Overslaan en naar de inhoud gaan

Het DLT gaat door!

Title
dlt

Daarnaast zijn het natuurlijk ook erg gezellige dagen. De meer dan 40 leerlingen die meewerken aan de voorstelling trokken drie middagen met elkaar op en zorgden ervoor dat het stuk al goed vorm begint te krijgen. “Ella’s onrust” belooft niet alleen een prachtig stuk te worden, maar ook een spektakel om naar te kijken: een voorstelling vol spanning, emoties en humor. 

Ella’s Onrust | 2021

Het verhaal

Ella's Onrust past helemaal in deze tijd. Het kan gespeeld worden met intimiteit (wat we natuurlijk het mooist vinden), maar als het nodig is kan het ook op afstand. Het is natuurlijk een beetje zoeken naar mogelijkheden met repeteren, maar we maken er het beste van en we hebben heel veel plezier. Die ervaring neemt niemand de deelnemers in ieder geval meer af! 

Het stuk gaat over een meisje, Ella. Ze zit in de derde klas van de middelbare en ze staat op het punt haar vleugels uit te slaan. Ze wil de wereld en alles wat daarbij hoort ontdekken. Ze wil dansen en knuffelen en wie weet…. zelfs zoenen! Maar als dat niet kan, wat voor toekomst heb je dan? 

Echter, de toestand in de wereld laat dat niet toe. Mensen worden continu door COBRA’s in de gaten gehouden en mogen niet bij elkaar in de buurt komen. Zo is het “veilig en hygiënisch” EN “is er geen plaats voor vunzige geheimpjes”.

De regels worden strenger en strenger en botsen steeds meer met Ella’s karakter. Er komt natuurlijk een moment dat ze dat niet meer trekt en ze ontploft. Ella komt dan terecht bij het verzet en ze bedenken een plan. Zal het ze lukken de vrijheid terug te winnen?

                                                                            Beatrijs Brouwer, regisseur

 

De voorstellingen vinden plaats op 11 en 12 februari. We hopen nog steeds dat het mogelijk is om het stuk in De Lawei te kunnen laten zien, maar we zijn ook aan het nadenken over alternatieven als dat niet mogelijk is. Alle deelnemers hebben bij de eerste doorloop een ‘limited edition DLT mondkapje’ gekregen, zodat ze altijd veilig door school kunnen lopen en een herinnering zullen hebben aan de malle tijd waarin de eerste DLT-productie ooit werd gemaakt. 

dlt

Op onze Facebook-pagina en Instagram worden regelmatig foto's en filmpjes gepost, zodat er een blik achter de schermen kan worden geworpen. En natuurlijk volgt er ook zo snel mogelijk meer informatie over de voorstellingen en de kaartverkoop.

Instagram DLT
Facebook DLT

 dlt

dlt

dlt