Overslaan en naar de inhoud gaan

VO Surhuisterveen Superschool

In het jaarlijkse onderzoek van Elsevier naar de beste scholen van Nederland wordt de vmbo basisberoepsgerichte leerweg van VO Surhuisterveen als ‘Superschool’ beoordeeld. Vorig jaar ontving de school van OSG Singelland deze titel voor de kaderberoepsgerichte leerweg. Ook de theoretische leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg krijgen dit jaar een hoge beoordeling van het weekblad, namelijk ‘goed’. Bij de onderbouwsnelheid scoren de drie opleidingen van VO Surhuisterveen bij de 15% beste scholen in Nederland. Het bovenbouwsucces behoort bij de TL en de kaderopleiding tot de 15% best presterende scholen en de examencijfers waren bij de kader en de basisopleiding het beste. 
Dit resultaat is niet een eenmalig resultaat maar past in lijn van de eerdere onderzoeken waarbij VO Surhuisterveen steevast een goede beoordeling krijgt. 

Blijven werken aan kwaliteit 
Ondanks de prachtige beoordeling is het nastreven van hoge cijfers niet het ultieme doel van het onderwijs in Surhuisterveen. “Aandacht voor het individu, aandacht voor de sociale veiligheid en leerlingen voorbereiden op de steeds meer digitaal wordende samenleving zijn onderwijsdoelen die minstens zoveel aandacht vragen”, aldus locatiedirecteur Reinald Gerbenzon. Mede daarom werkt de school met een Chromebook. Op deze manier kunnen docenten veel meer maatwerk bieden aan de leerlingen. Gezien het onderwijs op afstand biedt dat nu vele voordelen. Daarnaast is er veel aandacht voor de persoonsvorming en identiteitsontwikkeling waarbij het aanbod van openbaar en christelijk onderwijs elkaar versterkt.