Overslaan en naar de inhoud gaan

Singelland zet in op ‘duurzame mobiliteit’

Singelland zet in op ‘duurzame mobiliteit’

OSG Singelland wil de komende jaren inzetten op duurzame mobiliteit. Eind vorig jaar heeft een adviescommissie, bestaand uit leerlingen en docenten, het advies ‘Groen is doen!’ samengesteld. De directieleden van de scholen van Singelland hebben groen licht gegeven voor de aanschaf van drie elektrische personenbusjes en een personenauto bij autogarage en dealer Haaima Hylkema te Drachten.

Advies
Voor hun Profielwerkstuk hebben Jeffrey Huang en Jochum van Hattum (beide leerlingen 5 vwo van Het Drachtster Lyceum) zich samen met twee docenten van PRO Drachten en een docent van Het Drachtster Lyceum verdiept in de aanschaf van personenbusjes voor verschillende scholen van Singelland. Er is gekeken naar gebruik/de frequentie en het geschatte te rijden kilometers op jaarbasis, de educatieve functie en specificaties van de voertuigen. De twee leerlingen hebben de resultaten gepresenteerd voor de voltallige directie van Singelland. De directie heeft vervolgens groen licht gegeven om het advies en aanbevelingen van de commissie op te volgen. Concreet betekent dit dat er drie personenbusjes worden aangeschaft en een personenauto; een busje voor het Matrix Lyceum (wordt ook gedeeld met Het Drachtster Lyceum en de VHS), een busje voor PRO Drachten en een personenauto en een personenbusje voor de ISK.

Singelland bus

Samenwerking
Het betreft niet alleen de aanschaf van personenbusjes, maar juist ook een lange termijn samenwerkingsverband tussen OSG Singelland en Haaima Hylkema. Docenten en leerlingen kunnen kennis vergaren bij de dealer ten aanzien van elektrische auto's.

Hier rijdt ons talent!
Op maandag 17 april overhandigen Jeffrey Huang en Jochum van Hattum de sleutel van het eerste personenbusje aan bestuurder Pieter Schram van OSG Singelland. Het busje is ontworpen in de huisstijl van Singelland. Met magneetstickers kunnen de scholen aangeven welk talent er in het busje rijdt. Naast de scholen heeft ook het solarteam van Het Drachtster Lyceum een eigen magneetsticker ontworpen.