Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Togo

Meer dan schrijven alleen…
“Onze leerlingen zijn enthousiast en vinden het leuk om een brief te schrijven naar en te ontvangen van een leerling uit Togo. Zij oefenen met schrijven in een vreemde taal en ze leren over een andere cultuur. Vorig jaar hebben leerlingen sportshirts van onze school naar jongeren in Togo gestuurd. De jongeren daar waren er heel erg blij mee”, aldus Coralie Velleman, docent Frans.. 


Stichting Friendshifts
Wat doet de stichting Friendshifts? De stichting Friendshifts helpt (kansarme) kinderen een betere toekomst voor zichzelf te creëren door middel van onderwijs.  Een (beroeps)opleiding vergroot de kansen op een vaste baan en daarmee op een vast inkomen. Daarmee is onderwijs de uitweg van armoede. Ze geven financiële ondersteuning voor onderwijs en helpen jongeren om hun zelfbewustzijn en daarmee ambities te ontwikkelen. In dat kader worden briefwisselingen met scholen in Nederland, Frankrijk en de VS opgezet. Door met leerlingen van onze school te schrijven over hun dromen, talenten en ambities, worden ze aangemoedigd om een plan voor hun toekomst te formuleren. Verder vergroot de briefwisseling de interne motivatie van de Togolezen; als ze zich gezien voelen, willen ze heel graag laten zien wat ze kunnen.


TogoFriendshifts werkt met lokale partners in Togo, Myanmar en volgend jaar ook in Jordanië. Het is een jonge en ambitieuze organisatie, bestaande uit 10 vrijwilligers, die ook zelf de reiskosten betalen. Alle donaties  gaan voor 100% over naar de kinderen.

Meer informatie over de stichting is te vinden op: www.friendshifts.org