Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Waarom Burgum?

Waarom Singelland Burgum?

Locatie in het kort

Wij zijn niet zomaar een school, maar bestaan al meer dan 100 jaar! Afgelopen jaar hebben wij het 101-jarig bestaan uitgebreid gevierd op de Schoolstraat 101.

Singelland Burgum is een eigentijdse en sfeervolle school met oog en hart voor de talenten van onze leerlingen. Zo vinden we het belangrijk dat iedere leerling een diploma behaalt, maar ook dat de leerling zijn of haar talenten zo breed mogelijk kan ontwikkelen. Dat doen we door goed onderwijs aan te bieden met volop kansen.

Voorlichtingsvideo 2020-2021

Onderwijsaanbod

1e leerjaar
vmbo (basis, kader, theoretisch)
havo/vwo

2e leerjaar
vmbo (basis, kader, theoretisch)
havo/vwo

vanaf 3e leerjaar
vmbo (theoretisch)
havo bovenbouw

vanaf 3e leerjaar
VMBO basis kader leerlingen kunnen daarvoor binnen Singelland naar de VHS (Drachten) of
VO Surhuisterveen. Schakelen naar andere scholen in de regio is ook mogelijk. 
VWO leerlingen gaan naar Het Drachtster Lyceum. Ook hier kunnen leerlingen hun loopbaan vervolgen op andere scholen in de regio die vwo onderwijs aanbieden. 

4e leerjaar
vmbo (theoretisch)
havo leerlingen gaan vanaf het 4e leerjaar naar de HAVOtop te Burgum 
 

De Zilveren schaal Gezonde Schoolkantine is binnen!

Naast een vignet van de Gezonde school heeft Singelland Burgum nu ook de ‘Zilveren schaal van de gezonde schoolkantine’ in zijn bezit. Deze is donderdag 4 februari in een online sessie aan onze concierge en ‘cateraar’ Fronnie van der Wal uitgereikt.
 

zilveren schaal gezonde school kantine

Om deze onderscheiding te mogen ontvangen moet je als schoolkantine voldoen aan vier punten: de gezondere keuze, het aanbod, de uitstraling en het beleid.
Het aanbod en de verwerking van de producten moet voldoen aan de richtlijnen Gezonde kantine van het Voedingscentrum. De kantine moet gezondheid uitstralen, gezonde producten zijn aantrekkelijk gepresenteerd en moeten duidelijk zichtbaar zijn. De gezonde keuze moet de gemakkelijkste zijn. 
Reclameposters voor ongezonde producten zijn niet toegestaan. U kunt hierbij denken aan reclame voor energiedrankjes, suikerhoudende frisdrank of gefrituurde producten. 

Fronnie van der Wal heeft samen met Gezonde school coördinator Robert van der Laan gezorgd dat we deze schaal hebben mogen ontvangen. Het volgende doel is de Gouden schaal en uiteindelijk het vignet ‘Gezonde voeding’ van de Gezonde school. Om deze laatste te behalen moet gezonde voeding ook in de lessen voldoende aandacht krijgen. Op dit moment zijn we aan het inventariseren of we daaraan voldoen.  
 

Talent in ontwikkeling

'Ruimte voor talent' is de lijfspreuk van de locatie Burgum. Hiermee willen we benadrukken dat de leerling centraal staat en de mogelijkheid krijgt zich maximaal te ontwikkelen. 

Daarbij denken we dan niet alleen aan de kennis die we willen overbrengen maar ook aan sport, cultuur en het aanleren van algemene vaardigheden.

De competenties: samenwerken, zelfstandigheid en motivatie, vinden we zó belangrijk dat ze onderdeel uitmaken van onze reguliere rapportage. 

uitwisseling Amsterdam

Singelland Burgum dicht kloof tussen stad en platteland
Op donderdag 6 februari ontmoetten leerlingen van OSG Singelland Burgum en van De Amsterdamse Mavo elkaar bij het Monument op de Afsluitdijk. De leerlingen hebben een project opgezet met als doel het verkleinen van de kloof die in de samenleving dreigt te ontstaan tussen de grote stad en het platteland, tussen ‘het westen’ en ‘het noorden’.

Ik had meteen een fijn gevoel!

Nynke Jansen leerling Burgum

Ik ben Nynke Jansen en ik zit in klas 2C. Mijn hobby’s zijn volleybal en lezen en mijn lievelingsvakken zijn Spaans en Mens & Natuur.

Toen ik voor het eerst bij Singelland Burgum kwam had ik meteen een fijn gevoel, ik vond het ook nog eens geweldig dat we Spaans kregen. Ik kwam in een hele leuke klas terecht en had leuke docenten, nu in klas 2 is dat nog steeds zo! Er zitten ook heel veel vriendinnen van mij op Singelland Burgum maar ook in andere klassen. Dan hebben we meestal vaak tegelijk pauze en kunnen we met zijn allen bij elkaar zitten. Ik heb het nog steeds erg naar de zin op school.

Nynke Jansen
Klas 2C

Aanmelden

Aanmelden van een nieuwe leerling kan via ons digitaal aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling

Pluspunten

+ Modern onderwijs 

+ Gezellig, overzichtelijk en veilig

+ Korte lijnen en leuke activiteiten

Maatwerk onderwijs

Op onze school is het onderwijs compleet gedigitaliseerd. Door het gebruik van de iPad/Chromebook en van digitaal lesmateriaal kunnen wij inspelen op de talenten en behoeften van onze leerlingen. Ofwel, onderwijs op maat. 

Gezonde schoolkantine

Onze (media-)wijze leefregels

Onze (media-)wijze leefregels zijn bedoeld om plezierig met elkaar samen te leven, waarbij respect voor mensen en hun eigendommen centraal staat.