Overslaan en naar de inhoud gaan

Title
Nieuws van de VHS

Nieuwsoverzicht

Open Dag
Geplaatst op 03-02-2023

Dinsdag 31 januari was het zover, onze Open Dag! Na een aantal jaren van aanpassen en rekening houden met corona regels, was het heel fijn dit jaar weer als vanouds onze mooie school te laten zien. We verwelkomden groep 7 en 8 leerlingen met hun ouders voor de deur. Met een lekker bakje koffie gingen ze via de rode loper naar binnen.

Geplaatst op 26-01-2023

Op woensdag 25 januari begon de dag voor Silke uit klas 3 en Yassin en Dorka uit klas 4 van Singelland VHS vroeg. Samen gingen zij met Stefan Boschma, docent Maatschappijkunde, en duo-directeur Marrit Velt met de trein naar het VO Lagerhuisdebat in Den Haag. Dit evenement werd georganiseerd door ‘Schoolleiders voor de toekomst’ op het ministerie van OCW. De leerlingen hebben van Stichting Nederlands Debat Instituut geleerd hoe je kan debatteren.

Leerlingen, schoolleiders en docenten werden ingedeeld in teams om te debatteren over het onderwerp ‘Basisvaardigheden: wie bepaalt wat we op school leren?’ Yassin en Marrit werden met hun team tweede en Stefan behaalde met zijn team zelfs de eerste plaats!

Marrit Velt, duo-directeur van de VHS, zag de leerlingen groeien gedurende de dag: “Op een vmbo is er over het algemeen minder vaak een debatteam dan op havo/vwo-scholen. Des te leuker dat ik merkte dat dit vandaag niet uitmaakte en iedereen volop kon meedoen. Van vwo tot vmbo, ze hielpen elkaar allemaal een stapje verder. Het is mooi dat ze die verbinding met elkaar aangaan.” 

Minister Wiersma heeft ook een debat bijgewoond en was onder de indruk van de manier waarop de leerlingen debatteerden: "Daar kan de Tweede Kamer nog wat van leren." 

Klik hier voor het artikel in de Drachtster Courant.

Lagerhuisdebat

Geplaatst op 26-01-2023

Open Dag

Hallo allemaal!
Nog een paar dagen en dan is het zover: Open Dag op Singelland VHS. Jullie zijn op dinsdag 31 januari van 16.00 tot 20.30 uur van harte welkom op de Van Haersmasingel 37 in Drachten.
Wij hebben er zin in!

culturele proeverij
Geplaatst op 01-12-2022

Singelland VHS vindt het ontwikkelen van talent en het aanbieden van lesaanbod in kunst en cultuur belangrijk. Tijdens de reguliere lessen komt dit aan bod. Daarnaast worden de komende maanden diverse events georganiseerd: de Culturele Proeverij in november en december, het jaarlijks festival Beating Heart en het Talent Event in februari 2023. 
 

 

Geplaatst op 10-11-2022

Op de VHS kijken we terug op een geslaagde dag. Meer dan 350 kinderen hebben onze school bezocht en met allerlei lessen meegedaan. Zo konden kinderen lessen zoals koken en bakken volgen maar schoven ze ook aan bij lessen zoals wiskunde en Engels. Voor sommige leerlingen was het nog even spannend, maar uiteindelijk ging iedereen tevreden en blij naar huis.

Doe middag VHS

In de avond was er een voorlichtingsavond voor ouders. We zijn erg blij met de opkomst, de goede gesprekken met ouders en de ongedwongen sfeer van deze avond. Ouders konden kiezen uit verschillende voorlichtingen. Mocht u de voorlichtingen gemist hebben of nog even rustig willen doornemen, klik dan hier.

Aanmelden

Aanmelden van een nieuwe leerling kan via ons digitaal aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling