Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Waarom de VHS

Waarom VHS?


Veilige omgeving

De leerlingen krijgen les in een “eigen" vleugel van het gebouw van een vaste groep docenten. Ook heeft elke leerling een eigen mentor. Er wordt geleerd op verschillende manieren. Soms met de hele klas, een andere keer in kleine groepjes. Soms binnen, maar ook buiten de klas.
 

VHS leeromgeving

 

"Op de VHS heb je heel veel leuke vakken! In de tl en kader tl klassen kun je kiezen uit talentlessen, dan kun je lekker gaan bakken of sporten! Op de VHS heb je ook keuze-uren, dat houdt in dat je een keuze mag maken welke vakken je extra wilt kiezen. In de kantine kun je lekkere verse broodjes krijgen en er is hier altijd iets te beleven!"


Een leerling uit klas 1

 

Onderwijsaanbod

Leerjaar 1
schakel
voorbereiding op vmbo
vmbo
basis/kader, kader/tl en tl/havo
onderwijs op maat (oom)
basis/kader en kader/tl

Leerjaar 2
vmbo
basis/kader, kader/tl en tl
onderwijs op maat (oom)
basis/kader en kader/tl

Vanaf leerjaar 3
vmbo
basis, kader, gemengd en theoretisch


Haal het maximale uit jezelf

Onze docenten kennen hun vak, maar bouwen ook echt een band op met de leerlingen. Dat vinden we belangrijk, omdat je op die manier een veilige omgeving krijgt waar leerlingen zich thuis voelen. Het prachtige moderne gebouw werkt hier ook aan mee.  
 
Wil jij als groep-acht leerling graag het maximale uit jezelf halen? Wil je veel keuze en gelegenheid om echt te ontdekken welke studierichting past bij jouw toekomst? Dan zien we je graag op de VHS!
 


Sportvoorzieningen

De VHS is voorzien van twee prachtige sportzalen. In iedere zaal kunnen er verschillende sporten en bewegingsactiviteiten beoefend worden zoals zwaaiactiviteiten, klimmen op een klimmuur, wedstrijden etc. er is geen 'nee' te koop! Als de wanden tussen de zalen omhoog gaan, is er sprake van een heuse sporthal die gebruikt wordt voor o.a toernooien.

Daarnaast beschikken we ook nog over een echte fitnesszaal die vol staat met cardio- en krachttoestellen.  Voor de buiten gymlessen wordt gebruik gemaakt van de sportvelden van vv ONB, slechts vijf minuten op de fiets verwijderd van de VHS.  Kortom: op het gebied van bewegen is alles mogelijk op de VHS!

 

VHS Fitnesszalen

Aanmelden

Aanmelden van een nieuwe leerling kan via ons digitaal aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwe leerling

 
+ eigentijdse lessen op Chromebook

 
+ eigen vleugel onder- en bovenbouw

 
+ veilig, gezellig, veel activiteiten

Voor wie?

Voor alle leerlingen met een vmbo-advies. Ook voor leerlingen die nog moeten schakelen naar het vmbo is er plaats op de VHS.


900 leerlingen

Er gaan zo'n 900 leerlingen naar de VHS en toch is het zeker geen 'leerfabriek'.

Mediumsetting TOS SH

Steeds vaker gaan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of slechthorendheid (SH) naar een reguliere middelbare school. 
Kentalis kan ondersteuning bieden op deze scholen. Met een aantal scholen werkt Kentalis nog intensiever samen. Op die scholen zitten meerdere kinderen met TOS/ SH. Naast het personeel van de school, werken er ook medewerkers van Kentalis. Zij zorgen er samen voor dat de TOS/SH­leerling de lessen goed kan volgen. We noemen dit een mediumsetting. 

TOS SH VHS

Folder downloaden