Overslaan en naar de inhoud gaan
Title


Kennismaking nieuwe leerlingen dinsdag 11 juni 2024
Open Dag 23 januari 2024

Voorlichtingsavond 23 november 2023

 

Persoonlijke rondleiding

Meer weten over onze school? Het is ook mogelijk om een persoonlijke rondleiding door de school aan te vragen. Vul ons  formulier in en wij nemen contact met jullie op om een afspraak te maken.  

Aanmelden

Het verhaal van Mink en Mare

Het verhaal van Sander en Marlijn

 

Het verhaal van Marrit en Suhaib

 

Bekijk alle verhalen

Zo nu en dan besef ik dat geluk heel dichtbij is.

Hendrik van der Laan


 

Wie ben ik?
Ik ben Hendrik van der Laan, woon samen met Sanne, vader van twee stoere jongens, Jurre (6 jaar) en Tygo (3 jaar). Buitenmens, sportliefhebber, Spotify staat (bijna) altijd aan en ik verzamel alle activiteiten op STRAVA. Inmiddels alweer 8 jaar werkzaam bij Singelland Burgum. Docent Lichamelijke Opvoeding, leerlingbegeleider en leerjaarcoördinator van klas 1.

Dit vind ik belangrijk
Ik zit vol energie, ben erg optimistisch en daarnaast heel toegankelijk. Ik geniet van vernieuwing en ben vaak op zoek naar uitdaging. Hoop leerlingen te inspireren (zowel sportief als lerend) en de grenzen van hun eigen kunnen te mogen ontdekken en doorbreken. Ik ben buitengewoon geïnteresseerd in de psyche van de mens.  

Hier gaat mijn hart sneller van kloppen
Ik grijp uitdagingen met beide handen aan. Ik ben vaak op zoek naar nieuwe  mogelijkheden en kan moeilijk stilzitten. Zo nu en dan besef ik dat geluk heel  dichtbij is. Met stip op één: mijn gezin.

Contact opnemen

Voorlichtingsavond Singelland Burgum

Onze voorlichtingsavond op maandag 13 november jl. gemist? Bekijk hieronder de presentatie en/of neem gerust contact op met Hendrik van der Laan.

Onze presentatie:

  • Leerlingen aan het woord
  • Hoe ziet het voorgezet onderwijs er uit?
  • Hoofd, Hart, Handen en Ruggengraat
  • Welke vorm van vervolgonderwijs past bij mijn kind?
  • Wat heeft Singelland te bieden?
  • Onderwijs op Maat
  • Doorstroommogelijkheden
Bekijk hier onze presentatie

School van deze tijd

Ouder Singelland Burgum

Onze dochter is inmiddels derdejaars leerling op Singelland Burgum. Uiteraard is het voor leerlingen een grote stap om van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs te gaan, maar het fijne van Singelland Burgum is dat deze aansluiting goed geregeld is voor zowel leerling, ouder en docent. Ook het kleinschalige karakter van de school draagt bij aan een snelle gewenning en een veilig gevoel.

‘Ruimte voor talent’ is de lijfspreuk van Singelland Burgum. Hiermee wil Singelland Burgum benadrukken dat de leerling centraal staat en de mogelijkheid krijgt zich maximaal te ontwikkelen. Persoonlijk vind ik goed onderwijs één van de belangrijkste pijlers binnen een samenleving. Het legt de basis voor een veilige en kansrijke toekomst. Singelland Burgum zie ik als een school van deze tijd. Niet alleen door de moderne manier van lesgeven met de nieuwste technologie, maar ook door eigentijdse opvattingen over wat belangrijk is. Door het aanbieden van een gevarieerd lesprogramma worden leerlingen gemotiveerd om na te denken over wat ze willen en kunnen. Die ruimte krijgen ze op Singelland Burgum geboden.

Jesper Korringa
ouder Singelland Burgum

 

Interview bekijken

Doe Middagen

Op 15 en 22 november organiseerden wij samen met de basisscholen diverse Doe Middagen. Heb je nog vragen of de Doe Middag gemist? Of wil je eens langskomen met je ouders? Neem gerust contact op met Hendrik van der Laan. Graag tot ziens op Singelland Burgum!

