Overslaan en naar de inhoud gaan

Title

Matrix Lyceum Drachten

Bekijk de video van onze school

Qing Harms
De klassen zijn klein zodat er meer aandacht is voor elke leerling

Ik ben Qing Harms, ik ben 13 jaar en ik woon in Drachtstercompagnie.
Ik zit in de 2e klas van het VWO. Mijn hobby’s zijn atletiek en tekenen. Ik ben goed in wiskunde en ik ben heel erg geïnteresseerd in het menselijk lichaam.

Ik heb deze school gekozen omdat de manier van onderwijs goed bij past. Er zijn veel voordelen: De klassen zijn klein zodat er meer aandacht is voor elke leerling. En je kunt lekker blijven zitten, want alleen de docenten die ook lesgeven op het Drachtster Lyceum, verwisselen van klas. Er is ook huiswerkbegeleiding. Er zijn bijna iedere dag begeleiders die je helpen met het plannen en het maken van je huiswerk. Hulp komt dus wanneer je het nodig hebt. Zeker een aanrader!

De leukste activiteit op school was een uitje naar de bioscoop vorig jaar, met de hele klas en ook met een paar andere klassen.

Teuny Bosma
Samen alles eruit halen wat erin zit

Hallo! Ik ben Teuny Bosma en schoolleider van het Matrix Lyceum. Ze noemen ons ook wel het kleine broertje van Drachtster  Lyceum. Naast mijn functie als schoolleider op het Matrix Lyceum ben ik op de locatie VO Surhuisterveen docent Lichamelijke  Opvoeding. In mijn vrije tijd ben ik trainer/coach van Drs. Vijfje Vr. Zij komen uit in de landelijke Eredivisie. Ook ben ik bij de KNVB werkzaam als assistent coach van het  Nederlands zaalvrouwen team.

Bij alle vertegenwoordigde zaalteams van Nederland gebruiken we de #agjsskjv.  Een # die ook goed bij mij past. Samen zo ver mogelijk komen, samen veel bereiken, samen alles eruit halen wat erin zit. Als leidinggevende wil ik samen met het team streven naar realisatie van een optimale, uitdagende, veilige en kwalitatief goede (leer)omgeving voor alle leerlingen en medewerkers binnen de organisatie.

Wanneer je iets bereikt wat je van te voren nooit had gedacht of had durven denken. Bij ‘je’ kun je dan een leerling, ouder, collega of jezelf invullen en ‘iets bereiken’ kan iets groots zijn, maar ook iets kleins.

Persoonlijk contact

Natuurlijk kunnen jullie ook persoonlijk contact met Teuny Bosma opnemen via onderstaand telefoonnummer en/of mailen.

Schoolleiding: Teuny Bosma
Telefoon: 06 - 28 70 81 79
E-mail: t.bosma@singelland.nl
 

Ondersteuning:
Jorine van der Hoek
(gedragsdeskundige) 
j.vanderhoek@singelland.nl

Linda Munoz Chandia
l.munozchandia@singelland.nl


Teuny Bosma

Informatie en aanmelden

Meer weten over het onderwijs op het Matrix Lyceum? 
Neem contact op met Teuny Bosma via t.bosma@singelland.nl 

 

magister

Met Magister heb je altijd toegang tot je agenda, huiswerk, cijfers, studiewijzers en digitaal lesmateriaal. Gewoon op je mobiel of op je computer. Via Magister kan de school snel en efficiënt met jou communiceren. En jij bent via Magister altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen. En je ouders? Die krijgen een eigen account en zijn zo altijd op de hoogte van je behaalde resultaten en je rooster.

Download hieronder de folder voor een kennismaking met Magister.