Overslaan en naar de inhoud gaan

Title

Thuis bij Singelland

Beste ouder, u bent van harte welkom op onze online voorlichtingsavonden!

Online Voorlichtingsavonden
Vanwege het COVID-19-virus is het helaas (nog) niet mogelijk om u in school te ontvangen. We nodigen u en uw zoon/dochter dan ook van harte uit om via deze online mogelijkheid kennis te maken met Het Drachtster Lyceum.

Wanneer:
maandag 16 en donderdag 19 november 2020


Er zijn twee rondes: om 19.00 en 20.00 uur (beide keren een presentatie van een half uur en een kwartier vraag en antwoord). U kunt zich middels onderstaande knop aanmelden.

  Mocht de situatie veranderen, dan melden we dat hier op onze website en op de Facebookpagina van OSG Singelland.

  Aanmelden

  Oriëntatiemiddag

  Tijdens een Oriëntatiemiddag neem je een kijkje in onze school en doe je mee met verschillende lessen en activiteiten. Je juf of meester kan jou of je hele klas hiervoor opgeven. Maar je kunt je ook aanmelden via de link hieronder. 

  • woensdag 25 november 2020

  Natuurlijk houden wij ons ook aan de coronamaatregelen. Zolang jij naar de basisschool kunt blijven gaan, kan de Oriëntatiemiddag vast ook gewoon doorgaan. Je kunt je binnenkort op deze pagina aanmelden voor een Oriëntatiemiddag. Als de situatie verandert, melden we dat hier op onze website en op de Facebookpagina van OSG Singelland. Ook informeren we je juf of meester wanneer je samen met je klas naar een Doe Middag komt.

  Graag tot ziens op het Drachtster Lyceum!
   

  Aanmelden

  Samen alles eruit halen wat erin zit!

  Stephan Gobel Drachtster Lyceum

  Wie ben ik? 

  Hallo! Ik ben Stephan Göbel, schoolleider van de eerste en tweede klassen op Het Drachtster Lyceum. Van oorsprong ben ik docent geschiedenis en Duits. In mijn vrije tijd ben ik voorzitter van een scoutinggroep, waar ik jarenlang jongeren heb begeleid.

  Dit vind ik belangrijk
  Meiden en jongens uitdagen zich persoonlijk te ontwikkelen, niet alleen op cognitief, creatief en sportief gebied, maar ook door de vorming van hun persoonlijkheid. Als leidinggevende streef ik samen met het team van docenten en mentoren naar het realiseren van een optimale, uitdagende, veilige en kwalitatief goede leeromgeving voor alle leerlingen en medewerkers binnen de schoolorganisatie.

  Hier gaat mijn hart sneller van kloppen
  Van mensen - leerlingen, collega’s en ouders - die hun eigen verwachtingen weten te overtreffen en verantwoordelijkheid durven nemen voor zichzelf, voor elkaar en voor de wereld om hen heen. Samen alles eruit halen wat erin zit.
   

  Contact opnemen

  De kinderen voelden zich welkom

  Renate

  Ik ben Renate Westerink, moeder van  Douwe Boersma die dit jaar in 6 VWO zit.  We hebben nog twee kinderen, Jildou die twee jaar geleden haar VWO-diploma  gehaald heeft op Het Drachtster Lyceum en Thomas die in 4TL zit op de VHS. Samen met mijn man Arjen Dirk, Douwe en Thomas woon ik in Drachten. Ik werk als zelfstandig adviseur en manager in de zorg.

  Onze kinderen hebben zelf voor deze school gekozen. Zowel Jildou als Douwe waren naar aanleiding van de Open Dagen 
  enthousiast over Het Drachtster Lyceum. Ze voelden zich op Het Drachtster welkom en de sfeer in de school sprak hen aan. Ook hadden zij goede verhalen gehoord van bekenden over Het Drachtster Lyceum.

  Ik word blij van de persoonlijke  betrokkenheid van docenten en leiding van de school. De teamleiders kennen de leerlingen goed en denken actief mee wanneer ze niet helemaal goed in hun vel zitten of hun schoolprestaties minder zijn dan verwacht.

  Persoonlijk contact

  Liever persoonlijk contact? Natuurlijk kunt u ook altijd een persoonlijk gesprek aanvragen. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer Stephan Göbel.

  Stephan Gobel

   

  Contact opnemen

  Open Dag

  woensdag 3 februari 2021
  16.00 - 20.30 uur

  De Open Dag was superleuk

  Janna Pultrum leerling Het Drachtster Lyceum

  Mijn naam is Janna Pultrum en ik ben 13 jaar oud. Ik hou erg van bewegen en sporten.  Ik zit in klas H2A.

  Ik heb voor het Drachtster Lyceum gekozen omdat ik van andere mensen gehoord heb dat de school goed en leuk is en mijn  stiefvader zat hier ook op school. Ik ben ook naar de Open Dag geweest en het was  superleuk, er was veel te doen en de  docenten waren allemaal super aardig. Mijn favoriete vak is tehatex, dat is techniek, handvaardigheid en textiel. 

  Ik vind Het Drachtster Lyceum leuk omdat het een super gezellige school is met veel activiteiten. Het schoolfeest van vorig jaar was ook super vet! Ook vind ik het heel goed van het Drachtster Lyceum dat we bijles hebben als we ergens extra hulp bij nodig hebben of als we iets lastig vinden. 

   


  Voor wie?
  Voor leerlingen die nieuwsgierig zijn en graag na de middelbare school verder willen leren aan een hbo of universiteit.


  Onderwijsaanbod


  Klas 1-5
  havo, atheneum & gymnasium
   
  Klas 6
  atheneum & gymnasium


   Matrix Lyceum
  havo & vwo passend onderwijs

   

   

   

  Uitdagende lessen

  In een sfeer van leren en presteren

  Met begeleiding wanneer je het (even?) nodig hebt

  Met gebruik van Chromebook

  Wat biedt het Matrix Lyceum?


  Passend onderwijs voor havo & vwo-leerlingen met een specifieke ondersteuningsbehoefte op het gebied van leren en gedrag. Het Matrix Lyceum is een samenwerking tussen RENN4 en Singelland. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer.

  Open dag: Woensdag 3 februari 2021
  Je bent van harte welkom!