Overslaan en naar de inhoud gaan

Dagboek van leerlingen tijdens coronacrisis

Title
Mare

Ik werd om 8.20 wakker, het was al licht. Nadat ik had ontbeten en Zondag met Lubach van de dag ervoor had gekeken, gingen we met het hele gezin ochtendgymnastiek doen. Mijn moeder was bang dat we te weinig beweging zouden krijgen in deze vrije periode, dus gingen we Just Dancen. 
 
Ik ging daarna maar naar boven toe en zette de Feeling Acoustically Good afspeellijst van Spotify op. Ik pakte m’n telefoon en opende de mail. Daarin stonden een aantal mailtjes van verschillende docenten in. Ze gingen over hoe en wat we moesten maken, een aantal maakten gebruik van online methodes en sommige gaven ons gewoon paginanummer die we moesten maken. Ik begon met wiskunde. Dat lag al om mijn bureau, omdat ik de dag ervoor er mee bezig was geweest, want ik liep iets achter. Ik heb een aantal opdrachten gemaakt en begon toen met Duits. De docent maakte gebruik van een online licentie. We konden daarin de opdrachten maken en hij kon dan thuis zien wat we hadden gemaakt. Hij had ook een hangouts groepsapp gemaakt waarin we vragen konden stellen Het liep eerst allemaal even stroef, maar het is allemaal weer opgelost. Bio maakten we al op de chromebook in learnbeat, dus dat was niet nieuw. Na daarin een aantal opdrachten te maken vond ik dat ik wel klaar was voor vandaag met school.
 
Het was ongeveer 12u. Ik ging samen met mijn zusje naar de bakker om wat brood te halen. De zij-ingang van de bakker was dicht vanwege corona. We liepen dus maar even om naar de hoofdingang. We liepen weer naar buiten met een andesbrood en een dubbel donker. De tafel was al gedekt toen we thuis kwamen. Na het lunchen ging ik weer naar boven en begon een beetje te prutsen op mijn telefoon. Toen ik elke app wel gebruikt had rolde ik mijn bureau naar het keyboard dat in de hoek van mijn kamer stond. Ik heb daar een aantal nummers op gespeeld die ik net had gehoord in die afspeellijst, waaronder king van Years & Years en de akoestische versie van Dusk Till Dawn van Zayn. 
 
Ik ben daarna naar beneden gegaan met de bak met skeelers van zolder waar me moeder naar had gevraagd. We hebben alles uitgezocht en ik ben daarna gaan skeeleren met mijn zusje. We zijn na een half uurtje gestopt en weer terug naar huis gegaan. Ik ben toen maar begonnen met koken voor vanavond. Mijn vader had de dag ervoor de ingrediënten voor lasagna gehaald. Ik las het recept door, maar er stond in dat het bijna 2,5 uur duurden. Dat was veel te lang, want we wouden eten over een uurtje. Mijn vader zou de oven voorverwarmen terwijl ik de bechamelsaus aan het maken was, maar hij was vergeten op start te drukken. Het duurde dus nog langer. Eindelijk was hij klaar en kon ‘ie uit de oven. Hij rook heerlijk en hij was binnen no-time op. 
 
Na het eten ging ik weer even met mij zusje een stukje skeeleren. We konden op een gegeven moment niet meer goed zien waar we waren omdat de zon al onder was gegaan, dus gingen we maar weer terug. Ik heb nog even saxofoon geoefend, de improvisatie bij Sir Duke van Stevie Wonder. Om 20.30 zou de Big Escape kijken, dus moest ik nog een klein uurtje wachten. Ik heb op NPO Smeris gekeken, er was niet zoveel aan. Mijn ouders gingen een stukje wandelen dus ik had het rijk voor me alleen. De Big Escape begon en ik kroop onder mijn dekentje. Mijn ouders kwamen net voor het einde weer terug. Ik ging, nadat het programma was geëindigd, nog even een halfuurtje wat domme spelletjes op mijn telefoon spelen. Rond 22.15 ging ik naar bed. Ik sliep om 22.30.