Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Nieuws van de VHS

Nieuwsoverzicht

Cheque voor Jeugdhulp Friesland
Geplaatst op 03-04-2023

Al een aantal jaren heeft OSG Singelland ervoor gekozen geen geld uit te geven aan merchandise bij de Open Dag. In plaats daarvan krijgt elke groep 7 of 8 leerling een muntje welke ze in een koker kunnen doen voor een goed doel. Dat muntje vertegenwoordigt een geldbedrag. Er zijn twee goede doelen: de Voedselbank (een algemeen Singelland doel) en Jeugdhulp Friesland. De laatstgenoemde was gekozen door de leerlingen van de Leerlingenraad. 

Op 29 maart jl. hebben de leerlingen van de leerlingenraad een cheque van €250 overhandigd aan Jeugdhulp Friesland.

Beating heart
Geplaatst op 24-02-2023

Gisteravond bruiste onze school van energie en talent tijdens het Beating Heart Festival!

Onze leerlingen hebben de afgelopen week keihard gewerkt om donderdagavond een prachtig cultureel festival neer te zetten. Drie dagen lang werd er door alle leerlingen hun best gedaan om Beating Heart tot een succes te maken. Er werd geoefend met dans, zang en theater, maar ook maakten leerlingen foto’s en kunstwerken die in exposities te zien waren. 

 

muziek
Geplaatst op 20-02-2023

Een grote droom van docent muziek Bert Noordenbos komt volgend schooljaar uit: muziek wordt examenvak op de Singelland Scholen Het Drachtster Lyceum en de VHS. Daarmee is OSG Singelland de enige scholengemeenschap in de regio die dit aanbiedt. Dat het zijn droom is, zal de bevlogen docent niet ontkennen, maar het gaat hem vooral om de droom van leerlingen in vervulling te laten gaan. Bert Noordenbos: ‘De leerlingen uit de 3e klas riepen toen ik het grote nieuws vertelde verwonderd en bijna in koor: “Gaat het echt gebeuren?” Muziek is hun leven. Het is voor deze leerlingen prioriteit nummer één. Ze zijn zo gemotiveerd om beter te worden en te leren, dat werkt ook door in het plezier en hun motivatie bij andere vakken.’ 
 

Open Dag
Geplaatst op 03-02-2023

Dinsdag 31 januari was het zover, onze Open Dag! Na een aantal jaren van aanpassen en rekening houden met corona regels, was het heel fijn dit jaar weer als vanouds onze mooie school te laten zien. We verwelkomden groep 7 en 8 leerlingen met hun ouders voor de deur. Met een lekker bakje koffie gingen ze via de rode loper naar binnen.

Open Dag gemist? Klik hier voor een persoonlijke rondleiding of deelname aan het Talent Event.

debat
Geplaatst op 26-01-2023

Op woensdag 25 januari begon de dag voor Silke uit klas 3 en Yassin en Dorka uit klas 4 van Singelland VHS vroeg. Samen gingen zij met Stefan Boschma, docent Maatschappijkunde, en duo-directeur Marrit Velt met de trein naar het VO Lagerhuisdebat in Den Haag. Dit evenement werd georganiseerd door ‘Schoolleiders voor de toekomst’ op het ministerie van OCW. De leerlingen hebben van Stichting Nederlands Debat Instituut geleerd hoe je kan debatteren.

Aanmelden

Aanmelden van een nieuwe leerling kan via ons digitaal aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling