Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
st

Daar zou het team achter komen in Heusden. Dit zorgde voor extra energie vanuit het team. Ze waren volledig gefocust op de wedstrijd vanaf het moment dat ze aankwamen in Heusden. Het team werkte goed samen en wist precies wat er van hen verwacht werd. De laatste en alles beslissende wedstrijd vond plaats in het vestingstadje Heusden. Het team vond dit de mooiste wedstrijdplek van het seizoen.

Om 9:00 lag de boot al in het water, klaar voor de Time Trial om 10:45. Acht minuten voor de start brak er lichte paniek uit toen het stuursysteem vastzat, maar gelukkig wist het team dit snel op te lossen zodat het op tijd kon starten. Tijdens de Time Trial werden berekeningen gemaakt en boottijden bijgehouden, waardoor het team als eerste over de finish kwam. Hoewel het team deze winst vierde, bleef de focus op de sprint, waarin het tweede werd in een veld van 26 teams, net achter het Candea College. Dit maakte de einduitslag nog spannender. Bij de Top Speed competition, die niet meetelde voor punten maar puur voor de lol was, behaalde een andere schipper van het team een topsnelheid van 18,6 km/h!

En toen was de prijsuitreiking: een spannend moment, maar het was gelukt! De eerste plaats van de dag en in het overall klassement was binnen! Dit was een zeer bijzonder moment, want er is nog nooit een team geweest dat 5 jaar op rij won. Maar het lukte dit team om precies dat te doen. Het team is zeer blij met hun prestatie en geniet nog steeds na van dit geweldige weekend en seizoen. Namens het team, tot volgend jaar!

Jildou van der Hoek
Solarteam Drachtster Lyceum