Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Doe Middag groep 7 en 8 VHS Drachten

Groep 8

Doe Middag

Tijdens een Doe Middag neem je een kijkje in onze school en doe je mee met verschillende lessen en activiteiten. Je juf of meester kan jou of je hele klas hiervoor opgeven. Maar je kunt je ook aanmelden via de links hieronder. 

Noteer alvast de datum van de Doe Middag op de VHS:

 • dinsdag 10 november 2020  

Natuurlijk houden wij ons ook aan de coronamaatregelen. Zolang jij naar de basisschool kunt blijven gaan, kunnen de Doe Middagen vast ook gewoon doorgaan. Je kunt je op deze pagina aanmelden voor een Doe Middag. Als de situatie verandert, melden we dat hier op onze website en op de Facebookpagina van OSG Singelland. Ook informeren we je juf of meester wanneer je samen met je klas naar een Doe Middag komt.

Graag tot ziens op de VHS!

Aanmelden

Thuis bij Singelland: online voorlichtingsavonden

Beste ouder, u bent van harte welkom op onze Voorlichtingsavonden.

Om de coronarichtlijnen goed na te kunnen leven, gaat het dit schooljaar een beetje anders dan anders.  U kunt dit jaar online kennis maken met de VHS! Onze school organiseert op maandag 16 en donderdag 19 november online voorlichtingsavonden. Docenten zullen u online van alle informatie voorzien. Naast praktische informatie over de school biedt deze online avond ook de gelegenheid om uw vragen te stellen.

 • maandag 16 en donderdag 19 november 2020

  Mocht de situatie veranderen, dan melden we dat hier op onze website en op de Facebookpagina van OSG Singelland.

  Aanmelden

  We voelden we ons meteen thuis

  Ouder VHSWie ben ik?
  Ik ben Vera Vos-Bruin, 38 jaar jong, geboren in Alkmaar maar woon al ruim 18 jaar in Veenwouden. Ik ben getrouwd en wij hebben samen drie kinderen van 12, 14 en 16 jaar. Mijn hobby’s zijn activiteiten ondernemen met mijn gezin, sporten en als laatste mensen tijdens verschillende evenementen vermaken door middel van het spelen van verschillende typetjes.

  Dit vind ik belangrijk
  Mijn relatie tot school is dat al onze kinderen op de VHS zitten. De reden dat wij en de kinderen voor deze school gekozen hebben is dat wij ons meteen thuis voelden toen we binnen stapten. Wij als ouders vinden het het allerbelangrijkste dat onze kinderen zich veilig en fijn voelen op school. De VHS geeft ons hier een goed gevoel bij.

  • erg betrokken bij de leerlingen
  • meteen actie bij ongewenst gedrag
  • een luisterend oor voor leerlingen en ouders 
  • positieve benadering en begeleiding
  • ouders worden goed op de hoogte gesteld

  Hier gaat mijn hart sneller van kloppen
  Ik word erg gelukkig van een zondagochtend samen met mijn gezin aan de ontbijttafel zitten, waar we luisteren naar ieders verhaal.

  Vera Vos-Bruin, ouder VHS Singelland

  Je bent op de VHS een persoon, geen nummer

  Sicco Gjaltema


  Wie ben ik?
  Mijn naam is Sicco Gjaltema en ik werk als teamleider leerjaar 1 op de VHS. Ik ben geboren en opgegroeid in Drachten, de plaats en de omgeving is mij dus zeer bekend.

  Dit vind ik belangrijk
  Ik vind het belangrijk dat we er op school voor elkaar zijn, dat leerlingen zich gezien en gewaardeerd voelen. Het is onze taak om de leerlingen soepel te laten overgaan van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs en om leerlingen toe te laten werken naar een diploma. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we goed benaderbaar zijn voor leerlingen en ouders. Korte lijntjes, daar houden we van.

  Hier gaat mijn hart sneller van kloppen
  Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer ik merk dat we leerlingen kunnen laten groeien. Groeien in de zin van meer kennis vergaren, maar ook vooral laten groeien als mens. Ze komen binnen als kind en verlaten de school als jong volwassene. In die paar jaar gebeurt er zoveel en dan is het mooi dat je zo’n periode deel mag uitmaken van iemands leven en ontwikkeling.

  Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?
  U kunt telefonisch of via e-mail contact met mij opnemen. Ik ben aanwezig van maandag t/m vrijdag.

  Contact opnemen

  Persoonlijk contact

  Liever persoonlijk contact? Natuurlijk kunt u ook altijd een persoonlijk gesprek aanvragen. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer Sicco Gjaltema.

  Sicco Gjaltema

   

  Contact opnemen

  Ik zocht een school waar de sfeer goed was

  Leerling VHS

  Ik ben Elise, ik ben 14 jaar oud en ik woon in Marum. Ik vind het leuk om te tekenen, te schilderen en te bakken. Ik zocht een school waar de sfeer goed was en dat heb ik hier gevonden. Ik heb ook nieuwe vrienden gekregen op deze school.  Ik doe nu TL niveau en kan bijna havo doen. Mijn leukste activiteit was in de eerste klas, toen ik samen met mijn vriendinnen naar het kerstgala toe ging. 

  Elise Poll
  Klas 4TL

  Open Dag

  dinsdag 2 februari 2021
  16.00 - 20.30 uur

   
  + eigentijdse lessen op Chromebook

   
  + eigen vleugel onder- en bovenbouw

   
  + veilig, gezellig, veel activiteiten

  Voor wie?

  Voor alle leerlingen met een vmbo-advies. Ook voor leerlingen die nog moeten schakelen naar het vmbo is er plaats op de VHS.


  Onderwijsaanbod

  Leerjaar 1
  schakel
  voorbereiding op vmbo
  vmbo
  basis/kader, kader/tl en tl/havo
  onderwijs op maat (oom)
  basis/kader en kader/tl

  Leerjaar 2
  vmbo
  basis/kader, kader/tl en tl
  onderwijs op maat (oom)
  basis/kader en kader/tl

  Vanaf leerjaar 3
  vmbo
  basis, kader, gemengd en theoretisch