Overslaan en naar de inhoud gaan

DLT: Wij zijn het einde!

Title
dlt1

We repeteren lekker door en houden de moed erin. Zo staat op 20 januari de volgende doorloop op de planning. We nemen dan het hele stuk door in kleding en met alle rekwisieten. Hoe zo’n doorloop eraan toegaat? Dat ziet u in deze vlog die leerlingen tijdens de vorige doorlopen gemaakt hebben.

 

dlt2

De leerlingen verdienen het om gezien te worden. Waarom is het DLT zo belangrijk? We vroegen het een paar van de spelers:
Jeska: Je leert veel nieuwe mensen kennen.
Pien: Je doet veel ervaring op, en je leert dat je geen plankenkoorts hoeft te hebben. 
Marit: Die plankenkoorts komt zeker nog, als we in de Lawei staan. Maar daar staan ook veel knuffels tegenover! 
Mats: Je leert nieuwe dingen van jezelf kennen. Auditie doen voor het DLT is de beste beslissing die ik heb genomen, het is ‘niet normaal leuk’!. 
Matthias: Ik ben binnen een uur overgehaald om mee te doen en daar heb ik absoluut geen spijt van.
Sander: Samen met een groep zoiets neerzetten is geweldig!

dlt3

Het is duidelijk dat het DLT een lichtpunt is in deze coronatijd. En dat geldt niet alleen voor onze deelnemers. Ook voor het publiek staat de voorstelling garant voor een leuke avond en dat kunnen we allemaal gebruiken. Zoals Beatrijs (de regisseur) zegt: ‘De leerlingen moeten spelen, want ze zijn zo ontzettend goed. Ze verdienen het om te worden gezien door een publiek in de zaal, dat reageert en applaudisseert. Een voorstelling wordt mooier en interessanter als de leerlingen de vibe vanuit de zaal kunnen voelen, het publiek horen lachen als ze een grap maken, of applaus horen na een lied, dit merk je bij de doorlopen al. De voorstelling zal een groot verschil maken, voor deelnemers en publiek. Alle deelnemers verdienen applaus; ze zijn gewoon het einde!’

Kunt u niet wachten om het DLT in actie te zien? Vorig schooljaar hebben we onze voorstelling helaas niet kunnen spelen voor publiek. Ontzettend jammer voor alle betrokkenen uiteraard, want er was veel tijd ingestoken. Daarom hebben we alle beeldmateriaal dat er was (gelukkig best veel), verzameld en gemonteerd. Het eindresultaat staat op ons YouTube kanaal

dlt4dlt5dlt6dlt7dlt8dlt9

Instagram DLT

Facebook DLT