Overslaan en naar de inhoud gaan

Title

Ik had meteen een fijn gevoel

Nynke Jansen leerling Burgum

Ik ben Nynke Jansen en ik zit in klas 1C.  Mijn hobby’s zijn volleybal en lezen en mijn lievelingsvakken zijn Spaans en Mens &  Natuur. Toen ik voor het eerst bij Singelland Burgum kwam had ik meteen een fijn  gevoel en ik vond het ook nog eens  geweldig toen ik hoorde dat we Spaans  kregen in plaats van Frans.

Nu zit ik al wat langer op Singelland Burgum en vind ik het nog steeds een leuke school!

Er zitten ook heel veel vriendinnen van mij op Singelland Burgum maar wel in  andere klassen. Omdat de school best klein is, zie ik ze nog wel vaak en kunnen we soms nog even praten. De school is heel leuk en heeft een gezellige sfeer.

Nynke Jansen
Klas 1C

Zo nu en dan besef ik dat geluk heel dichtbij is.

Hendrik van der Laan


 

Wie ben ik?
Ik ben Hendrik van der Laan, woon samen met Sanne, vader van twee stoere jongens, Jurre (6 jaar) en Tygo (3 jaar). Buitenmens, STRAVA-junkie, sportliefhebber, Spotify staat (bijna) altijd aan en Makkelijke Moestuinier. Inmiddels alweer 8 jaar werkzaam bij  Singelland Burgum. Docent Lichamelijke Opvoeding, leerlingbegeleider en leerjaarcoördinator van klas 1.

Dit vind ik belangrijk
Ik zit vol energie, ben erg optimistisch en daarnaast heel toegankelijk. Ik geniet van vernieuwing en ben vaak op zoek naar uitdaging. Hoop leerlingen te inspireren (zowel sportief als lerend) en de grenzen van hun eigen kunnen te mogen ontdekken en doorbreken. Ik ben buitengewoon geïnteresseerd in de psyche van de mens.  

Hier gaat mijn hart sneller van kloppen
Ik grijp uitdagingen met beide handen aan. Ik ben vaak op zoek naar nieuwe  mogelijkheden en kan moeilijk stilzitten. Zo nu en dan besef ik dat geluk heel  dichtbij is. Met stip op één: mijn gezin.

Contact opnemen

School van deze tijd

Ouder Singelland Burgum

Onze dochter is eerstejaars leerling op het Singelland Burgum. Uiteraard is het voor leerlingen een grote stap om van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs te gaan, maar het fijne van Singelland Burgum is dat deze aansluiting goed geregeld is voor zowel leerling, ouder en docent. Ook het kleinschalige karakter van de school draagt bij aan een snelle gewenning en een veilig gevoel.

‘Ruimte voor talent’ is de lijfspreuk van Singelland Burgum. Hiermee wil Singelland Burgum benadrukken dat de leerling centraal staat en de mogelijkheid krijgt zich maximaal te ontwikkelen. Persoonlijk vind ik goed onderwijs één van de belangrijkste pijlers binnen een samenleving. Het legt de basis voor een veilige en kansrijke toekomst. Singelland Burgum zie ik als een school van deze tijd. Niet alleen door de moderne manier van lesgeven met de nieuwste technologie, maar ook door eigentijdse opvattingen over wat belangrijk is. Door het aanbieden van een gevarieerd lesprogramma worden leerlingen gemotiveerd om na te denken over wat ze willen en kunnen. Die ruimte krijgen ze op Singelland Burgum geboden.

Jesper Korringa
ouder Singelland Burgum

 

Interview bekijken

Voorlichtingsavond Singelland Burgum 2021

In november starten de scholen van Singelland  met Voorlichtingsavonden voor ouders/verzorgers en Doe Middagen voor leerlingen uit groep 7 en 8.  De voorlichtingsavond voor ouders/verzorgers van Singelland Burgum vond plaats op:

dinsdag 2 november 2021

Klik op onderstaande knop voor informatie over Singelland Burgum.

Terug kijken

Doe Middagen

De afgelopen weken hebben wij jullie, leerlingen van groep 7 & 8, mogen ontvangen tijdens een Doe Middag op Singelland Burgum! We hopen dat jullie het leuk vonden. Heb je nog vragen? Of wil je nog eens langskomen met je ouders? Neem gerust contact op met Hendrik van der Laan (zie het blokje hiernaast).

