Overslaan en naar de inhoud gaan

Spetterende watersportdag voor examenklassen

Title
watersport

De helft van de groep bracht de ochtend door op meerdere skûtsjes. Helaas was er weinig wind, maar het was wel een prachtige ervaring om met deze oude schepen over de wateren te varen. Omdat het mooi weer was waren er zelfs leerlingen die hangend aan een touw achter het skûtsje door het water meegetrokken werden.  


De andere helft ging kanovaren, suppen of valkzeilen. Ook bij deze activiteiten haalde menigeen een nat pak, al dan niet vrijwillig. Als je het record probeert te verbreken met hoeveel leerlingen je op één supboard kunt zitten, dan weet je wat de consequenties zijn. Bij elk van deze drie activiteiten werden de beginselen van de sport aangeleerd of verbeterd, gevolgd door een mooie tocht door de Alde Feanen.


Na de pauze met een meegebrachte lunch of een ter plekke gescoorde warme hap, werden de groepen omgewisseld. er was wat meer wind in de middag en dat zorgde ervoor dat er nog echt gezeild kon worden op de Friese wateren. Nat, moe, maar ook zeker voldaan kon iedereen aan het einde van de middag huiswaarts keren. We kijken terug op een spetterende, zonnige watersportdag.