Overslaan en naar de inhoud gaan

Start ECOLE-project

foto ECOLE-project

Verbinding
De leerlingen uit vwo 5 waren via een videoverbinding bij de aftrap aanwezig. In de mediatheek van Het Drachtster Lyceum opende Sigrid Japenga, schoolleider havo 3-5, de bijeenkomst. Zij benadrukte dat verbinding het kernwoord van dit project is. Verbinding tussen voortgezet onderwijs, basisonderwijs en hogescholen en regio’s in verschillende landen. Kees Siderius van het IVN daagde de leerlingen uit na te denken over kringlooplandbouw. Hoe werkt dat? Hoe kan het beter? Wat weten mijn ouders ervan?

Samenwerking
Bert Colly van het aansluitingsnetwerk VO-HBO vertelde over het belang en samenwerking tussen de scholen en de verschillende regio’s in Fryslân, Polen, Tsjechië en Slovenië. Tijdens dit project zullen locaties Het Drachtster Lyceum en VO Surhuisterveen van OSG Singelland samenwerken met het Van Hall Instituut en basisscholen in Harkema en Boelenslaan.

Creatieve blik van jongeren
Het officiële startschot werd gegeven door gedeputeerde Klaas Fokkinga. Hij vertelde dat provinsje Fryslân de kringlooplandbouw onder de aandacht wil brengen en zich laat adviseren door verschillende organisaties, maar dat ze ook graag de creatieve blik van jongeren mee willen nemen in hun beleid. Daarom de opdracht aan de leerlingen om zich te verdiepen in kringlooplandbouw, op onderzoek te gaan en met eigen ideeën en oplossingen te komen. 

Meer informatie is te vinden op:
https://www.facebook.com/ECOLEProject/ 
https://www.ecoleproject.com/