Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Kerstmarkt

Kerstmarkt in april 
Een van de onderdelen was een gezellige kerstmarkt inclusief een echte kerstman en een reusachtige sneeuwpop. Een kerstmarkt in april? Ja zeker! Nu konden de kramen eindelijk opgebouwd en ingericht worden. Er was van alles te koop op de markt, die druk werd bezocht door ouders, leerlingen en het personeel van Het Drachtster Lyceum, sommigen zelfs in kersttrui. Er waren kraampjes met allerlei lekkernijen, sieraden, tassen, planten en bloemen, nagellak, een VR-bril, het op het Lyceum populaire schaken en nog veel meer. In het atrium speelde de talentvolle schoolband en ook dat leverde veel geld op.

Stormbaan
Ook de stormbaan en het boogschieten waren goed voor veel enthousiasme, bekijks en geld op. Dat er veel geld werd ingezameld was natuurlijk het belangrijkste. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest al 75% van deze kinderen maar dat moet en dat kán beter. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens de behandeling, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daar draagt Het Drachtster Lyceum met deze actiedag graag een steentje aan bij.  

Disco
Met de bekendmaking van het prachtige bedrag dat is opgehaald werd de actiedag afgesloten. Daarna konden de leerlingen nog even flink los gaan op de dansvloer in het Atrium. 

kerstmarkt

kerst dj

stormbaan

kerstmarkt