Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Achtergrondafbeelding

Nieuwsoverzicht

Onvergetelijke Alpe d’HuZes voor Team Matrix Lyceum
Geplaatst op 05-06-2023

Na een week van lachen, saamhorigheid, enthousiasme, verdriet en veel plezier is Team Matrix Lyceum weer thuis. Vier leerlingen, vijf begeleiders en zes medewerkers hebben donderdag 1 juni een uitzonderlijke prestatie geleverd door de Alpe d'Huez (minimaal 1x & maximaal 6x) lopend of fietsend te beklimmen tijdens het Alpe d'HuZes. Het team heeft dankzij de ondersteuning vanuit OSG Singelland en RENN4, de hulp vanuit het bedrijfsleven, maar niet op de laatste plaats de geweldige ondersteuning van alle leerlingen en medewerkers van het Matrix Lyceum deze reis kunnen en mogen maken. Het Team Matrix Lyceum heeft een bedrag van €42.180,- kunnen overhandigen aan KWF Kankerbestrijding.

Indrukwekkende reis in Noord Frankrijk voor leerlingen Matrix Lyceum
Geplaatst op 15-05-2023

Op maandag 8 mei zijn de leerlingen van klas 4 van het Matrix Lyceum, OSG Singelland, vertrokken naar Noord Frankrijk voor een bijzondere week. Tijdens hun verblijf bezochten zij museum War for peace. Romagne 14-18, dat is
opgericht door Jean Paul de Vries.

duzes
Geplaatst op 19-04-2023

Zoals eerder gemeld gaat het Matrix Lyceum met een team deelnemen aan Alpe d’HuZes. Dit doen we om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op 1 juni gaat ons team, bestaand uit een paar collega's, leerlingen en begeleiders fietsend of lopend de berg op.  

Singelland zet in op ‘duurzame mobiliteit’
Geplaatst op 17-04-2023

OSG Singelland wil de komende jaren inzetten op duurzame mobiliteit. Eind vorig jaar heeft een adviescommissie, bestaand uit leerlingen en docenten, het advies ‘Groen is doen!’ samengesteld. De directieleden van de scholen van Singelland hebben groen licht gegeven voor de aanschaf van drie elektrische personenbusjes en een personenauto bij autogarage en dealer Haaima Hylkema te Drachten.

matrix
Geplaatst op 20-03-2023

Voor de leerlingen en docenten van het Matrix Lyceum was het een bijzondere week. Van 13 tot en met 17 maart bezochten zij School Lyndensteyn en mochten zij ook de leerlingen van deze school in Beetsterzwaag in Drachten ontvangen. Daarnaast hebben de leerlingen van de 2e en 3e klas een projectweek van Global Exploration mogen meemaken. Het Matrix Lyceum zet hiermee in op burgerschap; dichtbij en verder in onze wereld.