Overslaan en naar de inhoud gaan

OSG Singelland ontvangt Erasmus+ accreditatie

erasmus accreditatie

Organisaties met een accreditatie hebben laten zien dat zij duidelijke en toekomstbestendige internationaliseringsplannen hebben en hier de komende jaren verder mee aan de slag willen. In totaal hebben maar weinig scholengemeenschappen in Nederland een accreditatie ontvangen. Tot en met 2027 is OSG Singelland verzekerd van budget voor onder andere uitwisseling van leerlingen naar andere scholen in Europa, voor buitenlandse trainingen en cursussen van medewerkers en voor ‘job shadowing’. Dit houdt in dat medewerkers voor een bepaalde periode mee kunnen lopen op een school elders in Europa. 

Maaike Bergsma, projectleider internationalisering en wereldburgerschap: “Voor OSG Singelland hebben we plannen ontwikkeld voor de komende jaren, wat betekent dat we boeiende uitwisselingen kunnen bieden. Vanuit de commissie internationalisering wordt gewerkt aan optimale leerresultaten voor leerlingen en medewerkers. Hiermee wordt internationalisering als middel ingezet in kansengelijkheid en talentontwikkeling. Verder kijken dan je eigen horizon, helpt je ontdekken wie je bent en wat je kan.”


Smart Hands

Hierboven een foto van het project Smart Hands. In dit project werkt Singelland samen met scholen uit Roemenië, Finland en Portugal. Leerlingen van Singelland bezochten vorig jaar Portugal, in maart komen de leerlingen naar Singelland VO Surhuisterveen. Singelland geeft hierin uitwerking aan wereldburgerschap door op een andere manier onderwijs te geven en te werken aan een nieuwe generatie creatieve uitvinders!