Overslaan en naar de inhoud gaan

Matrix Lyceum start met project ‘Leerlingen met autisme met elkaar verbinden’

Matrix Lyceum Drachten toekenning subsidie Erasmus internationale samenwerking

Toekenning subsidie Erasmus voor project internationale samenwerking:
Matrix Lyceum start met project ‘Leerlingen met autisme met elkaar verbinden’

Samen met twee havo/vwo scholen voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte uit Eindhoven (Helder) en Brugge (De Passer) start het Matrix Lyceum te Drachten met het project 'Leerlingen met autisme met elkaar verbinden’. Dit project is gericht op internationale samenwerking, verbinding en kennisdeling. Het project heeft als doel met en van elkaar te leren op alle niveaus, van management tot leerlingen. 

Het Matrix Lyceum in Drachten is een school die passend onderwijs biedt voor havo/vwo-leerlingen met een specifieke ondersteuningsbehoefte op het gebied van leren en gedrag. De school bestaat uit een samenwerking tussen Openbare Scholengemeenschap Singelland, locatie Het Drachtster Lyceum en Stichting RENN4, locatie VSO De Zwaai.

Het project
De start van het project van de drie scholen vindt plaats op dinsdag 27 oktober op Helder. in Eindhoven. De drie scholen zullen die dag op managementniveau de plannen concretiseren en komen tot een eerste uitwerking van een duurzaam internationaliseringsprogramma waarin de verbinding tussen de scholen, medewerkers en leerlingen centraal staat.