Graag tot ziens op Singelland Burgum!

Online informatie

Veelgestelde Vragen

Wanneer weet ik in welke klas mijn zoon of dochter komt?

Voor de zomervakantie ontvangt uw zoon of dochter een brief met daarin de uitnodiging om alvast kennis te maken met de mentor en de coach. Dit is het eerste moment waarop hij of zij kennis maakt met de klas.

Hoe moet ik mijn zoon of dochter aanmelden?

U kunt uw kind aanmelden via het formulier op de website of bij de huidige juf of meester van uw kind.

Wat is opstromen?

Opstromen leggen we uit aan de hand van een voorbeeld: Uw kind heeft een Theoretische Leerweg advies gekregen van de basisschool. Doordat uw kind goede cijfers haalt en uiteindelijk voldoet aan de opstroom criteria, wordt hij of zij besproken tijdens de rapportvergadering en wordt er gekeken of uw kind kan opstromen naar havo

Wanneer kan mijn kind opstromen?

Er zijn drie momenten in het schooljaar dat uw kind kan opstromen, deze drie momenten zijn na de rapportvergaderingen.

Hoe is de dyslexie begeleiding bij jullie geregeld?

De leerlingen krijgen wekelijks begeleiding in kleine groepjes en ze krijgen extra tijd bij toetsen. Bij de moderne vreemde talen wordt er minder gelet op spellingsfouten en ons device biedt extra ondersteuning voor kinderen met dyslexie.

Hoe ziet mijn eerste lesweek er uit?

De eerste schoolweek na de zomervakantie staat in het teken van kennismaken. Je gaat dus wel écht naar school maar hebt nog niet echt  les. Kennismaken doe je met je mentor, je coach, je klasgenoten en met de school.

Hoe ziet mijn lesrooster eruit?

Bij ons op school is een lesuur 45 minuten. Als je het eerste lesuur naar school moet, begin je om half 9.

Hebben jullie lesuitval? En hebben mijn kinderen dan ook tussenuren?

We proberen het lesuitval te beperken door een andere docent in te laten vallen voor een docent die ziek is.

Wanneer is de open dag en waar vind ik deze informatie?

Deze informatie vindt u op de website van Singelland Burgum

Kan ik ook aangeven bij wie ik graag in de klas zou willen?

Je kunt het aangeven op het aanmeldformulier, we doen ons best om hier rekening mee te houden.

In welke klas kom ik na de zomervakantie?

Je ontvangt van ons een uitnodiging om voor de zomervakantie alvast kennis te maken met je coach, mentor en klasgenoten. En dan weet je voor de zomervakantie al bij wie je in de klas komt in het nieuwe schooljaar.

Kan ik een keer op school komen kijken?

Natuurlijk! Je bent van harte welkom, stuur een mail naar h.vanderlaan@singelland.nl of neem telefonisch contact met ons op via (0511) 45 02 10 en dan maken we een afspraak.

 

Virtuele Rondleiding

 

Start de rondleiding!

Aanmelden 2022-2023

Aanmelden van een nieuwe leerling kan via ons digitale aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling

Bekijk de video van onze school!

Persoonlijk contact

Liever persoonlijk contact? Natuurlijk kunnen jullie ook altijd een persoonlijk gesprek aanvragen en contact opnemen met Hendrik van der Laan.

E-mail: h.vanderlaan@singelland.nl

Hendrik van der Laan
 

Singelland Burgum in het jeugdjournaal

Singelland Burgum kwam in juni van 2020 in het jeugdjournaal. Leerlingen van groep 8 kregen les op onze school.

 

Uitnodiging

In november vonden de Voorlichtingsavonden en Doe Middagen voor leerlingen en ouders /verzorgers uit groep 7 en 8 plaats. In januari 2022 verwelkomen we jullie graag op onze Open Dagen. We hopen dat dat fysiek kan, maar mocht dat in verband met corona niet het geval zijn dan laten we dat uiteraard via onze website en socials weten.

Meer informatie

Uitnodiging voorlichtingsavond groep 7 en 8 Singelland

 

Bekijk de uitnodiging