Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Welkom op VO Surhuisterveen

Waarom VO Surhuisterveen?

Welkom bij VO Surhuisterveen!

Op deze website vindt u, als ouder en jij, als leerling, informatie over allerlei algemene zaken. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om een afspraak te maken. Want een persoonlijk gesprek blijft, juist in dit digitale tijdperk, heel plezierig. 

Onze deuren staan open!   
 
 

Superschool

Superschool

Wij zijn weer ontzettend trot op de titel Superschool. In het jaarlijkse onderzoek van Elsevier naar de beste scholen van Nederland zijn we weer als 'Superschool' beoordeeld. Dit is te danken aan de geweldige resultaten op de basisberoepsgerichte leerweg. Vorig jaar kregen we de titel Superschool door de fantastische resultaten op de kaderberoepsgerichte leerweg. Ook de theoretische leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg krijgen dit jaar een hoge beoordeling van het weekblad, namelijk ‘goed’.

Breed aanbod en betrokkenheid

Onze school heeft een breed onderwijsaanbod. Als ‘kleine brede school’ bieden wij jou goed onderwijs, met de focus op jouw belangstelling en mogelijkheden.

Ook betrokkenheid van ouders bij onze activiteiten vinden wij van groot belang: dit heeft een positief effect op jouw schoolresultaten! Onze school biedt een goede basis voor het vervolgonderwijs.

Voorlichtingsvideo

Identiteit

Wij zorgen voor een veilige leeromgeving, waarin iedereen zichzelf mag zijn. Omdat onze school is ontstaan uit een samenwerking met het Lauwers College bieden we zowel christelijk als openbaar onderwijs. Dat betekent dat we bijvoorbeeld vieringen organiseren als het Kerst of Pasen is. Als leerling maak je zelf de keuze of je godsdienstles wilt volgen of levensbeschouwing. We respecteren elkaar in de keuzes die we maken.

Voor ons identiteitsprofiel klik hier

Gouden Handen

Gouden Handen

 

Vier dagdelen per jaar hebben wij op school het programma "Gouden Handen". Je kunt dan op onze school ontdekken waar je misschien wel goed in bent of kan worden. We bieden verschillende
programma's aan zoals:

- Bouw en Voertuigentechniek
- Zorg en Welzijn / Dienstverlening
- ICT Programmeren

Elk schooljaar brengen we een flyer langs op de basisscholen in de buurt waarop uitgelegd wordt waar je jezelf voor kunt opgeven en hoe je dat kunt doen.
Mocht je meer informatie willen over ons programma "Gouden Handen" mag je ons altijd bellen. De nieuwe flyer kun je hieronder vinden.

Uitnodiging bekijken

Leefregels

In een school zijn veel geschreven en ongeschreven regels. Regels zijn bedoeld om in de school op een plezierige manier te kunnen samenleven, met respect voor mensen en hun eigendommen. Wij noemen ze onze (media-)wijze leefregels. 

Onze (media)wijze leefregels

  1. Iedereen is welkom op onze school ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur, geslacht en levensovertuiging.
  2. Discriminatie en racisme zijn online en offline onacceptabel!We behandelen elkaar, online en offline, zoals we zelf ook graag behandeld willen worden: vriendelijk en met respect!
  3. We zorgen er samen voor dat we op internet en op school op een prettige manier met elkaar en elkaars spullen omgaan, zodat school een veilige plek is, waar geen plaats is voor schelden, (cyber-) pesten, geweld, diefstal en vernielingen.
  4. We luisteren naar elkaar, krijgen de kans om onszelf te zijn en onze mening te We luisteren naar elkaar, krijgen de kans om onszelf te zijn en onze mening telt.
  5. Wat privé is, mag je voor jezelf houden. Dat geldt voor onszelf en ook voor anderen. We verspreiden privé-informatie zoals geluids- of beeldmateriaal alleen met toestemming van degene over wie het gaat.
  6. We helpen elkaar en komen voor elkaar op waar dat nodig en gewenst is. Als we zelf niet kunnen helpen, roepen we de hulp van een ander in. Zo staan we op school en op internet voor elkaar klaar.
  7. We houden ons aan afspraken en regels en we spreken elkaar er op aan als die niet worden nagekomen. Als we, op internet of op school, grensoverschrijdend gedrag van leerlingen of medewerkers zien, melden we dat op school.
  8. We willen een 'gezonde school' zijn: we spreken elkaar aan op - en nemen maatregelen tegen - gebruik en misbruik van alcohol, (e-) sigaretten en drugs.

Aanmelden

Aanmelden van een nieuwe leerling kan via ons digitaal aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling

ster Klein, maar groots in onderwijsresultaten

ster Christelijk en openbaar onderwijs

ster Goede aansluiting bij de praktijk

ster Fijne sfeer, veilig gevoel!

Voor wie?

Voor leerlingen die graag vmbo (alle leerwegen)
of havo (leerjaar 1 & 2) in een fijne school willen volgen.

Volg ons online