister heb je altijd toegang tot je agenda, huiswerk, cijfers, studiewijzers en digitaal lesmateriaal. Gewoon op je mobiel of op je computer. Via Magister kan de school snel en efficiënt met jou communiceren. En jij bent via Magister altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen. En je ouders? Die krijgen een eigen account en zijn zo altijd op de hoogte van je behaalde resultaten en je rooster.

Download hieronder de folder voor een kennismaking met Magister. 

 

"Ik vind deze school leuk, omdat het heel gezellig is en alle vakken interessant zijn."

Aukje

"Je leert jezelf kennen op deze school, wat je leuk vindt en wat bij je past."

Isa