Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Nieuws van de VHS

Nieuwsoverzicht

Firda VHS
Geplaatst op

In een nieuwe leerroute kunnen vmbo-leerlingen van Singelland VHS in Drachten vanaf komend schooljaar naadloos doorstromen naar het mbo van Firda. Het gaat hier om leerlingen vmbo basis met profiel Zorg en Welzijn, die in hun vierde leerjaar al een gecombineerd programma krijgen met mbo Dienstverlening. Op dinsdag 9 april 2024 ondertekenden Dick ter Wee, directeur Firda Drachten, en locatiedirecteur Alle Visser van Singelland VHS een overeenkomst voor dit nieuwe ‘v+mbo’. "Samen sterk!"
 

Geslaagde beleefmiddag op de VHS
Geplaatst op

Afgelopen dinsdagmiddag 5 maart vond er weer een beleefmiddag plaats op onze school. Leerlingen uit groep 7 & 8 konden zich hiervoor opgeven. Er waren verschillende workshops in de school, die pasten bij de verschillende interesses van de leerlingen. Er hing een fijne sfeer tijdens de workshops en de leerlingen hebben prachtige (en lekkere) dingen gemaakt!

Beating Heart 2024 Singelland VHS
Geplaatst op
Op donderdag 15 november vond het Beating Heart Festival op de Van Haersmasingel te Drachten voor het vierde jaar op rij plaats. Het thema van dit jaar is 'Multicolor', dus het was een grote kleurrijke explosie van creativiteit.
Musiceeconcert
Geplaatst op

Op Singelland VHS en Het Drachtster Lyceum kunnen leerlingen voor het vak muziek examen doen. Op woensdagmiddag 31 januari vond het debuut van muzikaal talent van leerlingen van TL3, havo 4 en vwo 4 met muziek als examenvak plaats.

VHS Fiets APK
Geplaatst op

Ook dit jaar organiseert Veilig Verkeer Nederland de campagne Friese Fiets APK. Dinsdag 17 oktober zijn de fietsen van leerlingen gratis gekeurd volgens de keuringslijst van VVN op Singelland VHS.  Singelland vindt het van groot belang dat haar leerlingen veilig van en naar huis en school gaan!
 

Aanmelden

Aanmelden van een nieuwe leerling kan via ons digitaal aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling