Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
gsm

Op dit moment laten docenten ons al weten allerlei positieve effecten te zien in de lessen: niet alleen meer rust, minder afleiding, bij sommige leerlingen een opvallend betere concentratie, maar ook meer sociale interactie tijdens de opstart en afsluiting van de lessen. Ook op de gangen heerst tijdens de leswisselingen een duidelijk andere sfeer: actiever, socialer, gezelliger. 

Natuurlijk horen we van de leerlingen ook zaken waar ze tegen aanlopen nu de telefoon niet altijd meer bij de hand is. Sommige daarvan zijn eenvoudig en snel op te lossen:  je telefoon pakken om te checken hoe laat het is hoeft niet meer: er hangt in ieder lokaal inmiddels weer een goed lopende klok. Andere zaken vergen iets meer aanpassing van de leerling: je rooster paraat hebben en leren omgaan met het feit dat berichtjes van vrienden, werk of ouders tot een volgende pauze moeten wachten voor er gereageerd kan worden. 

De komende weken gaan we uitgebreid informeren bij personeel en leerlingen naar hun ervaringen: op basis daarvan passen we eventueel nog een en ander aan en besluiten we op welke manier we na de kerstvakantie definitief verdergaan.