Overslaan en naar de inhoud gaan

Title

Voorlichtingsavond 2021

In november starten de scholen van Singelland  met Voorlichtingsavonden en Doe Middagen voor leerlingen en ouders /verzorgers uit groep 7 en 8.  De voorlichtingsavond van VO Surhuisterveen vindt plaats op:

woensdag 17 november 2021

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden.

Wat kan er aan bod komen?

  • Hoe ziet het voorgezet onderwijs er uit?
  • Hoofd, Hart, Handen en Ruggengraat
  • Welke vorm van vervolgonderwijs past bij mijn kind?
  • Wat heeft Singelland te bieden?
  • Onderwijs op Maat
  • Doorstroommogelijkheden
Aanmelden

Ik voelde mij snel thuis op school

Ellen Broersma

Ik ben Ellen Broersma en ik woon in  Doezum. Ik fiets elke dag ongeveer een half uur naar school. Ik zit op volleybal en ben graag aan het skateboarden. Ik heb twee  hondjes (puppy’s) die ik graag uitlaat. 

Ik heb voor deze school gekozen omdat je hier goed geholpen wordt als je extra hulp nodig hebt. Een vriendin gaf, toen ik in groep 8 zat, aan dat de leraren hier heel goed zijn en dat ze zorgen dat je niet gepest wordt. Nu ik op deze school zit kan ik zeggen dat het echt zo is dat je hulp krijgt als het nodig is. Ik vind de leraren hier heel aardig. Ik zit op de TL en dat gaat mij best goed af. Frans, Beeldende vorming en Duits zijn mijn favoriete vakken. De lessen profiel oriëntatie vind ik ook heel leuk, omdat je dan ook eens iets anders kunt doen. Bij programmeren leerden we hoe je een tekening kunt maken met codes. Ook hebben we een spelletje gemaakt. Ik vond het heel leuk dat we aan het begin een kennismakingsweek hebben gehad, ik heb daar toen de meeste vrienden en vriendinnen gemaakt. Sinds die tijd hebben we een enorm leuke vriendengroep. Kortom: ik voelde mij snel thuis op school en zou zeker weer voor deze school kiezen.

Het beste uit jezelf halen kun je niet alleen, daar heb je elkaar voor nodig

Ralf Hauch teamleider brugklassen VO Surhuisterveen


Wie ben ik?

Ik ben Ralf Hauch; teamleider van de brugklassen van onze school. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen, een zoon van 19 en een dochter van 15. Ik woon in Ravenswoud. In mijn vrije tijd ben ik actief bezig met o.a. fietsen en geef ik spinninglessen in een sportschool.

Dit vind ik belangrijk

Ik vind het belangrijk om samen met ouders, leerlingen en docenten op zoek te gaan naar de talenten en kwaliteiten van onze leerlingen. Het beste uit jezelf halen kun je niet alleen, daar heb je elkaar voor nodig. Ervaren dat je iets goed kan maakt je trots en dat is voor mij de basis van ontwikkeling en groei.

Hier gaat mijn hart sneller van kloppen

Het is geweldig om te zien hoe leerlingen veranderen in de periode van brugklasser tot 4e jaars leerling. De leerlingen ontdekken waar ze goed in zijn en waar hun passie ligt. Op het moment dat onze leerlingen het enorm goed doen op hun stageplekken en met enthousiaste verhalen terugkomen dan ben ik trots op ze. Weer een stap gemaakt op weg naar zelfstandigheid en groei.

 

neem contact op

Gouden Handen

Gouden Handen

 

Vier dagdelen per jaar hebben wij op school het programma "Gouden Handen". Je kunt dan op onze school ontdekken waar je misschien wel goed in bent of kan worden. We bieden verschillende
programma's aan zoals:

- Bouw en Voertuigentechniek
- Zorg en Welzijn / Dienstverlening
- ICT Programmeren

Elk schooljaar brengen we een flyer langs op de basisscholen in de buurt waarop uitgelegd wordt waar je jezelf voor kunt opgeven en hoe je dat kunt doen.
Mocht je meer informatie willen over ons programma "Gouden Handen" mag je ons altijd bellen. De nieuwe flyer kun je hier al vinden.

Virtuele Rondleiding

 

 
Als je tijdens de virtuele rondleiding van onze school goed oplet, zie je dat er letters verstopt zijn in de film. Deze letters vormen samen een woord of een korte zin. Het goede antwoord kun je via dit formulier insturen en misschien win je een leuke prijs!

 

Start de rondleiding!

Maak kennis met onze vakken


Bekijk nog meer vlogs!

Quiz: Wat weet jij van onze school?

Als je op onderstaande button klikt krijg je 9 vragen over onze school. De antwoorden kun je vinden door goed te kijken naar de verschillende filmpjes en berichten op de site.

Wie weet win jij dan wel de 'Full HD Action Cam' die wij verloten onder alle goede inzendingen. Deelnemen kan tot 28 februari. Eén deelname per leerling.

quiz

Naar de quiz!

Persoonlijk contact

Liever persoonlijk contact? Natuurlijk kunt u ook altijd een persoonlijk gesprek aanvragen. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer Ralf Hauch, teamleider brugklassen.

Nieuwe ouders en leerlingen:
E-mail: r.hauch@singelland.nlRalf Hauch VO Surhuisterveen

 

Bekijk de video van onze school

Aanmelden 2021-2022

Aanmelden kan vanaf dit jaar via ons nieuwe digitale aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling