Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
goede doelenactie

De leerlingen komen woensdag rond 19:00 uur op school. De meesten zullen eerst hun slaapplek op orde brengen. Want hoewel het mogelijk is om de hele nacht door te gaan, is er ook ruimte om rustig te slapen. De lokalen in de A-, B- en D vleugel worden boven omgebouwd tot slaapzalen. Beneden in de lokalen van de A-vleugel en in de kantine en de sporthal vinden alle activiteiten plaats. Zo kunnen de leerlingen meedoen aan Karaoke en spelletjes, ze kunnen Lasergamen, Sporten en er zijn ook digitale spelletjes op de LAN-party. We besluiten de nacht met een ontbijt in de kantine. Dan vegen en alle stoelen en tafels terugzetten. Om 9:00 uur verwachten we klaar te zijn en kunnen de leerlingen weer worden opgehaald.

Ons goede doel is de stichting Friendshifts. Die ondersteunt scholen in een aantal arme landen met het bieden van onderwijs. Het Drachtster Lyceum werkt al vele jaren samen met Friendshifts. Zo schrijven leerlingen in de bovenbouw brieven in de Engelse, Franse en Duitse taal met hun leeftijdsgenoten in o.a. Togo, India, Jordanië en Myanmar. In de eerste klas hebben inmiddels bijna alle klassen klassikaal meet gesprek gevoerd met de leerlingen in Myanmar. 

De leerlingen is gevraagd om met klusjes zoveel mogelijk geld op te halen. Ervaring leert ons dat ze daarbij gemakkelijk een bepaald bedrag kunnen ophalen. Dit bedrag (€ 30,=) hebben we als uitgangspunt genomen, de meeste leerlingen vinden het namelijk fijn om te weten wat er ongeveer mogelijk is.