Overslaan en naar de inhoud gaan

Skjin wetter

Skjin wetter

Het Drachtster Lyceum doet mee aan de vijfde editie van de grote schoonmaakactie Skjin Wetter. De actieweek liep van zaterdag 2 oktober t/m zaterdag 9 oktober 2021. Ruim 180 brugklasleerlingen hebben tijdens de biologieles de vijvers en sloten rondom school schoongemaakt. De actie werd gefaciliteerd door de gemeente, die hesjes, grijpers, harken, handschoentjes en afvalzakken leverde. 

Het Van Haersmapark, het Thalenpark, het Reidingpark, de sloten bij de Lijsterstraat en de Van Haersmasingel en het parkje en sloten bij de Kievitstraat en de Wielewaal zijn schoongemaakt. Er is vanalles uit het water gevist: van blikjes en flessen tot bureaustoelen, deurmatten en zelfs een tent.


Op vrijdag 8 oktober is het afval door een zestal leerlingen symbolisch aangeboden aan kunstenaars op het Museumplein. Ook de gemeente en de Friese Milieufederatie waren aanwezig. In het kader van het project maken de kunstenaars kunst van (zwerf)afval. De kunst zal de komende twee weken te bewonderen zijn op het Museumplein.

Skjin wetter

Skjin wetter

Skjin wetterSkjin wetterSkjin wetter