Overslaan en naar de inhoud gaan

''DOE-maand'' is voorbij... Maar nog niet voor iedereen, er komt nog één DOE-middag.

Title
DOE-middag

DoemiddagAfgelopen dinsdag was alweer de ‘laatste’ DOE-middag van deze DOE-maand. Ook deze keer werd de DOE-middag goed bezocht. Zowel door hele groepen 8 maar ook stoere jongens en meiden die alléén of met een klein groepje naar deze middag kwamen. Deze middagen staan natuurlijk volledig in het teken van ervaren wat er allemaal te doen is op Singelland Burgum. 
Zo kon je aan meerdere vakken 'meedoen'. Bij de les Art, Design & Technology waar de lasersnijder overuren maakte, konden de leerlingen hun eigen kerstversiering maken. Wie aan Spaans heeft meegedaan kon ‘s avonds bij het avondeten zichzelf voorstellen, de leeftijd erbij vertellen en dat je dus een echte wereldtaal hebt mogen oefenen. 

Bij Aardrijkskunde werd er een quiz gespeeld en verteld over aardverschuivingen. ‘’Aardrijkskunde is véél leuker dan topografie op de basisschool’’, aldus een van de groep 8-ers. Bij Mens & Natuur werd er tot op celniveau gekeken met de microscoop. Bij de gymles kon je zelf kiezen of je op de grote trampoline wilde of zin had in een wedstrijdje floorball en ‘’de juf van geschiedenis had allemaal vuurstenen meegenomen en we mochten zelfs een vuursteen meenemen’’. 

DoemiddagBehalve meedoen aan de lessen kon je ook lekker chillen of bijv. tafeltennissen in de kantine tijdens de pauze. Op de vraag wat het grote verschil is met de basisschool, was het antwoord "Elk lesuur een andere docent"  een die we het vaakst terug hoorden. Ook zijn we natuurlijk trots op onze eigen leerlingen (1e klassers) die als gids de hele middag meeliepen om de groep 7- en 8-ers wegwijs te maken in de school. 

Nog even dit: Aangezien quarantaine voor een aantal kinderen roet in het eten heeft moeten gooien, organiseren we nog één extra DOE-middag. Of misschien wil je wel nog een keer meedoen? Let op want dit is écht de laatste DOE-middag van dit schooljaar!

 

Meld je hier aan.