Overslaan en naar de inhoud gaan

Rauwerda-Westra Fonds

Title
Rauwerda-Westra Fonds

Studeren na het VMBO of HAVOrauwerdawestrafonds quote

Als je in de gemeente Tytsjerksteradiel woont en graag wilt gaan studeren, maar je hebt financiële steun nodig, dan kan het Rauwerda Westra Fonds misschien wat voor je doen.
 

Rauwerda Westra Fonds
Het Fonds is vernoemd naar de Groningse arts Pieter Edzo Rauwerda. De stichting heeft als doel om begaafde minder vermogende jongeren, die de Friese taal spreken en bij voorkeur uit de gemeente Tytsjerksteradiel komen, financieel te ondersteunen bij de studie. 
 

Voorwaarden
*De toelage bedraagt maximaal € 1.500,00 per keer.
- Om voor de toelage in aanmerking te komen mag het inkomen en vermogen niet meer bedragen dan 125% van de geldende norm uit de Participatiewet. Als de aanvrager thuiswonend is, geldt hiervoor het gezamenlijke netto gezinsinkomen (exclusief vakantietoeslag). Als de aanvrager (zelfstandig) uitwonend én 18 jaar of ouder is, geldt het gezamenlijk inkomen van aanvrager en van zijn/haar partner (exclusief vakantietoeslag).
- De toelage wordt niet later verstrekt dan uiterlijk twee maanden na het begin van het schooljaar en niet eerder dan dat daadwerkelijk een begin met de studie is gemaakt.
- De toelage kan maximaal vier keer aan één persoon worden verstrekt.
 

Meer weten?
Mocht je meer willen weten over het fonds, kijk dan op de website van het Rauwerda Westra Fonds: www.rauwerdawestrafonds.nl.

rauwerdawestrafonds quoterauwerdawestrafonds quote