Overslaan en naar de inhoud gaan

Drachtster LyceumTheater - Ella’s Onrust

Title
dlt

Dit jaar is er echter iets veranderd. We heten tegenwoordig niet meer ‘kersttoneel’, maar Drachtster LyceumTheater (DLT). De naam is veranderd, omdat onze voorstellingen vanaf dit schooljaar niet meer vlak voor de kerstvakantie zijn, maar iets later, namelijk op 11 februari en 12 februari. Bovendien waren we van mening dat het woord ‘toneel’ de lading niet dekte: er komt immers veel meer bij kijken.

De audities hebben inmiddels plaatsgevonden en de repetities zijn al in volle gang. Er nemen dit jaar ruim 40 enthousiaste leerlingen deel. Dat doen zij op allerlei manieren. Op het podium staan straks acteurs, muzikanten, zangers en dansers. Maar ook achter de schermen zijn veel leerlingen betrokken bij de voorstelling. Zij helpen bij het bouwen van het decor, de voorbereiding van de techniek, het maken van kapsels en bij de grime. We gaan tot aan februari samen keihard aan de slag om een geweldige voorstelling voor jullie te maken. 

In deze tijd is het moeilijk om een geschikt stuk te vinden. Daarom zijn we heel erg blij dat Willem van de Vis, die vorig jaar ook al zo’n mooi script geschreven had, dit jaar speciaal voor ons een coronaproof stuk heeft geschreven. Wij hopen dat we ondanks de beperkingen een geweldige voorstelling in de Lawei kunnen neerzetten, maar vinden dat het proces an sich al zo kostbaar is dat we zonder meer een poging willen wagen. Zelfs zonder voorstelling is het een leerzame ervaring.

Ella’s Onrust

Ella zit in de derde klas. Haar leven lijkt mooi want na vierenhalf jaar beugelen gaat eindelijk haar beugel eruit. Bovendien kan ze eindelijk weer naar een schoolfeest met haar vriendin Lara, die ze al maanden niet meer heeft gezien. Helaas blijkt alles nog niet zo vrij en vrolijk als ze had gedacht, er zijn nog heel veel regels. Om de veiligheid te waarborgen heeft de overheid het verplicht gesteld om te allen tijde een locatietracker te dragen. Mensen moeten afstand houden en mogen niet fluisteren en dat terwijl Ella en Lara zoveel te bespreken hebben na al die tijd! Als dan ook nog het schoolfeest blijkt te zijn afgelast knapt er iets in Ella. Ze ontmoet Freddie en via hem komt ze terecht in een verzetsgroep.  
Maar dan komt haar vriendin Lara in de problemen en Ella voelt zich verantwoordelijk. Lukt het haar, samen met haar nieuwe vrienden, om Lara te bevrijden?

dlt

Bent u al nieuwsgierig geworden naar het stuk, de voorbereidingen en de deelnemers? Blokkeer dan donderdag 11 februari alvast in uw agenda: op deze avond wordt de voorstelling gespeeld voor iedereen die geïnteresseerd is. De voorstellingen op vrijdag 12 februari zijn bedoeld voor onze leerlingen. Verder nodigen we u van harte uit alvast mee te kijken met de voorbereidingen via social media. Op onze Facebook-pagina en Instagram worden regelmatige foto's en filmpjes gepost zodat er een blik achter de schermen kan worden geworpen. En natuurlijk volgt er ook meer informatie over de voorstellingen en de kaartverkoop in onze nieuwsbrief de DigiMarge en op deze site. 


Instagram DLT
Facebook DLT