Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitreiking eerste uitgegeven boek OSG Singelland

Uitreiking eerste uitgegeven boek OSG Singelland

Vanmiddag overhandigden Ineke Kroese en Stephan Göbel, respectievelijk schoolmaatschappelijk werker en docent/teamleider van OSG Singelland, het allereerste door Singelland uitgegeven boek aan Pieter Schram, voorzitter College van Bestuur. 

Elke school weerspiegelt de omgeving waarin deze school zich bevindt. Wat buiten de school of achter gesloten huisdeuren plaatsvindt, komt in het gedrag van leerlingen terug. Elke leerling heeft zijn eigen leefomgeving en neemt die onbewust ook mee de school in.  De belevenissen en ervaringen van Ineke Kroese, schoolmaatschappelijk werker, en Stephan Göbel, docent en teamleider, van OSG Singelland zijn verhalen geworden en verzameld in dit boek. 

Het zijn indrukwekkende verhalen over leerlingen die een moedige weg bewandelden naar ‘Zie mij, begrijp mij en ik vertrouw op mezelf - en daarna zal ik jou vertrouwen.’ Een ontwikkeling via het hart, naar hoofd en ruggengraat, waardoor de leerling gesterkt weer verder kon gaan. Verhalen die indruk maken, omdat ze leerlingen mede hebben gevormd tot wie zij geworden zijn. 

Wanneer je dit boek leest besef je: ”Er gebeurt meer op school dan alleen leren!” 

"Er gebeurt zoveel op een school, het is goed dat eens te verwoorden en te laten lezen. Het signaleren van problemen bij kinderen begint op school, dit is onze taak en moeten we niet vergeten", aldus Ineke Kroese en Stephan Göbel. 

"Ik ben niet alleen dankbaar en trots op dit boek, maar ik wil graag benadrukken dat hieruit blijkt wat de medewerkers van onze scholen voor kinderen kunnen betekenen. Dat is wat mij raakt en waar het om gaat", deelde Pieter Schram met de genodigden.


singelland-boekpresentatie-ineke-kroese-stephan-gobel    singelland-boekpresentatie-ineke-kroese-stephan-gobel

singelland-boekpresentatie-ineke-kroese-stephan-gobel