Overslaan en naar de inhoud gaan
Title

Techniek beleven en ervaren op Singelland BHS Gorredijk
BHS Gorredijk organiseert op vrijdag 10 maart van 12 tot 20 uur voor de tweede keer samen met het Stellingwerf College het evenement Techniek Tastbaar. Dit doe- en beleef-event in de techniek laat aan leerlingen, ouders
en docenten zien wat er in de regio aan prachtige techniek is te vinden. Regionale bedrijven hebben een activiteit voor de leerlingen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar bedacht om te ervaren en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is en of techniek wellicht ook bij hen past. Daarom worden deze leerlingen van harte uitgenodigd op 10 maart van
12 tot 20 uur op BHS Gorredijk aan de Ringenoldusstrjitte 3. Uiteraard zijn ouders/verzorgers ook van harte welkom. De toegang is gratis.

Het aantal vacatures in de techniek blijft onverminderd groeien. Maar hoe vinden de technische bedrijven hun medewerkers van de toekomst? Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en daarmee verliezen we te vaak de kans dat ze geïnteresseerd zijn om een opleiding in de techniek te gaan volgen.
Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf of een beademingsapparaat in het ziekenhuis, techniek is overal en overal zijn technici nodig. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft grote kans om een baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris en ontwikkelmogelijkheden.

De breedte van Techniek
Wat is nu eigenlijk techniek en hoe leg je dat aan leerlingen en hun ouders uit. Daartoe is het concept “de 7 werelden van Techniek” bedacht. De 7 werelden zijn: Mens & Gezondheid; Energie, Water & Veiligheid; Voeding & Natuur; Wonen, Werken & verkeer; Ontwerp, Productie & Wereldhandel; Digitaal, Media & Entertainment; Hi-tech & Science. Dit concept geeft al aan dat de diversiteit in techniek heel groot is. Om nog maar niet te spreken van de vele kruisverbanden tussen deze werelden. De circa 25 regionale bedrijven laten zien waar ze actief zijn en hoe dat met de belevingswereld van de leerlingen te maken heeft. Zo komt techniek letterlijk steeds dichterbij! En dat is nu precies de bedoeling van Techniek Tastbaar. De bedrijven komen letterlijk naar de leerlingen toe!

Om een idee te krijgen van dit evenement; neem een kijkje op de website van Techniek Tastbaar (www.techniektastbaar.nl) of op YouTube. Daarnaast zijn we te vinden op Facebook, Twitter en Instagram.

 

Techniek Tastbaar