Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholen van Singelland weer helemaal open!

singelland scholen weer helemaal open

Toch blijkt er verwarring te zijn ontstaan over de vraag of de scholen weer helemaal open gaan. Dat betekent dat we hier niet duidelijk genoeg zijn geweest in onze communicatie. Dat blijkt uit een aantal reacties van ouders en vinden we zelf achteraf gezien eerlijk gezegd ook.  

We hebben duidelijk willen maken dat de scholen ‘weer helemaal open’  niet betekent dat we terug gaan naar de situatie van voor Corona inclusief het rooster dat de leerlingen toen hadden. Er zijn ook omstandigheden die dat eenvoudigweg verhinderen, zoals een docent die om redenen geen fysiek les kan geven aan een klas met dertig leerlingen. Daar vinden we een oplossing voor, maar het wordt dus in ieder geval anders dan voor Corona. 

Het is echter ook niet in het belang van de leerlingen om terug te gaan naar af. Enerzijds zouden we dan niets geleerd hebben van Corona en anderzijds vraagt de situatie vooral om maatwerk. Voor de leerlingen die het schooljaar afronden met een toetsweek bijvoorbeeld zijn de inspanningen eerst daarop gericht. Dat kunnen extra lessen zijn - die weer niet alle leerlingen hoeven te volgen- of individuele ondersteuning. Sociale activiteiten - en de behoefte daaraan onder leerlingen is echt heel groot - volgen dan op een later moment voor de zomervakantie. Op de ene school is het wat meer ingericht zoals het eerder was en op andere scholen is er voor leerlingen de mogelijkheid van kiezen. 

Eerder hebben we in onze toelichting ervoor gekozen om de inrichting van de laatste schoolweken te koppelen aan de relatief korte periode tot de zomervakantie. Dat is ongelukkig gebleken, omdat we daarmee - in ieder geval bij een aantal ouders - hebben gewekt dat we vooral aanhaken bij het sentiment dat we voor de laatste paar weken niet meer van alles overhoop gaan halen. Het klopt dat we niet terug gaan naar af, maar we proberen deze laatste periode juist maximaal te benutten. In die zin halen we dus juist van alles overhoop. Het sleutelwoord daarbij is ‘kiezen’: kiezen in aanpak, kiezen in volgorde, kiezen in … etc. 

Hoe dan ook, een aantal scholen was al helemaal open en vanaf maandag 7 juni a.s. geldt voor alle scholen van OSG Singelland dat de deur letterlijk en figuurlijk weer wagenwijd open staat.