Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwsberichten uit de vorige eeuw

Title
dl

gsdl1

Dit stukje komt uit Het Parool van vrijdag 6 januari 1956. Ik vind het een heel bijzonder stukje, omdat je niet zo vaak een vogelspin ziet, en al helemaal niet eentje op een school! Ik vind het ook grappig dat de arbeiders hem dus naar onze school hadden gebracht! (Hiske)

 

gsdl2

Dit komt uit de Leeuwarder Courant (1974)
Ik vind het grappig dat mensen op deze manier in de krant vragen of je ook bij hun school wil, dat zouden ze nu namelijk anders doen. (Hiske)

 

gsdl3
Dit stuk komt uit de Leeuwarder Courant. Het is geschreven in 1958.
Wat ik vooral grappig vind aan dit stukje is dat er maar 285 leerlingen op de hele school zaten! Nu zitten er namelijk zooo veel meer op! Ik vind het erg bijzonder om te zien hoe het Drachtster Lyceum is veranderd door de jaren heen. (Hiske)

 

gsdl4

Krant: Algemeen Dagblad
Titel artikel: Reünies
Datum: 29-11-1993
Waarom: ik vond het interessant omdat het artikel over de reünie van het Drachtster Lyceum gaat. Het Drachtster bestond toen 75 jaar en dat was toen een feestje waard. Ook vond ik het leuk om te weten hoelang het Drachtster Lyceum bestaat. (Tido)

 

gsdl5
Krant: Algemeen Dagblad
Titel artikel: Geklungel geeft doorslag
Datum: 02-04-1991
Waarom: ik heb het artikel gekozen, omdat ik de titel heel grappig vond en het best een leuk artikel is, omdat er een damwedstrijd - die voor de een helemaal fout afloopt - wordt beschreven. Ik was nieuwsgierig naar de sporten die door het Drachtster Lyceum worden gedaan. (Tido)

 

gsdl6

Krant: Het vrije volk
Artikel titel: Scholieren gaan jagen op hagel
Datum: 30-03-1961
Waarom: ik vond het interessant om eens wat verder terug in de tijd te gaan. Het artikel gaat over het onderzoek dat ze toen naar hagel deden. Het is daarom ook interessant dat de kinderen mee mochten helpen met het onderzoek. (Tido)

 

gsdl7

Nieuwsblad van het noorden 1955. (Koen)