Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Achtergrondafbeelding

Nieuwsoverzicht

Singelland Family Run 2021
Geplaatst op 14-10-2021

Hij staat weer voor de deur: de jaarlijkse Singelland Family Run! De 12e editie is op 21 november. Schrijf je samen met je familie in vóór 20 november. Doe je dat minimaal twee weken van tevoren, dan ontvang je een persoonlijk startnummer.

Door op deze link te klikken ga je naar het inschrijfformulier en daar is ook alle benodigde informatie te vinden.

Er zijn dit jaar vier afstanden waaruit gekozen kan worden, dus altijd één die bij jou of jullie past. We beginnen dit jaar met de 5 km voor alle tweedeklassers van Het Drachtster Lyceum. De Fun2Run. Daarna volgen er nog drie runs waarvan twee over 2,5 km en een afsluitende run over 5 km.
Let op: 
Om je op te geven heb je een code nodig. De sportdocent van je school heeft deze code. Verder is het belangrijk dat jij jezelf en je familieleden opgeeft met je schoolmail. Doe je dat met een ander mailadres dan wordt de inschrijving mogelijk verwijderd. 
Ook is het belangrijk om te weten dat je per mail een bevestiging krijgt van de inschrijving. In deze mail staat aanvullende informatie en een belangrijke QR-code. Krijg je die niet, dan is er iets niet goed gegaan en moet je het opnieuw proberen.
 

Techlokaal VO Surhuisterveen
Geplaatst op 01-10-2021

Singelland VO Surhuisterveen heeft vorig jaar een subsidie gekregen om een nieuw vak, Technologie en Toepassing (T&T), op te zetten. Wethouder Onderwijs van de gemeente Achtkarspelen, Jouke Spoelstra, opende op woensdag oktober om 14.30 uur officieel het nieuwe vak met bijbehorend Techlokaal. 

schoolkantine
Geplaatst op 28-09-2021
CKV 1
Geplaatst op 21-09-2021

CKV, wat kun je daarmee? Op 13, 14, 16 en 17 september beleefden alle klassen 4 het vak CKV, 
Culturele en Kunstzinnige Vorming. Een verplicht vak voor alle leerlingen. 
Zonder CKV geen diploma en het moet ook nog een voldoende zijn. Geen probleem als je van kunst en cultuur houdt, 
maar wel als je er niets mee hebt. 

Ilse
Geplaatst op 09-07-2021

Het was opnieuw een eindexamen om nooit te vergeten. Leerlingen die dit jaar examen deden, hebben in klas 3 en in hun eindexamenjaar last gehad van de lockdowns veroorzaakt door corona. 
Vorig jaar vervielen de examens, maar dit jaar moesten de leerlingen ‘gewoon’ examen doen.4t