Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
matrix

Samenwerkingsproject School Lyndensteyn
School Lyndensteyn is een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke of een meervoudige beperking en leerlingen die langdurig ziek zijn. Gedurende een week vond er uitwisseling tussen de beide scholen plaats. Op maandag en dinsdag kregen de leerlingen van het Matrix Lyceum een rondleiding door School Lyndensteyn. Joëlle uit klas 1 vertelt: “Met alle leerlingen mochten we alle lokalen bekijken. Op School Lyndensteyn hebben ze meer praktijkvakken en leren ze omgaan met hun beperking. Ik had gelijk een klik met een meisje en na de pauze gingen we rolstoelbasketballen. Dat ging best goed!” Op het Matrix Lyceum kregen de leerlingen onder meer een les Frans, aardrijkskunde en wiskunde. “Zeer waardevol dat de leerlingen én docenten van en met elkaar hebben geleerd”, aldus directeur Teuny Bosma van het Matrix Lyceum.


Projectweek Global Exploration
Stichting Global Exploration brengt jongeren over heel de wereld met elkaar in contact. Global Exploration biedt middelbare scholen, mbo's en hbo's verschillende activiteiten om wereldburgerschap op school te stimuleren. De Sustainable Development Goals (SDG's; 17 werelddoelen die de Verenigde Naties heeft opgesteld) vormen de rode draad tijdens alle activiteiten gedurende de Global Challenge dag(en). Lucas uit klas 2: “Op de eerste dag kregen we uitleg over de 17 werelddoelen en deden we een escaperoom. Binnen een uur moesten we vragen beantwoorden en we hadden 58 seconden over. Erg leuk! Verder hebben we ook een ‘goed nieuws krant’ en een schilderij gemaakt. Ik vond het erg indrukwekkend om te horen dat 9 procent van al het plastic in
de oceaan terecht komt”.


Bezoek Noord Frankrijk in het kader van internationalisering
Op 8 mei vertrekken de vierdeklassers van het Matrix Lyceum naar Noord Frankrijk vanuit het Erasmus+-project. Tot en met 12 mei verblijven zij in de Verdun-regio en verdiepen zich in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Op de terugweg wordt een bezoek aan Parijs gebracht.