Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholen Singelland steunen Voedselbank Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Smallingerland

Title
uitreiking cheque aan voedselbanken

 uitreiking cheque aan voedselbanken

Joey de Vries van Singelland VHS ontmoette de heer Ruud Schaake (voorzitter) op woensdag 17 februari voor het pand van Voedselbank Smallingerland. "In verband met corona laten we alleen de mensen die een pakket komen halen binnen", aldus de heer Schaake. Elke dag worden voedingsmiddelen gehaald en uitgereikt aan zo'n 180 gezinnen, 450 monden. Vanwege de privacy kunnen de pakketten worden afgehaald aan de achteringang. "Van dit bedrag hebben we schermen besteld die in de uitdeelruimte worden geplaatst. Nu staan daar tafels om zoveel mogelijk corona proof te werken". De heer Schaake vraagt Joey alle leerlingen te bedanken en belooft binnenkort een foto van de schermen te sturen.
 

 uitreiking cheque aan voedselbanken

Leerling Hannah Tempelaar van VO Surhuisterveen werd bij de voedselbank in Surhuisterveen op woensdag 17 februari verwelkomd door Sytze van der Velde en Engbert van Esch. De heer Van Esch neemt binnenkort het voorzittersstokje over van de heer Van der Velde. "Ik ben 12 jaar voorzitter geweest, maar mijn termijn van drie keer vier jaar zit erop", aldus Sytze van der Velde. Vol passie vertelt hij over de oprichting van de Voedselbank Achtkarspelen in 2009. In totaal zijn daar nu ongeveer 35 tot 40 vrijwilligers, inclusief 6 bestuursleden, aan het werk. Een echtpaar haalt bij de supermarkten in Achtkarspelen en bij distributiecentrum Drachten de voedingsmiddelen op. Ongeveer 200 mensen maken gebruik van de Voedselbank Achtkarspelen." Aan het voedsel worden strenge eisen gesteld, maar dit jaar behaalden we een 9,7 voor het voedselveiligheid certificaat." Ook de voorwaarden voor het in aanmerking komen van de voedselbank zijn niet gering.
We hebben 6 mensen die bij mensen thuis de aanvragen komen screenen", aldus Van der Velde. De heren Van Esch en Van der Velde zijn blij met de gift: "Er is grote behoefte aan een vriescel en die zijn zeer prijzig." Vol indruk neemt Hannah afscheid.

 uitreiking cheque aan voedselbanken

Op woensdagochtend 17 februari overhandigde leerling Nynke Jansen een cheque namens Singelland Burgum aan Bianca Boonstra (voorzitter) en Froukje Dirks (medewerker) van Voedselbank Tytsjerksteradiel. "In Tytsjerksteradiel halen ongeveer 50 gezinnen pakketten bij ons af. We hebben het laatste jaar weinig groente en fruit aangeleverd gekregen. Dit geldbedrag komt goed van pas om de mensen meer van verse producten te voorzien". aldus Bianca Boonstra.