Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
scriptlezing

Onder leiding van Beatrijs Brouwer maakt het DLT-team er opnieuw een prachtige voorstelling van. We zullen weer dansen, zingen en live muziek maken. Ook achter de schermen wordt er hard gewerkt door de decorploeg en het mediateam dat voor het licht en geluid zorgt. We moeten Cyrano natuurlijk wel goed zien en horen. Maar wie is dat, die Cyrano? Dat zal ik u vertellen. Hij is als baby verwenst. Een reusachtige neus heeft hij gekregen en daardoor had hij een rotjeugd. Cyrano zit nu op de militaire hogeschool. De andere verhaallijn gaat over de feeënorde, die het doel heeft mensen gelukkig te maken. Maar eh.. je moet je er echt niet mee bemoeien hoor.. dadelijk lopen de verhaallijnen door elkaar! En als dat nou wel is gebeurd? Dat die verhaallijnen mixen?

Cyrano heeft een groot probleem: zijn nog grotere neus. Ook de feeën hebben zo hun eigen problemen en om die op te lossen, moeten ze ervoor zorgen dat de verwensing van Cyrano wordt rechtgezet. Fee Ada stapt samen met haar stage fee Roxanne de andere verhaallijn in. Maar dan slaat de liefde toe en raakt Roxanne verstrikt in de verkeerde verhaallijn. Hoe moet dit opgelost worden voordat de trollen de boel overnemen?!

lachenOm de personages uit 'Neus Voor Liefde' goed te begrijpen krijgen de acteurs veel instructies van mevrouw Brouwer, de regisseuse. Brouwer laat acteurs verder denken over hun rol in het verhaal door vragen te stellen als: “Waarom doet jouw personage dat?” en: “Waarom had je personage dat dan niet gedaan?” Zo helpt ze de de acteurs hun rol te begrijpen en echt onder de huid van hun personage te kruipen. Anna Klooster begeleidt dans. Elk jaar bedenkt ze originele, speelse choreografieën die het publiek doet mee dansen. 
decorSamen met de creatieve decorploeg brengen Wim de Graaf en Gertrud Grolleman prachtige ontwerpen voor het decor tot leven. Renate Otter zorgt wederom voor beeldschone kostuums. De begeleiding van de zang is in handen van Quirine Strijbosch. Gertrud Grolleman zal ook de kap en grime bijstaan en tot slot zorgt Gerjan Kelder voor een daverend applaus met zijn supergetalenteerde band. 

Wij hopen u een geweldige voorstelling te laten zien.
Groet, namens het Drachtster LyceumTheater
Isabel Muller (klas V4C)

groepsfoto