Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
DLT

Dat is waar de 100ste voorstelling van het Drachtster Lyceum Theater over ging, die op 13 en 14 april in De Lawei te zien was. De voorstelling, stond onder regie van Beatrijs Brouwer, die sinds 2018 de regie van het Drachtster Lyceum Theater in handen heeft. Het stuk, een bewerking van ‘They Both Die At The End’ van Adam Silvera, vertelt over Mateo en Rufus. Kort na middernacht worden zij gebeld door de 0800-sterfmelding. Beiden begrijpen meteen dat dit maar één ding kan betekenen: vandaag is de laatste dag van hun leven. En dan kan je wel kwaad worden op de mevrouw van de telefonische sterfmelddienst, maar zij doet ook maar gewoon haar hartverscheurende werk. Door omstandigheden zijn de jongens allebei alleen en ze hebben behoefte aan gezelschap op hun Einddag. Gelukkig is daar een app voor, de “Last Friend app”, en zo ontmoeten Rufus en Mateo elkaar. Ze besluiten elkaars laatste vriend te worden, om nog één keer te knallen en hun laatste dag ECHT te leven. En dat is verlaten worden en doodsbedreigingen doorstaan, maar ook lekker feesten en uiteindelijk de ware liefde ontdekken in je vriend. En dus toch nog gelukkig leven, maar niet lang, want ze gaan immers beiden dood aan het eind.  

Na maandenlang hard werken, kon het stuk eindelijk in De Lawei opgevoerd worden. Het was dan ook een spektakel om te zien: fantastische (hoofdrol-)spelers, een sterke muzikale begeleiding door een vier scholieren sterke band met geweldige zangers en zangeressen, afgewisseld door strakke, moderne dans. Dit alles in een sfeervol en wisselend decor. Ook de grime en het kapwerk werden door leerlingen gedaan. 

Als de virusvarianten niet opnieuw hun isolerende werk doen en zich de komende tijden rustig houden, kan Het Drachtster Lyceum Theater haar 101ste voorstelling gewoon weer volgend schooljaar plannen. Om alvast weer naar uit te kijken.