Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zoek naar praktische info?

Kleurrijk Beating Heart Festival op Singelland VHS

Beating Heart 2024 Singelland VHS
Geplaatst op 16-02-2024
Op donderdag 15 november vond het Beating Heart Festival op de Van Haersmasingel te Drachten voor het vierde jaar op rij plaats. Het thema van dit jaar is 'Multicolor', dus het was een grote kleurrijke explosie van creativiteit.
> Lees artikel

Spektakel van jong muzikaal Singelland talent

Musiceeconcert
Geplaatst op 01-02-2024

Op Singelland VHS en Het Drachtster Lyceum kunnen leerlingen voor het vak muziek examen doen. Op woensdagmiddag 31 januari vond het debuut van muzikaal talent van leerlingen van TL3, havo 4 en vwo 4 met muziek als examenvak plaats.

> Lees artikel

Agenda

Geen items beschikbaar.

Maak kennis met onze school!

Ontdek de VHS. Kijk je met ons mee?


 

Het verhaal van docent Jelte

Beating Heart Festival

De Aftermovie van editie 2023!

Tijdens het Beating Heart Festival bruist onze school van energie en talent! Leerlingen kunnen hun eigen talent ontdekken en laten zien. Leerlingen zijn ook betrokken bij het productieteam, bij de decorbouw en ook het licht en geluid niet te vergeten. Op 19 maart 2023  kwam alles samen en werden er voor ouders, familieleden en belangstellenden diverse optredens gegeven; Freerunnen, dansen, muziek door de schoolband, rappen en een heuse musical. Ook waren de gemaakte werken in exposities te bewonderen. Bekijk hierboven de aftermovie! Binnenkort vind je hier ook de aftermovie van dit jaar.

Alle informatie op een rijtje

Praktische informatie

Schoolgids

Ziekmelden
Ziekmelding dient bij voorkeur ’s ochtends voor negen uur plaats te vinden via telefoonnummer (0512) 582 345.
 

Vakanties

Zomervakantie  
22 juli t/m 3 september 2023 

Herfstvakantie  
21 oktober 2023 t/m 29 oktober 2023  

Kerstvakantie  
23 december 2023 t/m 7 januari 2024  

Voorjaarsvakantie  
17 februari t/m 25 februari 2024  

Goede Vrijdag  
29 maart 2024  

Tweede Paasdag  
1 april 2024  

Meivakantie  
27 april t/m 12 mei 2024  

Tweede Pinksterdag  
20 mei 2024  

Zomervakantie  
20 juli t/m 1 september 2024

Hoofd, Hart, Handen en Ruggengraat

Hoofd hart handen ruggengraat

Met je hart

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Muziek maken? Een activiteit organiseren met je klas voor een goed doel? Dat zijn dingen die je echt met je hart doet. Omdat je ergens om geeft. Omdat dat jou als mens, of jouw omgeving mooier en beter maakt.

Met je hoofd

Dat zijn natuurlijk vooral de theoretische vakken. Talen, rekenen,geschiedenis, noem ze maar op. We dagen je uit om zoveel mogelijk uit jezelf te halen, dus: het hoogste niveau te halen dat bij jou past.

Met je handen

Ben jij meer praktisch ingesteld? Houd je van werken met hout of techniek of sta je graag achter potten en pannen? Praktijkvakken zijn er op alle scholen. Fijn om niet alleen dingen te weten, maar ook te kunnen!

Sta stevig in je schoenen

We leren je op Singelland om 'ruggengraat' te krijgen, zelfbewust te zijn. Je eigen keuzes te maken. Voor je mening te durven uitkomen. En ook: met teleurstelling te kunnen omgaan. Zo ben jij voorbereid op je toekomst.