Overslaan en naar de inhoud gaan

Week 41 “De verkeersweek”

Title
Deze fiets is ok

Friese Fiets APK

Maandag 11 oktober 2021: alle  1e klassen en schakelklassen

Ook dit jaar organiseert Veilig Verkeer Nederland de campagne Friese Fiets APK. De Friese Fiets APK houdt in dat er op zo veel mogelijk scholen in het voortgezet onderwijs fietskeuringen uitgevoerd worden. Dagelijks fietsen grote aantallen leerlingen van en naar onze school. Helaas gebeurt dat nog te vaak op een ondeugdelijke fiets: geen werkende verlichting of reflectie en slechte remmen zijn de meest voorkomende gebreken.

 
Traffic Informers


Maandag 11 oktober en dinsdag 12 oktober 2021: alle 3e klassen

Verkeersslachtoffers vertellen (in het bijzijn van hun coach) op een pakkende manier hun verhaal… Wat doet een verkeersongeval met jouw leven en het leven van je familie en vrienden? Ze proberen met jongeren in gesprek te komen en ze te motiveren om in het verkeer geen risico’s te nemen…


Team Alert - Missie 3014!!!


In week 41 tijdens je mentor les: alle 1e en 2e klassen


Vanwege de getroffen coronamaatregelen zijn jongeren nu meer online te vinden dan ooit. Een groot voordeel hiervan is dat leerlingen vanuit hun eigen huis mee kunnen doen aan een interactief project. Met het online project MISSIE 3014 zet Team Alert in op preventie, zodat jongeren na corona bewuster zijn van hun kwetsbare positie in het verkeer.