Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Nieuws van de VHS

Nieuwsoverzicht

VHS Fiets APK
Geplaatst op

Ook dit jaar organiseert Veilig Verkeer Nederland de campagne Friese Fiets APK. Dinsdag 17 oktober zijn de fietsen van leerlingen gratis gekeurd volgens de keuringslijst van VVN op Singelland VHS.  Singelland vindt het van groot belang dat haar leerlingen veilig van en naar huis en school gaan!
 

vrije dag
Geplaatst op

Op dinsdag 19 september hebben alle leerlingen van de scholen van Singelland een lesvrije dag. De medewerkers van Singelland hebben een studie-/startdag.

diplomering VHS
Geplaatst op

Je schooldiploma in ontvangst nemen is altijd bijzonder maar voor vmbo kb-leerlingen van De Zwaai in Drachten is het extra bijzonder! Zij hebben les gehad in het voortgezet speciaal onderwijs en dat betekent dat zij een iets andere leerroute hebben doorlopen dan hun leeftijdsgenoten in het regulier onderwijs. De leerlingen van De Zwaai volgden een deel van de lessen op hun eigen school voor gespecialiseerd onderwijs en gingen voor de profielvakken naar het regulier onderwijs op Singelland aan de Van Haersmasingel (VHS).

Op woensdagavond 12 juli 2023 was het zover: de leerlingen van de VHS, en dus óók de
leerlingen van De Zwaai kregen hun (praktijk)diploma.

Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant waren ook aanwezig. Lees op de volgende pagina de artikelen.

 

Cheque voor Jeugdhulp Friesland
Geplaatst op

Al een aantal jaren heeft OSG Singelland ervoor gekozen geen geld uit te geven aan merchandise bij de Open Dag. In plaats daarvan krijgt elke groep 7 of 8 leerling een muntje welke ze in een koker kunnen doen voor een goed doel. Dat muntje vertegenwoordigt een geldbedrag. Er zijn twee goede doelen: de Voedselbank (een algemeen Singelland doel) en Jeugdhulp Friesland. De laatstgenoemde was gekozen door de leerlingen van de Leerlingenraad. 

Op 29 maart jl. hebben de leerlingen van de leerlingenraad een cheque van €250 overhandigd aan Jeugdhulp Friesland.

Beating heart
Geplaatst op

Gisteravond bruiste onze school van energie en talent tijdens het Beating Heart Festival!

Onze leerlingen hebben de afgelopen week keihard gewerkt om donderdagavond een prachtig cultureel festival neer te zetten. Drie dagen lang werd er door alle leerlingen hun best gedaan om Beating Heart tot een succes te maken. Er werd geoefend met dans, zang en theater, maar ook maakten leerlingen foto’s en kunstwerken die in exposities te zien waren. 

 

Aanmelden

Aanmelden van een nieuwe leerling kan via ons digitaal aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling