Overslaan en naar de inhoud gaan
Skillsfactory

Om leerlingen goed op de externe stage voor te bereiden, kunnen zij bij de Skillsfactory worden begeleid bij het ontwikkelen van arbeidsvaardigheden. Het programma omvat een breed scala aan activiteiten, van dienstverlening aan externe partijen tot talentontwikkeling en bevordering van ontmoetingen binnen het bedrijfsleven. Met een flexibele aanpak wordt elke leerling op maat begeleid naar een succesvolle externe stage.

Een greep uit de werkzaamheden voor de leerlingen: assisteren bij voorbereidingen voor evenementen, uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden, onderhoud van de tuin en verzorging van dieren, assisteren van startende ondernemers, uitvoeren van diverse taken ter ondersteuning van bedrijfsactiviteiten, productiematige werkzaamheden van opdrachtgevers.

Tijdens deze werkzaamheden wordt gewerkt aan specifieke doelen die gericht zijn op de externe stagevoorbereiding. Dagelijkse coaching en evaluatie zullen bijdragen aan het behalen van individuele doelstellingen en hopelijk (weer) een stap richting externe stage. 
Door samenwerking met Trea Westra, voorzitter van de Sluisfabriek, kunnen de leerlingen van PRO Drachten dit traject, met al haar mogelijkheden, volgen.