Virtuele Rondleiding

 

Start de rondleiding!

Veelgestelde Vragen

Wanneer weet ik in welke klas mijn zoon of dochter komt?

Voor de zomervakantie ontvangt uw zoon of dochter een brief met daarin de uitnodiging om alvast kennis te maken met de mentor en de coach. Dit is het eerste moment waarop hij of zij kennis maakt met de klas.

Hoe moet ik mijn zoon of dochter aanmelden?

U kunt uw kind aanmelden via het formulier op de website of bij de huidige juf of meester van uw kind.

Wat is opstromen?

Opstromen leggen we uit aan de hand van een voorbeeld: Uw kind heeft een Theoretische Leerweg advies gekregen van de basisschool. Doordat uw kind goede cijfers haalt en uiteindelijk voldoet aan de opstroom criteria, wordt hij of zij besproken tijdens de rapportvergadering en wordt er gekeken of uw kind kan opstromen naar havo

Wanneer kan mijn kind opstromen?

Er zijn drie momenten in het schooljaar dat uw kind kan opstromen, deze drie momenten zijn na de rapportvergaderingen.

Hoe is de dyslexie begeleiding bij jullie geregeld?

De leerlingen krijgen wekelijks begeleiding in kleine groepjes en ze krijgen extra tijd bij toetsen. Bij de moderne vreemde talen wordt er minder gelet op spellingsfouten en ons device biedt extra ondersteuning voor kinderen met dyslexie.

Hoe ziet mijn eerste lesweek er uit?

De eerste schoolweek na de zomervakantie staat in het teken van kennismaken. Je gaat dus wel écht naar school maar hebt nog niet echt  les. Kennismaken doe je met je mentor, je coach, je klasgenoten en met de school.

Hoe ziet mijn lesrooster eruit?

Bij ons op school is een lesuur 45 minuten. Als je het eerste lesuur naar school moet, begin je om half 9.

Hebben jullie lesuitval? En hebben mijn kinderen dan ook tussenuren?

We proberen het lesuitval te beperken door een andere docent in te laten vallen voor een docent die ziek is.

Wanneer is de open dag en waar vind ik deze informatie?

Deze informatie vindt u op de website van Singelland Burgum

Kan ik ook aangeven bij wie ik graag in de klas zou willen?

Je kunt het aangeven op het aanmeldformulier, we doen ons best om hier rekening mee te houden.

In welke klas kom ik na de zomervakantie?

Je ontvangt van ons een uitnodiging om voor de zomervakantie alvast kennis te maken met je coach, mentor en klasgenoten. En dan weet je voor de zomervakantie al bij wie je in de klas komt in het nieuwe schooljaar.

Kan ik een keer op school komen kijken?

Natuurlijk! Je bent van harte welkom, stuur een mail naar h.vanderlaan@singelland.nl of neem telefonisch contact met ons op via (0511) 45 02 10 en dan maken we een afspraak.

 

Aanmelden

Aanmelden van een nieuwe leerling kan via ons digitaal aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling

Bekijk de video van onze school!

Persoonlijk contact

Liever persoonlijk contact? Natuurlijk kunnen jullie ook altijd een persoonlijk gesprek aanvragen en contact opnemen met Hendrik van der Laan.

E-mail: h.vanderlaan@singelland.nl

Hendrik van der Laan
 

Singelland Burgum in het jeugdjournaal

Singelland Burgum kwam in juni van 2020 in het jeugdjournaal. Leerlingen van groep 8 kregen les op onze school.

 

Uitnodiging

In november vinden de Voorlichtingsavonden en Doe Middagen voor leerlingen en ouders / verzorgers uit groep 7 en 8 plaats. In januari en februari 2023 verwelkomen we jullie graag op onze Open Dagen. Uiteraard is een persoonlijke rondleiding ook altijd mogelijk.

Meer informatie

Uitnodiging voorlichting 2022-2023

 

Bekijk de uitnodiging