Overslaan en naar de inhoud gaan

Het jaar 2023 wordt een bijzonder jaar voor Het Matrix Lyceum. Komend jaar staat voor deze Singelland school namelijk in het teken van Alpe d’Huzes. Op donderdag 1 juni 2023 gaat een team bestaande uit leerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en medewerkers de uitdaging aan om zo vaak mogelijk op één dag de vermaarde alpenreus Alpe d’Huez te beklimmen. "Het zal een zware opgave worden, maar we gaan ervoor!", aldus directeur Teuny Bosma.

"Op Het Matrix Lyceum worden wij, helaas, regelmatig geconfronteerd met de ziekte kanker: bij collega’s of hun dierbaren of bij ouder(s)/verzorger(s) of dierbaren van onze leerlingen. In deze gevallen ervaren wij een groot gevoel van onmacht. Daarom willen wij met onze school een steentje bijdragen in de strijd tegen deze vreselijke ziekte." 

Stichting Alpe d’HuZes is opgericht om de onmacht die door kanker ontstaat om te zetten in kracht. Deze Stichting zet zich in om onderzoek te verrichten om de kwaliteit van leven van zowel patiënt als de omgeving zo hoog mogelijk te houden.

De komende maanden worden er op Het Matrix Lyceum verschillende acties op touw gezet, waarbij leerlingen, collega’s en ouders betrokken worden. Het streven is om minimaal een bedrag van 20.000 euro aan sponsorgelden bijeen te brengen.

matrix lyceum Alpe d'HuZes