Overslaan en naar de inhoud gaan
Achtergrond

Nieuwsoverzicht

solarteam
Geplaatst op

Op zaterdag 1 juni wisten de Drachtster teams van PRO Drachten en het Drachtster Lyceum zich te plaatsen voor de finale van de 12-minuten race van het Nederlands Kampioenschap‘Young Solar Challenge'. De Young Solar Challenge is een uitdagende wedstrijd waarbij middelbare scholieren een eigen zonneboot bouwen. Op Urk werden zaterdag de eerste wedstrijden van het seizoen 2024 gevaren. De zon liet het flink afweten, maar dat deerde de 28 teams uit heel Nederland niet.

 

 

Techniek Tastbaar
Geplaatst op

Op woensdag 29 mei van 10 tot 18 uur staat de VHS van OSG Singelland in Drachten in het teken van Techniek Tastbaar; een  doe- en beleefevent voor jongeren van 10 t/m 16 jaar. Op deze dag zetten ruim 30 technische  bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio zich in om de jongeren kennis te laten maken met techniek en de bijbehorende opleidingen en beroepen. Het evenement wordt georganiseerd door het Techniek Expertise Centrum Zuidoost-Friesland en Techniek Tastbaar.  
 

Skillsfactory
Geplaatst op

PRO Drachten, een samenwerking voor praktijkonderwijs tussen OSG Singelland en CSG Liudger, is op 15 mei gestart met een Skillsfactory. Directeur Ewoud Stadman van PRO Drachten en Trea Westra, voorzitter van de Sluisfabriek, ondertekenden een overeenkomst. 

De Skillsfactory, gevestigd in de historische Sluisfabriek te Drachten, biedt vanaf 15 mei een leeromgeving voor leerlingen van PRO Drachten. Leerlingen van klas 3, en minimaal 14 jaar, starten in het praktijkonderwijs normaliter met de externe stage. Een unieke samenwerking en locatie!

 

De examens zijn begonnen!
Geplaatst op

Wij wensen alle examenkandidaten heel veel succes!